שתף קטע נבחר

המדינה תפנה לבג"ץ: לדחות פינוי גבעת האולפנה

שבוע לפני המועד המתוכנן לפינוי: השמינייה החליטה לבקש דחייה בפינוי השכונה בבית אל, בטענה שלא מדובר במאחז בלתי חוקי. בינתיים תוקם עוד ועדה. במקביל, החליטה ועדת שרים להסדיר את מעמד ההתנחלויות סנסנה, רחלים וברוכין - יממה אחרי שהוקמה

ראש הממשלה ממנה עוד ועדה - והפעם כדי לדחות את פינוי גבעת האולפנה. השמינייה החליטה אמש (יום ב') כי פרקליטות המדינה תפנה לבית המשפט על מנת לקבל דחייה של המועד האחרון לפינוי שכונת גבעת האולפנה בבית אל. במהלך אותה תקופה תוקם ועדה שתבחן את הסוגיה. זמן קצר לפני כן, החליטה ועדת שרים - שהוקמה רק אתמול - להסדיר את מעמדן המשפטי של שלוש התנחלויות, סנסנה, רחלים וברוכין.

 

גבעת האולפנה - הכתבות האחרונות:

נתניהו מחפש גלגל הצלה משפטי לגבעת האולפנה

בגבעת האולפנה בטוחים: "לא מזיזים בורג"

ברק: יש שטח חלופי לגבעת האולפנה בבית אל

כנס נגד הפינוי בבית אל: "זה לא ברק, זה נתניהו"

 

המדינה התחייבה בעבר לפנות את השכונה עד 1 במאי, יום שלישי הבא. הפרקליטות כבר החלה בהכנת הנוסחים לבג"ץ בנושא גבעת האולפנה, וככל הנראה היא תפנה אליו בתחילת השבוע. הפרקליטות תנסה להציג בפני השופטים עמדה חדשה של המדינה, לפיה גבעת האולפנה אינה מאחז בלתי חוקי. המדינה גם תתחייב בפני בית המשפט לשוב תוך פרק זמן מוגדר עם הצעה להסדר בגבעת האולפנה.

 

במסגרת ניסיונותיה לשכנע את השופטים כי היא רצינית בכוונתה למצוא פתרון, תציע המדינה את אורך הדחייה ובמהלך תקופה זו תפעל כאמור ועדה לבדיקת הנושא. בשלב זה ישנן שתי אפשרויות: שתוקם ועדה מיוחדת שתעסוק בסוגיה, או שהנושא יועבר לטיפול הצוות לבחינת נושא המאחזים, שבראשו עומד שופט העליון בדימוס אדמונד לוי.

 

בישיבת השמינייה השתתפו ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון אהוד ברק והשרים משה (בוגי) יעלון, יובל שטייניץ, דן מרידור, ישראל כץ וגדעון סער. גם היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין נכח בישיבה, לצד אנשי הפרקליטות, המינהל האזרחי, מתאם פעולות הממשלה בשטחים וגורמים מקצועיים נוספים.

 

"יש לפעול ולקדם הסדרתם של יישובים נוספים"

במהלך הדיון אמר נתניהו כי אין לפנות את השכונה, וגם יעלון הביע התנגדות לפינוי ואמר כי "צריך למצוא פתרון שמונע את פינוי השכונה". לעומתם, ברק ממשיך לתמוך בהריסת הבתים ובהענקת קרקע חלופית למתנחלים. מוקדם יותר החליטה ועדת שרים בראשות נתניהו על הסדרת המעמד של סנסנה, רחלים וברוכין. בהודעה נאמר כי "היישובים הוקמו בשנות ה-90 על בסיס החלטות ממשלות קודמות".

 

הכרזתם של סנסנה, ברוכין ורחלים כיישובים תוכננה מראש, והיא נועדה לאפשר אישור תוכניות בניין עיר, על מנת למנוע סכנה שהיישובים ייהרסו. אמש, 24 שעות לאחר שהממשלה החליטה להסמיך את הוועדה להכשיר את המאחזים ולהפוך אותם לחוקיים, אישרה הוועדה את המהלך, בישיבה שתוכננה לעסוק בעיקר בסוגיית גבעת האולפנה בבית אל. 

 

עוד בחדשות ynet:

 

השר אלי ישי אמר כי "מדובר על החלטה חשובה וצודקת מכל הבחינות, לרבות מן הבחינה המשפטית. יש לפעול ולקדם הסדרתם של יישובים נוספים". בוועדה, פרט לנתניהו, חברים גם השרים אהוד ברק, משה (בוגי) יעלון ובני בגין.

 

ההתנחלות רחלים ממוקמת בין צומת תפוח ובין עלי בשומרון, והוקמה בחורף 1991 כמאחז אידיאולוגי, לאחר פיגוע שבו נרצחו שניים מתושבי האזור - רחלה דרוק ויצחק רופא. בהמשך הפך המאחז להיאחזות נח"ל. כיום מתגוררות במקום יותר מ-50 משפחות. המדינה מתייחסת אליו רשמית כאל שכונה של היישוב הסמוך, כפר תפוח.

 

היישוב סנסנה ממוקם על הקו הירוק בין הנגב לבין הר חברון. היישוב, שקם בשנת 1996, היה גם הוא במקור היאחזות נח"ל. ב-1999 עלו למקום משפחות ראשונות, וכיום מתגוררות בו יותר מ-50 משפחות. ברוכין נמצאת במערב השומרון, סמוך לכביש 5. ההתנחלות הוקמה ב-1999, ורושמת תנופה גדולה. היא מונה כ-100 משפחות, והמדינה מתייחסת אליה רשמית כאל שכונה של ההתנחלות הסמוכה עלי זהב.

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 23/04/2012 23:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבעת האולפנה. נתניהו מתנגד לפינוי
צילום: גיל יוחנן
רחלים. מעכשיו ההתנחלות חוקית
צילום: דודי ועקנין
מומלצים