שתף קטע נבחר

ש"ס: הבדואים משתפים פעולה בסחר בבני אדם

בדיון בוועדה בכנסת האשים ח"כ נסים זאב כי יש מי שמסייע לסרסורים להבריח נשים, קורבנות של סחר בבני אדם, לתוך ישראל. ארגוני הסיוע ביקשו להעניק לנשים הקורבנות אשרות עבודה. ראש רשות ההגירה: "אשרות זה לא פלסטר"

הוועדה לקידום מעמד האשה בכנסת מקיימת הבוקר (יום ב') דיון בנושא התמודדות המדינה עם תופעת הסחר בבני אדם לצורכי עבדות, עבודה בתנאי כפייה וזנות. יושב ראש מפלגת ש"ס, שר הפנים אלי ישי, אמר בדיון כי "התופעה של סחר בנשים היא אחת התופעות הקשות, אבל אני שמח לומר שבישראל היא הולכת ויורדת". ynet העביר את הדיון בשידור חי.

 

עוד בחדשות ynet:

 

עם זאת, ציין השר ישי כי אף שישראל מדורגת במקום השני מתוך שלושה בדירוג האמריקני למדינות שקיים בהן סחר בבני אדם, "זה עדיין גרוע".

 

ח"כ נסים זאב (ש"ס) האשים את הבדואים כי הם מסייעים לסוחרים להבריח נשים לתוך ישראל. לדבריו, הגרעין של התופעה "הוא פה במדינה, בתוך הגבול שלנו, אצל הבדואים אצלנו, ושיתוף הפעולה בין אותם שבטים ידועים. אנחנו חייבים להעביר מסר חד משמעי: אסור שבסוף אנחנו נהיה הקורבן". 

 

רבות מקורבנות הסחר נשים מאריתריאה שמוברחות דרך סיני (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
רבות מקורבנות הסחר נשים מאריתריאה שמוברחות דרך סיני(צילום: רועי עידן)

 

הוא הוסיף כי אמנם משרד הפנים עושה הרבה כדי למגר את התופעה, אך "אנחנו צריכים לשאול את עצמנו איך בכל זאת מצליחים אותם סרסורים לייבא בכאלה כמויות? כנראה שהם מתוחכמים קצת יותר, הם מספיק חכמים לדעת איך להביא את הקורבנות בתחכומים כאלה".

 

אמנון בן עמי, מנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה, אמר בתחילת הדיון כי "אנחנו לא נשקוט ולא נפסיק בפעולה עד שנמגר את התופעה לחלוטין". הוא הסביר כי ברשות האוכלוסין עוסקים גם במניעה, גם באכיפה וגם בהגנה על נפגעות הסחר בבני אדם. הוא ציין כי שני מִנהלים ברשות עברו רפורמה משמעותית לאחרונה כדי לאפשר יותר אכיפה בנושא.

 

ריטה חייקין מארגון "אישה לאישה" אמרה בדיון כי "מאחר שיש ירידה בהיקף התופעה אנחנו מטפלות בהשלכות שלה. אנחנו מטפלות במהגרות שהוגדרו 'כלות מאוקראינה', שהגיעו לכאן כנשואות לגבר ישראלי, ואז נשארות כאן מטעמים הומניטריים בגלל נוהל אישה מוכה". לדבריה, "צריך פיקוח על הגברים האלו, שמביאים את הנשים לשיראל ואחר כך יש אלימות מאוד קשה".

 

"אשרות זה לא פלסטר"

אסתר (אמי) סער, ממוקד הסיוע לעובדים זרים, אמרה כי הם מטפלים בשנה וחצי האחרונה במקרים רבים של קורבנות שמגיעים מסיני. "נשים במצב מאוד קשה. מגיעות נשים שרובן מאריתריאה", שמוברחות דרך הגבול עם מצרים. לדבריה, במקלט "מעגן" שבו הן נמצאות יש גם גבר אחד, וכבר שנה וחצי הם לא קיבלו אשרה ואין תשובה ממשרד הפנים. לדבריה,

מי שכן מקבלת אשרה, מקבלת אשרה "שאינה מאפשרת עבודה".

 

"אשרות זה לא פלסטר", אמר מנכ"ל רשות ההגירה בן עמי, "צריך לגבש מדיניות ממשלתית, וברגע שתהיה כזאת אני אפעל בהתאם".

 

בדיון נאמר כי כמאה פקחים של משרד הפנים עוסקים באכיפה ובניסיונות איתור של עובדים בכפייה ובתנאי עבדות. יוסי מילשטיין, ראש מנהל אכיפה וזרים במשרד הפנים, אמר בנושא כי יש 16 תקנים בלתי מאוישים של פקחים בתחום סמכותו. 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיגור הסחר בנשים (אילוסטרציה)
צילום: מוטי קמחי
שר הפנים אלי ישי
צילום: גיל יוחנן
הסרסורים מתוחכמים. ח"כ נסים זאב
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים