שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כשעבר והווה נפגשים: בית כאורגניזם חי
    בית עתיק בן 70 שנה בחיפה, בעל היסטוריה משפחתית ענפה במיוחד, עבר שיפוץ המשלב את עיצוב העבר עם סגנון מודרני ועדכני. ככה זה כשבעלת הבית היא גם המעצבת. צפו בתוצאה

    בית משפחת ברוקמן בחיפה, הסמוך למרכז חורב השוקק, הוא בית בן 70 שנה. אסנת ברוקמן, האדריכלית של הבית, היא גם הדיירת והבית היה שייך לסבו של בעלה. אמו גדלה בבית וכיום מגדלים בו בני הזוג את הדור הרביעי למשפחה. בשל ההיסטוריה המשפחתית של הבית, חשוב היה לאדריכלית לשמור על סגנון עיצוב שיתן כבוד להיסטוריה של הבית ושל מי שגרו בו.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    הבית, שגודלו 170 מ"ר, הוא חלק ממבנה מוארך שנבנה בזמנו כשיכון לחברי אגד, ובמקור היה בן שתי קומות בלבד. במשך 15 שנה הוא הותאם בכל פעם מחדש
    לצרכים הנדרשים של דיירי הבית. כעת מתייחסת אליו האדריכלית, בעלת הבית, כאל כאורגניזם חי ולא כאל אוביקט סטאטי, ועל כן התאים לה סגנון התכנון ארוך הטווח.

     

    המבואה: הבית שופע חללים גבוהים, אור ותחושת מרחב. מבואת הבית כללה במקור קשת שנושאת את המדרגות וניצבת מול הדלת הכניסה - אלמנט קונסטרוקטיבי חיוני. כדי לשמור על הסגנון ולהכניס אור מהסלון למבואה, נבנתה קשת נוספת מאחוריה.

     

    מבואת הבית מעוצבת כפינה תחומה בעלת אופי משל עצמה, כמו פינות רבות נוספות הפזורות באינטימיות ברחבי הבית. במבואה שידה הבנויה משולחן תפירה ישן וחלונות שמציצים לכניסה הפתוחה, ובה גינה קטנה עם פינת ישיבה נינוחה.

     

    בעלת אופי משל עצמה. המבואה (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    בעלת אופי משל עצמה. המבואה(צילום: עודד סמדר)

     

    המטבח: מהמבואה עוברים אל המטבח בעל הסגנון האקלקטי, שעשוי חומרים טבעיים כמו עץ ואבן המשווים לו מראה אותנטי, ביתי ופשוט. במטבח הותקנו רק ארונות תחתונים, מה שאיפשר לקבוע חלונות המכניסים פנימה אור בחלקו העליון. מתחם המטבח חובר לסלון על ידי הסרת הקיר שחצץ ביניהם.

     

    חומרים טבעיים. המטבח (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    חומרים טבעיים. המטבח(צילום: עודד סמדר)
     

     

    הסלון: ברוקמן "שיחקה" עם אלמנטים אדריכליים שהיו קיימים בסלון, כמו לדוגמה עמוד הגבס שהוסף לצד עמוד קיים ויצר נישה בנויה לטלוויזיה ולקמין. הסלון מאופיין בגוונים חמים, שיוצרים כריות וגופי תאורה באדום וכתום.

     

    ישן וחדש משתלבים. הסלון (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    ישן וחדש משתלבים. הסלון(צילום: עודד סמדר)
     

     

    בנוסף, נמצאים בו גם ערסל ישיבה תלוי בגוון אדום-לוהט, שלוכד מבט הפונה לחלון גדול, וכורסה עתיקה שרופדה בכתום - שריד מקורי מבית הסב. לצדם משולבים פריטים מגוונים, כמו כיסא מודרני בעיצוב פיליפ סטארק, שידה הודית, ספסל ישן ומנורות מעצבים. הפריטים יוצרים סביבה נעימה שמזמינה לשהות בחדר.

     

    סביבה נעימה ומזמינה (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    סביבה נעימה ומזמינה(צילום: עודד סמדר)
     

     

    פינת האוכל: חלקו הצדדי של הסלון כולל מתחם מפתיע לפינת האוכל. רצפת המתחם עשויה זכוכית שקופה, שממנה אפשר להשקיף למשרד שנמצא בקומה מתחת. בין רצפת הפרקט לזכוכית שובץ פס חלוקי נחל - זכר למעקה שהוסר כשמדרגות ברזל שהיו במקור במקום נדדו החוצה. חלוקי הנחל משתלבים עם הזכוכית, ויוצרים מעין תחושת מים טבעית.

     

    זכוכית שקופה. הרצפה המפתיעה (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    זכוכית שקופה. הרצפה המפתיעה(צילום: עודד סמדר)
     

     

    המרפסת: מפינת האוכל נפתחת יציאה למרפסת קטנה עם פינת ישיבה הצופה מלמעלה אל הגינה, וממנה יורד גרם מדרגות ברזל סיבוביות שמוביל לגינה ולמשרד התחתון. מדרגות הברזל היו במקור בתוך הבית, הוצאו אל הגן ומוקמו סביב לעץ שסק בן 70 שנה. כך נשמר היטב החיבור של הבית להיסטוריה שלו, וכשאמו של בעל הבית הנוכחי מגיעה לבקר - הנוסטלגיה פורחת.

     

    הנוסטלגיה פורחת. המרפסת (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    הנוסטלגיה פורחת. המרפסת(צילום: עודד סמדר)
     

     

    קומת הקרקע: קומת הקרקע התחתונה מכילה משרד קטן, בשטח של 6 מ"ר בלבד, שתקרתו זכוכית וקורות פלדה - מה שמאפשר קשר עין עם הנמצאים למעלה. כדי לשמור על מרחב פתוח, הרצפה, הקירות והרהיטים בחדר לבנים. שולחן הכתיבה עשוי זכוכית, תלוי על כבל מינימליסטי מהתקרה מצד אחד ונכנס לתוך הקיר מצד שני.

     

    חזית שלמה של המשרד עשויה זכוכית ופתוחה לגינה הירוקה, ובאופן מפתיע החלל הזעיר מצליח ליצור תחושת מרחב שמתאימה לעבודה ולאירוח לקוחות. הגינה הסמוכה ירוקה ובה . השטח אינו גדול, אך יש בו כמה פינות ישיבה, ערסל רחב ותחושת שלווה אף שנמצאים בלב העיר חיפה, קרוב למרכז.

     

    תחושת שלווה ומרחב. המשרד (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    תחושת שלווה ומרחב. המשרד(צילום: עודד סמדר)

     

    מרחב דשא ועצים. הגינה הסמוכה למשרד (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    מרחב דשא ועצים. הגינה הסמוכה למשרד(צילום: עודד סמדר)

     

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"


    פורסם לראשונה 05/05/2012 18:16

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: עודד סמדר
    הבית החיפה. עיצוב שנותן כבוד להיסטוריה
    צילום: עודד סמדר
    מומלצים