שתף קטע נבחר

 

שולחים מתכונים ומקבלים פרסים

בנוסף לנתחים הסטנדרטיים, "אדום אדום" של תנובה משווקת גם נתחי פרימיום המכילים תכולת שומן נמוכה במיוחד (בין 1 ל-5 אחוזים בלבד!. חלקם אף מכילים פחות כולסטרול מעוף ודגים. שלחו מתכון מצטיין לתבשיל עם בשר ותוכלו לזכות בפרס

מבט מפתיע על בשר בקר טרי

בשר בקר טרי מספק כמויות משמעותיות של רכיבי תזונה חיוניים ובכך יכול לתרום לבריאות טובה. בשר בקר טרי נחשב ל"תחנת כוח תזונתית", כיוון שהוא מהווה מקור מצוין לחלבון, אבץ, ויטמין B12 וסלניום, ומקור טוב לברזל, ניאצין, ויטמין B6 וריבופלאבין (ראו תרשים).

 


 

לרכיבי התזונה המצויים בבשר הטרי יכולות להיות תועלות בריאותיות מגוונות. אחת מהן היא מניעת אנמיה, במיוחד בקרב אוכלוסיות בסיכון לחוסר ברזל כמו פעוטות, נשים הרות וקשישים.

 

נתחים רבים של בשר בקר טרי הם דלי שומן וכולסטרול, ועל כן מתאימים גם כחלק מדיאטה להורדת משקל וגם כחלק מדיאטה להורדת רמות הכולסטרול בדם. 

 


 

בתרשים: רכיבי תזונה חיוניים בבשר בקר טרי ואיזה אחוז הם מספקים מהצריכה היומית המומלצת

 

בין 10% ל-19% - נחשב מקור טוב.

מעל 20% - נחשב מקור מצוין.

(הנתונים – למנה של 85 גרם בשר בקר רזה)

 


 

 

 

בחברת השפע, המזון הוא אמנם עתיר קלוריות אך עני מבחינה תזונתית, כך שאנשים רבים לא מקבלים את רכיבי התזונה החיוניים להם. על כן, כחלק מתזונה בריאה, מומלץ לכלול בתפריט בשר בקר טרי שהוא מזון עם צפיפות תזונתית גבוהה, המספק שפע רכיבי תזונה חיוניים בכמות משמעותית.

 

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים