שתף קטע נבחר

60 אלף בני נוער יעבדו הקיץ. מה זכויותיהם?

מהו שכר המינימום לילדים עובדים בחופש הגדול? מאיזה גיל מותר להעסיק וכמה בני נוער עובדים אצל הוריהם? שירות התעסוקה סיפק תשובות לשאלות

בשירות התעסוקה נערכים לעבודת בני הנוער בחופשת הקיץ הקרבה, כשההערכה היא כי יותר מ-60 אלף בני נוער יבקשו לעבוד בחופש הגדול.

 

 

בני נוער המועסקים במהלך החופשה מחויבים להוציא פנקס עבודה בלשכות שירות התעסוקה כתנאי הכרחי להעסקתם. כדי לקבל פנקס כמתחייב בחוק, עליהם להצטייד באישור רפואי עדכני מרופא המשפחה, תמונת דרכון ותעודת זהות של אחד ההורים בו הם רשומים .

 

על פי החוק, מותר להעסיק בני נוער שמונה שעות לכל היותר ולא יותר מארבעים שעות בשבוע סך הכול. גיל העסקה המינימלי לבני נוער הוא 16 שנים ובחופשת הקיץ 14 שנים. עד גיל 16 השכר לשעה הוא 16.59 שקל ,עד גיל 17 שכר שעה הוא 17.77 שקל ,עד גיל 18 השכר עבור שעה 19.67 שקל.

 

"רוב בני הנוער העובדים בקיץ עובדים תקופת זמן קצרה, שכרם נמוך יחסית, והם נחשבים לעובדים חרוצים יחסית על כן חלק לא מבוטל מהמעסיקים אשר העסיקו בעבר בני נוער חוזרים ומעסיקים אותם שוב", אומרת חני נחמני, מתאמת השמה בכירה בשירות התעסוקה.

 

בלשכות שירות התעסוקה מתקיימת הפרדת קבלת קהל בין הנוער למבוגרים וניתן למצוא בהן על לוחות המודעות כרזות ועלונים של השירות וכן כאלו שהנפיקו במנהל ההסדרה והאכיפה ובהם מידע בדבר הזכויות והחובות של הנוער. השירות יקיים עשרות ירידי תעסוקה לנוער ברחבי הארץ בשיתוף פעולה עם העיריות והמועצות המקומיות. באתר שירות התעסוקה ניתן למצוא את רשימת ירידי התעסוקה לנוער. 

 

15% לא עובדים אצל הוריהם

הניסיון מלמד כי מרבית מבני הנוער עובדים במקומות העבודה המעסיקים בעיקר ילדי עובדים. בקיץ 2011 רק כ-15% מבני הנוער מצאו עבודה שלא במקום העבודה של הוריהם. בשירות התעסוקה משקיעים מאמץ בגיוס משרות עבור אלו שאינם ביכולתם לעבוד אצל הוריהם.מתאמי ההשמות פנו למעסיקים במשק על מנת שגם אלו המעסיקים ילדי עובדים יעסיקו בנוסף גם אחוז מסוים של אלו שהוריהם אינם עובדים שם.

 

בשירות התעסוקה קוראים למעסיקים לפנות ללשכות התעסוקה על מנת להיעזר בשירותיהם בגיוס נערים ונערות לעבודה.  

מנתוני שירות התעסוקה עולה כי בקיץ 2011, 57,848 בני נוער חיפשו עבודה ברחבי הארץ - מהם 6,982 מצאו עבודה באמצעות שירות התעסוקה.

 

במחוז דן 17,421 בני נוער חפשו עבודה , בדרום 9,703 ,בצפון 11,812 , במחוז שרון והעמקים 9,938 בני נוער חיפשו עבודה בקיץ ובירושלים 8,974.

 

רוב הנערות והנערים השתלבו בעבודה בחברות למזון מהיר ,באולמות שמחות ,מוכרים בקניונים, שליחים, עובדי תמיכה במחשבים, קייטנות, מתקני שעשועים, עבודות בפקידות ורשתות שיווק מזון.

 

מנכ"ל שירות התעסוקה בועז הירש אמר היום כי "מעבר לסיוע במציאת עבודה ובהנפקת כרטיסי עובד, אנחנו רוצים לחשוף את בני הנוער לשוק העבודה הישראלי מתוך דאגה לשמירה על זכויותיהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים