שתף קטע נבחר

כרמל: בלעה מברשת שיניים - הרופאים חילצו אותה

בזמן שציחצחה את שיניה בלעה בת-אל פנקר בטעות את מברשת השיניים שלה באורך 20 ס"מ. בצילום רנטגן לא הצליחו הרופאים לאתר את המברשת, ורק לאחר צילום CT הצליחו רופאי ביה"ח כרמל לשלוף את המברשת מגופה בשלום

בבית החולים 'כרמל' שבחיפה הצליחו רופאים לחלץ מברשת שיניים באורך 20 ס"מ מקיבתה של צעירה תושבת הקריות, שבלעה את המברשת בטעות, במהלך צחצוח השיניים. בשל העובדה שמדובר בחפץ עשוי פלסטיק, לא הצליחו הרופאים בתחילה לאתרו בגופה ורק לאחר בדיקה ב-CT אותרה המברשת וחולצה באמצעות ציוד אנדוסקופי, ללא פתיחת הבטן.

 

ביום שישי האחרון, בשובה מעבודתה כמטפלת בבית אבות, צחצחה בת-אל פנקר, בת 24 מקריית ים, את שיניה. כשהתכופפה אל הברז, בעוד מברשת השיניים בפיה, החליקה המברשת אל גרונה של הצעירה ומשם לקיבתה.

 

הרופא המחלץ עם מברשת השיניים (צילום: אלי דדון) (צילום: אלי דדון)
הרופא המחלץ עם מברשת השיניים(צילום: אלי דדון)

 

"נורא נבהלתי, וניסיתי להקיא ולהוציא אותה בכוח", סיפרה הצעירה, אולם המאמצים לא הצליחו. היא מיהרה לבית חולים באזור ונשלחה לצילום רנטגן, אולם הרופאים לא ראו בצילום דבר. גם בדיקה של כירורג לא הועילה, ופנקר נשלחה לביתה. "התחננתי וביקשתי עוד בדיקות, הרי אני יודעת שבלעתי מברשת שיניים גדולה, אבל אף אחד לא האמין לי. הם חשבו שאני לא נורמלית ושלחו אותי הביתה".

 

רק אחרי CT מאותרת המברשת בבטן

למחרת, כשהיא סובלת מכאבים, החליטה לנסוע לבית חולים אחר והגיע ל'כרמל'. בחדר המיון נערכו לה שוב צילומי רנטגן ובדיקת אולטראסאונד, אולם המברשת לא אותרה. בשלב זה שלחו הרופאים את הצעירה לבדיקה במכשיר ה-CT המתקדם המוצב בבית החולים, ושם אותרה סוף סוף המברשת הנעלמת.

 

מנהל מכון הגסטרו בבית החולים, ד"ר אורי סגל, אמר כי מהאבחון הראשוני עלה כי יש צורך בניתוח, וזאת בשל אורכה של המברשת והזווית שבה שכבה בבטן. למרות זאת, החליט ד"ר סגל לנסות להוציא את המברשת ללא ניתוח, באמצעות ציוד אנדוסקופי – צינור גמיש עם מצלמה ובקצהו כלים שונים לבדיקות גסטרולוגיות. הוא החדיר את הצינור לקיבתה של הצעירה ובמשך זמן רב סובב את מברשת השיניים עד לזווית ממנה ניתן היה למשוך אותה ללא גרימת נזק למערכת העיכול.

 

"עשינו שימוש לא סטנדרטי בציוד סטנדרטי ואני שמח שהצלחנו לסייע", אמר ד"ר סגל לאחר השליפה המוצלחת. "המסר מהמקרה הזה הוא שעם כל הטכנולוגיה וכל הניסיון שלנו הרופאים חייבים להקשיב ולשמוע את החולה".

 

ד"ר סגל הוסיף כי בעבר הוציא מבטנם של חולים סוללות, סכיני גילוח, גשרים ואפילו שיניים תותבות. אבל זו הייתה "המברשת הראשונה שלו".

 

פנקר עצמה – המאושפזת עדיין במחלקה כירורגית ב' – ביקשה להודות לצוות על הטיפול ובעיקר על ההקשבה והאמון. "יש בי כעס על הרופאים שלא האמינו לי, ולא רצו לעשות לי בדיקות נוספות. אנחנו בסך הכל בני אדם שמבקשים קצת התייחסות כשכואב לנו, וחשוב שהרופאים יקשיבו לנו. הרופאים בכרמל הקשיבו והצילו אותי ועל כך אני אסירת תודה להם", אמרה.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי דדון
בת-אל עם מברשת השיניים. עכשיו מחוץ לגופה
צילום: אלי דדון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים