שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open
    לא תרצו לצאת ממנו: ביקור בית בנווה צדק
    הבית הישן והצר בשכונה הכי ותיקה של ת"א הפך לחלל מגורים מרווח ומזמין אורחים. מדוע היה צורך להחליף את הסלון במטבח ומה מחכה לדיירים בשירותים? התשובות והתמונות בפנים

    בני זוג בשנות ה-50 לחיים שעלו לישראל מארה"ב, ביקשו להפוך את בית הקיץ שלהם בנווה צדק לבית מגורים שיתאים לסגנון החיים כיום. הבעיה: הבית היה חשוך, הקירות היו מלאים בגרפיטי שציירו ילדי הדיירים הקודמים, המטבח היה קטנטן והחלונות התנדנדו. בנוסף, מבנה הבית היה ארוך וצר, בדומה לשאר הבתים בשכונה הכי ותיקה של תל אביב.

     

    עוד בביקור בית:

     

    הם פנו למעצבת הפנים אילנה מוסקוביץ' בבקשה להפוך את הבית שמשתרע על 200 מ"ר, למקום רחב ידיים, שיתאים לצרכיהם. אז איך הופכים ישן לחדש ועדיין

    משאירים בו ניחוח אותנטי? 

     

    נכנסים: הכניסה מובילה לחצר קטנה וסגורה שכוללת מרפסת ומהווה מעין מבואה. דלת הכניסה היא ויטרינה בעלת פרופיל בלגי שנעשתה במטרה להכניס עוד אור לחלל. במקור היו שם דלתות ישנות מאוד שהשתלבו עם הקיר ויצרו חשיכה בפנים הבית. המראה הראשון שנגלה הוא הסלון המוארך ומדרגות הבטון שמובילות אל הקומה העליונה. מי שיביט ישר יוכל לראות גם את חלל המטבח ואת החלונות המעוגלים.

     

    הרבה אור נכנס אל החלל. הכניסה לבית (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
    הרבה אור נכנס אל החלל. הכניסה לבית(צילום: דודי מוסקוביץ)

     

    הסלון: ממוקם בכניסה, בחלקו הצר של הבית, ובעצם משמש גם מעבר ראשי אל המטבח. לא לשווא מוקם הסלון במקום כל כך לא צפוי - הדיירים ציינו שחלל זה הוא החלק הכי פחות חשוב להם בעיצוב הבית, בעיקר כי את רוב האורחים שלהם הם נוהגים לארח סביב שולחן האוכל. 

     

    החלק הכי חשוב בתהליך. הסלון (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
    החלק הכי חשוב בתהליך. הסלון(צילום: דודי מוסקוביץ)

     

    החלל עוצב באופן פונקציונאלי כדי ליצור תחושה מאווררת ונקייה. יש בו ספת עור תלת מושבית בגוון חום ולידה כורסת עור חומה שנבחרה בשל מידותיה הקלות. יחידת אחסון לבנה ושימושית מהווה גם מקום אחסון וגם פתרון דקורטיבי. היא נבנתה במיוחד על מנת לתחום את המעקה ולהסתיר את חדר המרתף והירידה אליו.  

     

    החוץ נכנס אל הסלון  (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
    החוץ נכנס אל הסלון (צילום: דודי מוסקוביץ)

     

    המטבח: הלב של הבית שבו מתרכזת הבקשה העיקרית של הדיירים - לייצר חלל רחב ידיים. חלל זה שימש סלון במבנה המקורי, אך בגלל הצרכים הרבים של בני הבית במטבח הוא הוחלף. המטבח מצטיין במקומות אחסון רבים. הרצפה מרוצפת גרניט פורצלן בגוון אפור-עכבר ומונח עליה אריח, ששוחזר על ידי מוסקוביץ' ושובץ מחדש בריצוף עצמו.

     

    המטבח. פעם היה פה סלון (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
    המטבח. פעם היה פה סלון(צילום: דודי מוסקוביץ)

     

    כדי לעורר עניין בחלל הבהיר, קיר אחד נצבע בגוון כחול שמוסיף צבע לחלל ומתכתב עם התמונה שתלויה בהמשך. בהמשך המטבח נמצא שולחן אוכל עשוי עץ טיק, עם גוף תאורה בסגנון עתיק. גם החלונות נשארו כפי שהיו במקור בצורתן המקושתת ומשלבות את אותנטיות עם נגיעות מודרניות. 

     

     

    ריצוף של פעם וריהוט חדש. המטבח ופינת האוכל (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
    ריצוף של פעם וריהוט חדש. המטבח ופינת האוכל(צילום: דודי מוסקוביץ)

      

    שירותי האורחים: משלבים ניטרליות לבנה וכתמי צבע עזים במשטח המצופה פסיפס בגוונים אדום כתום, המתכתב עם קיר האסלה הנגדי שנצבע בגוון זהה בצבע שמן. ספריית סולם דקיקה שמכילה ספרי עיון ותמונת קיר יוצרים תחושה ביתית, אפילו בשירותי האורחים.

     

    ניטרליות עם כתמי צבע. שירותי האורחים (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
    ניטרליות עם כתמי צבע. שירותי האורחים(צילום: דודי מוסקוביץ)
      

     

    קומת המגורים: אל החלל הפרטי של הבית עולים במדרגות הבטון ששובצו לכל האורך בתאורה שקועה ופונקציונאלית כדי להתאים לצורכיהם האישיים של בני המשפחה הדתית. הקומה העליונה מרוצפת בעץ אורן טבעי שהיה בדירה במקור ועברה חידוש על בגוונים ונגה עמוקים שמשווים לה מראה חי. בכניסה לחדרים מיד נגלות דלתות בעלות ויטרינה שקופה ומשובצות בזכוכית כחולה כשהדלתות, שהיו שייכות אל דלת הכניסה הישנה שהייתה בית, עברו רסטורציה ובמהלך חידושן גם נצבעו בלבן. חדר השינה עצמו מעוצב בפשטות וכולל בתוכו ארון, מיטה שידות ויציאה למרפסת קטנה שפונה לרחוב.

      

    מובילות למעלה. מדרגות הבטון (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
    מובילות למעלה. מדרגות הבטון(צילום: דודי מוסקוביץ)

     

    חדר הרחצה: מרוצף בשטח פסיפס מאבן אפורה בעל דוגמת פסים צרים וארוכים וממשיכה גם אל מקלחון רחב ידיים בעל ראש טוש פטרייה. אם זה לא מספיק, אז כדי להדגיש את האווירה האותנטית בחלל צופתה התקרה בוויטרינת עץ שנתנה מענה גם לאחסון המזגן. 

     

    ויטרינת עץ מכסה על המזגן. שירותים ראשיים (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
    ויטרינת עץ מכסה על המזגן. שירותים ראשיים(צילום: דודי מוסקוביץ)

     

    חדר העבודה: איזור העבודה משמש גם כמעין מעבר אל הקומה השלישית. לפני השיפוץ הוא שימש כחדר ילדים עם מעבר פנימי אל הקומה העליונה, אבל במהלך השיפוץ הקירות הוסרו והמקום הפך למעין מסדרון רחב ידיים בו ממוקמת פינת העבודה.

     

    בגב הקיר יש ספרייה גדולה ומרשימה ושולחן עבודה מברזל משולב בעץ שמשווה למקום מראה מהודר ומעליו תלויה מנורת רטרו שממשיכה את הקו האקלקטי. לצד השולחן הוצבה ספת עור מרווחת ובהמשך החדר ישנם חלונות ויטרינה המובילות אל מרפסת שמשהכוללת גם פינת ישיבה.

     

    ממוקם במעבר בין החדרים. חדר העבודה  (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
    ממוקם במעבר בין החדרים. חדר העבודה (צילום: דודי מוסקוביץ)

     

    קומת האירוח: קומה זו בנויה בשיפוע שמשווה לה תחושה של עליית גג וכוללת שני חדרי שינה שונים שכוללים פרטי אחסון כמו שידה שחורה וארון בגדים גדול.  

     

    תחושה של עליית גג. קומת האירוח  (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
    תחושה של עליית גג. קומת האירוח (צילום: דודי מוסקוביץ)

     

    השיפוץ המאתגר הוכיח שגם במבנה קבוע וארוך אפשר לייצר מקום מגורים מרווח ונעים שמצליח להתחדש ולהשתנות ועדיין לשמר את האווירה האותנטית של המבנה הישן. העיצוב גם תואם את צרכיהם האישיים של דייריו. בין אם אורח חיים דתי, אהבת האירוח, או קריאת ספרים, נדמה שבחלל המעוצב שנוצר כאן - יש פשוט מקום לכול.

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים