שתף קטע נבחר

ברק: יש שטח חלופי לגבעת האולפנה בבית אל

במקביל לניסיונותיו של היועץ המשפטי לבסס מוצא שימנע את הפינוי, הצהיר שר הביטחון - שהותקף מימין - כי בתוך בית אל "איתרנו 22 דונם שעליהם אפשר לבנות מבנים חלופיים במקרה הצורך". הוא הדגיש: אם הקרקע פרטית, אין מנוס

האם שר הביטחון מזהה אפשרות לפשרה עם מתנחלי גבעת האולפנה בבית אל? בפתח ישיבת הממשלה הסביר אהוד ברק, כי "בתוך היישוב עצמו איתרנו 22 דונם שיכולים בנסיבות מסויימות, אם וכאשר יושלם תכנונם, לשמש כמקום שבו יהיה אפשר לבנות מבנים חלופיים במקרה הצורך". הוא הדגיש כי "אם אכן יתברר בסופו של דבר שמדובר בקרקע פרטית, לא תהיה ברירה כנראה אלא לפנות את זה או לרכוש את זה, אין דרך אחרת".

 

מוקדם יותר דווח כי היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין בוחן אפשרויות משפטיות בניסיון למנוע את פינוי השכונה. עם זאת, גורמים משפטיים בכירים העריכו כי לוינשטיין ולפרקליטות יהיה קשה מאוד למצוא כעת פתרון לסוגיה זו, כיוון ש"המדינה התחייבה בעבר לפנות את השכונה, בשל העובדה שנבנתה על קרקע פרטית. לאור התחייבות המדינה ניתן פסק דין בבג"ץ". 

 

שכונת גבעת האולפנה - דיווחים נוספים בחדשות ynet:

נתניהו מחפש גלגל הצלה משפטי לגבעת האולפנה

יעלון: פינוי שכונת האולפנה יוביל לפירוק הממשלה

דיון בליכוד על ההתנחלויות: מתקפה נגד ברק

 

שר הביטחון הצהיר כי "יש לתת לדבר הזה להתבהר. לא מדובר כאן בפסק דין אלא בהתחייבות של המדינה מלפני שנה, לכך ששכונות ובניינים שנמצאים על קרקע פרטית - יפונו".

 

השר הדגיש: "צריך להבין שממשלה חפצת חיים במדינה דמוקרטית במאה ה-21 איננה יכולה באופן מהותי ועמוק לנהוג בצורה אחרת".

 

גבעת האולפנה. חמישה מבנים במחלוקת ()
גבעת האולפנה. חמישה מבנים במחלוקת
 

הוא סיפר כי השכונה עצמה קיימת "כבר מאז שאני הייתי ראש הממשלה ושר הביטחון לפני כ-12 שנה", ואמר שיש ביישוב שלוש נקודות שנמצאות בבירור בין המדינה לרשויות המשפטיות: שאב אל ארטיס, שם הציבו מספר קראוונים מחוץ לתחום היישוב, ישנם שני מבנים לא גמורים בחלק אחר של היישוב ולכך מתווספים חמשת המבנים הידועים בשכונת גבעת האולפנה. "אלו בתים שאנשים גרים בהם מזה זמן רב, הם שכרו אותם או רכשו אותם בצורה מסודרת. אבל נושא הבעלות לא ברור ולא הוסדר, ודנים בו בבית משפט מחוזי".

 

לפי פסיקת בג"ץ, על המדינה לפנות את השכונה שבה מתגוררים כ-160 איש עד 1 במאי, לאחר שנקבע שהוקמה על קרקע פלסטינית פרטית. גורמים בכירים במערכת הביטחון הבהירו הלילה: "לא חל כל שינוי בעמדה שלנו, וגם במציאות בשטח - יש שם כ-30 יחידות דיור, שהן הבעייתיות ביותר, שבנויות על קרקע שאינה ראויה להתיישבות. העמדה הזו לא השתנתה".

 

"אנו אחראים לשלטון החוק"

ברק אמר שאם יתברר שיש רכישה ומסמכי רכישה והיא נעשתה כדין, ובית המשפט יאשר את זה, "זה יפתח פתח לדברים אחרים. אין לנו שום דבר עקרוני נגד בית אל, זהו יישוב ותיק, גדול, חשוב מאוד. בזמן הממשלה הקודמת ידענו על דברים דומים שקרו בעפרה, וגם במקרה זה שנדון בבית המשפט אני חתום על התצהירים".

 

עוד אמר: "בסופו של דבר אנחנו אחראים לשלטון החוק, לכך שמדינת ישראל תהיה נורמטיבית, ותעמוד במקום שבו נמצאות מדינות מתקדמות בעולם. יחד עם זה אנו אחראים למצוא כל דרך כדי להביא לפיתרון בעניין שכונת האולפנה, ואני מקווה שיימצא פיתרון. אין טעם להתלהם. חלק מההתלהמות - מקורה לא בטיפול ענייני אלא בשיקולים שלא הייתי רוצה לתת להם שמות תואר.

 

"מערכת הביטחון ומשרד הביטחון וגורמי המנהל האזרחי מטפלים בעניין, יחד עם היועץ המשפטי לממשלה, מחלקת בג"צים וקבוצה של שרים כמו בני בגין ואחרים ינסו לתת לזה פיתרון".

 

"לא יוכלו לעשות צחוק מבג"ץ"

אך בליכוד מסמנים את הפינוי כקו פרשת המים. השר משה (בוגי) יעלון הזהיר אתמול כי פינוי גבעת האולפנה עשוי להוביל לפירוק הממשלה. כבר לפני מספר שבועות פנה ראש הממשלה בנימין נתניהו לוינשטיין, בבקשה שיבחן משפטית סוגיה זו, במטרה למנוע את הפינוי או אפילו כדי לקבל ארכה מבג"ץ על מנת למצוא פתרון. גורמים משפטיים בכירים העריכו כי "הפרקליטות לא תוכל להרשות לעצמה לעשות צחוק מבג"ץ. מקרה זה מזכיר את מקרה מגרון - שם ראינו איך שופטי בג"ץ הגיבו". עם זאת, ייתכן כי בימים הקרובים תגיש הפרקליטות לבג"ץ בקשה לארכה לפינוי השכונה. השאלה היא אם שופטי בג"ץ יסכימו לבקשה זו. 

 

אם תגיש הממשלה תשובה חדשה לבג"ץ, מעריכים גורמים פוליטיים שנתניהו ירוויח עוד זמן. מערכת המשפט ומערכת הביטחון קבעו כי הקרקע שעליה הוקמו יחידות הדיור המשמשות את המתנחלים אינה ראויה להתיישבות.  

 

הערב צפויים שרים וח"כים מהליכוד להגיע למפגן תמיכה בשכונה המיועדת לפינוי. בשעה 18:00 יתקיים בגבעת האולפנה כנס של חברי מרכז ופעילי ליכוד נגד הפינוי. בין המשתתפים יהיו יו"ר הכנסת ראובן ריבלין,

 השרה לימור לבנת, יו"ר הקואליציה זאב אלקין וחברי הכנסת יריב לוין, כרמל שאמה-הכהן, ציון פיניאן, דני דנון, ציפי חוטובלי, מירי רגב ואופיר אקוניס. גם משה פייגלין, ראש חטיבת מנהיגות יהודית, צפוי להגיע.

 

בשבוע שעבר התייחס נתניהו לסוגיה בישיבת שרי הליכוד, והבהיר כי פינוי המתנחלים הוא "גזרה שהציבור לא יכול לעמוד בה".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 22/04/2012 09:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק, היום. צריך לברר
צילום: EPA
וינשטיין. מנסה למצוא פתרון
צילום: נועם מושקוביץ
בית אל. "קרקע שאינה ראויה להתיישבות"
צילום: lowshot.com
נתניהו. "גזרה שהציבור לא יכול לעמוד בה"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים