שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מעורב ירושלמי: בואו לאכול איתי

    שבוע לפני הסוף התכנית "בואו לאכול איתי" מגיעה להרי ירושלים ומפגישה אותנו עם רופא, מגישת תכנית בישול, עיתונאי, מעצבת שמלות ובעל בית קפה, וכמובן המון אוכל טעים ותככים

    רגע לפני סיום העונה הראשונה, "בואו לאכול איתי" (א'-ה', 19:00 הערוץ ה-1) עולה לירושלים והבירה לא מאכזבת. חמישה ירושלמים משופשפים נפגשים לראשונה ונכנסים למערבולת של מערכות יחסים לא צפויות. הם מחבבים וגםלומדים לשנוא, הם סולדים וגםלומדים לאהוב והכל, כרגיל, בחמישה ימים.

     

     

    ד"ר מיקי לבני - בן 63 ממבשרת ציון. נשוי + 5. אורתופד מכובד שחי בבית נעים עם אשתו השנייה. מיקי למד לבשל בבולוניה שבאיטליה והאוכל שלו הוא איטלקי מסורתי. הוא איש שיחה מרתק, הבעיה היא שהשיחה איתו לא נגמרת לעולם וכוללת אלפי סיפורים שמתישים את החבורה. הוא רגיל לקבל כבוד בחייו ומתקשה להתמודד עם החבורה הישירה שמקיפה אותו.

     

    ענת דודי - בת 41 ממעלה אדומים. נשואה + 3. עובדת כמאפרת בערוץ הקהילתי של מעלה אדומים ובנוסף מגישה בו פינת בישול אותה היא מצלמת בבית. היא אוהבת אוכל ואת ההתעסקות בו ומאמינה מאד ביכולות שלה. ענת לא מפחדת לומר כל אשר על ליבה ולא תמיד מקפידה על ניסוחים מעודנים.

     

    אולריך סאם - בן 61 מירושלים. עיתונאי גרמני שחי בארץ ונשוי לאשה ישראלית. הוא מארח בביתו קבוצות של תיירים גרמניים ומלמד אותם על המסורת והאוכל הישראליים. יש לו מעל ל-1000 ספרי בישול מעדות שונות. אולריך מעיד על עצמו שהוא חובב פרובוקציות מפני שלטענתו, רק כך החיים מעניינים מספיק. גם בשבוע שלנו אולריך דואג שיהיה מעניין מספיק.

     

    איציק יעקב - בן 30 מירושלים. איציק הוא רווק ירושלמי, בעל בית קפה בעיר ומבט רומנטי. איציק מבשל אוכל ביתי ביד מיומנת וזה גם האוכל שהוא אוהב לאכול, אבל לא רק. בתור הצעיר של החבורה הוא קצת מתקשה למצוא את עצמו בקבוצה אבל משהו בפשטות ובישירות שלו עוזר לו גם כאן.

     

    מיכל אזולאי - בת 42 מבית נקופה. מיכל היא מעצבת שמלות כלה וערב מצליחה בירושלים. למרות ההצלחה שלה היא נשארה אשה פשוטה וחמה שמתנהלת בעולם עם חיוך וצחוק מכל הלב. בערב הראשון כל הבשלנים מסוייגים ממנה (בלשון המעטה), כל אחד מסיבותיו שלו אבל עד סוף השבוע הם כבר מאוהבים בה קשות.

     

    דג מרוקאי בתנור

    מנה ראשונה של מיכל אזולאי

     

     

    המרכיבים:

    6 חתיכות דג דניס, נקי ומפולט

    1/2 צרור כוסברה

    1/4 צרור פטרוזיליה

    2 פלפלים אדומים (גמבה) גדולים

    2 פלפלים חריפים

    כף מלח ו-1/2 כוס לימון להשרייה

    1/2 כוס שקדים קלופים

    ראש שום שלם

    כף סחוג

    כף פפריקה כף

    כף פפריקה אדומה מעט חריפה

    כף תבלין לגריל/דג

    עד 1/4 כפית כמון 

    1/2 כפית מלח

    כ-1 כוס שמן

     

    דג מרוקאי בתנור (צילום: נפתלי אלבז ) (צילום: נפתלי אלבז )
    דג מרוקאי בתנור(צילום: נפתלי אלבז )

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את הדג כ-10 דקות במלח ולימון. שוטפים ושמים במסננת.
    2. משמנים תבנית זכוכית בשמן זית ומפזרים את רצועות הפלפלים יחד עם שיני השום.
    3. בקערה נפרדת מערבבים את הפטרוזיליה, הכוסברה, השום, הסחוג, התבלין לדג/גריל, הכמון, המלח והפפריקה.
    4. מוסיפים 2-3 כפות מים ושמן זית ומערבבים הכל יחד.
    5. טובלים את הדג בתערובת התיבול ומסדרים בתבנית מעל הירקות.
    6. מוסיפים את הרוטב הנותר ומפזרים שום ושקדים לבנים.
    7. סוגרים בנייר כסף, שמים לשעה במקרר ולאחר מכן מכניסים לתנור לבישול עד ארבע שעות.

     

    פרגיות ממולאות בבשר כבש ברוטב בצלים ופטריות

    מנה עיקרית של איציק יעקב

    .

    המרכיבים:

    8 חתיכות פרגיות

    500 גרם בשר כבש טחון

    1/2 צרור פטרוזיליה

    ראש שום

    חבילת פטריות שמפיניון

    2-5 בצלים לבנים קצוצים

    1/4 כוס שמן

    מלח

    1/2 כפית פלפל גרוס

    1/2 כפית כורכום

    מים

    מלח עם היד כמה שצריך ורוצים

     

    פרגיות ממולאות בבשר כבש ברוטב בצלים ופטריות  (צילום: נפתלי אלבז ) (צילום: נפתלי אלבז )
    פרגיות ממולאות בבשר כבש ברוטב בצלים ופטריות (צילום: נפתלי אלבז )

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבשר הטחון למילוי:  מניחים בקערה את בשר הכבש הטחון, מוסיפים חצי בצל יבש קצוץ, כמה שיני שום קצוצות, פטרוזיליה קצוצה, כורכום, מלח, פלפל גרוס ושמן זית. מערבבים ומניחים בצד.
    2. ממלאים את הפרגיות: לוקחים את הפרגיות ופותחים אותן כמו שניצל, מניחים מעט מתערובת בשר הכבש, מגלגלים ומניחים בצד.
    3. בסיר עם שמן, על אש גבוהה, מטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ולבסוף את המים (שיכסו את הפרגיות) - ברגע שזה מגיע לרתיחה מוסיפים את הפרגיות.
    4. מתבלים במלח, פלפל גרוס וכורכום, וממשיכים לבשל בסיר מכוסה במכסה למשך שעה על אש בינונית.

     

    מעדן שוקולד וקצפת עם פירות יער מסוכרים

    קינוח של ענת דודי

     

    המרכיבים

    לשלב א':

    250 גרם שוקולד נוגט חלב

    250 מ"ל שמנת מתוקה

     

    לשלב ב':

    400 גרם תערובת פירות יער: חבילת פטל קפוא ו-100 גרם חמוציות

    100 גרם סוכר

    קליפה מגוררת מלימון אחד

    מעט יין פורט

     

    לשלב ג':

    2 כפות גדושות ממרח נוגט

    2 כפות שמנת מתוקה /חלב

    10 עוגיות אוראו שבורות גס

    1/2 כוס פיצפוצי אורז תפוח

     

    לשלב ד': 

    קצפת מוכנה משמנת מתוקה ו-3 כפות אבקת סוכר בסיפולוקס

    100 גרם קוקוס קלוי

     

    מעדן שוקולד וקצפת עם פירות יער מסוכרים (צילום: נפתלי אלבז ) (צילום: נפתלי אלבז )
    מעדן שוקולד וקצפת עם פירות יער מסוכרים(צילום: נפתלי אלבז )

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את שלב א': מביאים את השמנת לרתיחה, מצרפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים בטמפ' החדר, יוצקים לכוסות ההגשה ומצננים כשעה במקפיא.
    2. מכינים את שלב ב': ממסים במחבת את הסוכר, מוסיפים את יין הפורט, קליפת הלימון המגוררת ופירות יער, מבשלים עד לכדי צמצום, מצננים ומסננים את הפירות מהסירופ שנוצר.
    3. מכינים את שלב ג': מערבבים יחד את העוגיות הקצוצות, פצפוצי אורז התפוח, החלב/שמנת יחד עם הנוגט המומס.
    4. הרכבת המנה: מניחים מעל גנאש הנוגט שציננו במקפיא (שלב א') 2 כפות גדושות של תערובת העוגיות (שלב ג'), 2 כפות מלאות של פירות יער (שלב ב'), את הקצפת (שלב ד') ומפזרים מעל מעט קוקוס קלוי לקישוט.

     

    • "בואו לאכול איתי - ישראל", ימים א'-ה'- ב-19:00, הערוץ ה-1

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שי דולב
    מיקי לבני
    צילום: שי דולב
    צילום: נפתלי אלבז
    ענת דודי
    צילום: נפתלי אלבז
    צילום: נפתלי אלבז
    אולריך סאם
    צילום: נפתלי אלבז
    צילום: שי דולב
    איציק יעקב
    צילום: שי דולב
    צילום: שי דולב
    מיכל אזולאי
    צילום: שי דולב
    מומלצים