שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר, חיים צח, שירן גרנות

מופז ונתניהו נפגשו: "אין פריצת דרך או פיצוץ"

ראש הממשלה ויו"ר קדימה סיימו את פגישתם והסכימו שהמגעים בין יעלון לפלסנר יתחדשו היום. "אם לא נגיע להסכם והצעת חוק, לא נהיה בקואליציה", אמר מופז, שנפגש עם צעירים חרדים והבהיר ש"כולם צריכים לשרת". גורמים בקדימה האשימו: "נתניהו גנז עבודת מטה של עשרות פקידים". ברק מנסה לתווך

אין התקדמות בין נתניהו ומופז, הכדור חוזר למגרש שעליו שיחקו בימים האחרונים יעלון ופלסנר. התהליך הפוליטי הארוך שאמור להוביל, בסופו של דבר, לגיבוש חלופה מוסכמת לחוק טל, לא הוליד אמש (יום ד') דבר פרט לתקוות קטנות. "לא הייתה פריצת דרך ולא פיצוץ", הגדירו גורמים בקדימה את תוצאות הפגישה בין ראש הממשלה ליו"ר מפלגתם. "מחר ננסה למצות את המשא ומתן בין פלסנר ליעלון". במקביל, מנסה שר הביטחון, אהוד ברק, לפשר בין הצדדים ולהגיע עמם למכנה משותף מוסכם.

 

משבר השוויון בנטל - דיווחים אחרונים ב-ynet:

 

על פי מופז עצמו, שהתייחס לנושא באירוע פתוח עם צעירים מהמגזר החרדי בירושלים, "הגענו לרגע הניסוח. התקדמנו, נעצרנו וננסה לעשות ניסיון נוסף. אם לא נגיע להסכם ולהצעת חוק מכוננת ומלאה, לא נהיה שותפים בקואליציה".

 

מופז, שקרא למשתתפי המפגש "להתעניין, לדעת, לתמוך בשירות צבאי ואזרחי כחלק מתהליך הכניסה לחברה הישראלית", הוסיף כי "צריך לתת מקום לאמונה, אבל בישראל כולם צריכים לשרת את המדינה. הוכחנו שאפשר לשרת, ללבוש מדי זית ולהמשיך להאמין. בשורה התחתונה זהו מהלך מחויב המציאות. התוצאה היא המבחן האמיתי".

 

באירוע - שנערך במסגרת מפגשי "ליל שישי אקטואלי" - אירוח של דמויות מובילות בחברה הישראלית לרב-שיח עם תלמידי ישיבות - הבטיח מופז כי "כל אורחות החיים שלכם יישמרו. החוק יהיה הדרגתי ומדוד. לא באתי חלילה להילחם באוכלוסייה החרדית. אני בעדכם. זהו תהליך היסטורי, ואם לא נצליח להגיע להסכמות עכשיו יהיה קשה מאוד לעשות זאת ב-15 השנה הקרובות, כי לא תהיה קואליציה שתאפשר את זה. היעדים שהצבנו מתחשבים ובני השגה. מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה צבא מקצועי".

 

 (צילום: שירן גרנות, חיים צח) (צילום: שירן גרנות, חיים צח)
(צילום: שירן גרנות, חיים צח)

 

בעוד מופז קורא לפשרה חרדית, תקפו גורמים בקדימה את מהלכי ראש הממשלה ונציגיו. "הם רוצים שהסנקציות האישיות ייקבעו בתקנות עתידיות, ולא בתוך החוק - אין על מה לדבר. הם רוצים שלא יהיו מכסות - אין על מה לדבר. הם גנזו את עבודת המטה שנעשתה על ידי עשרות פקידי משרד המשפטים, האוצר, הצבא, הביטחון, משרד ראש הממשלה ב-48 שעות". לדבריהם, "החוק מוכן; אם יחליטו לעשות את זה, אז נתקדם. אם לא, אז הכול ברור".

 

מופז עם צעירים חרדים, הערב בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מופז עם צעירים חרדים, הערב בירושלים(צילום: גיל יוחנן)

 

עיקרי הצעת ברק לחלופה לחוק:

  • כל בן 18 יתייצב
  • צה"ל יבחר מי ישרת
  • כל השאר ישרתו שירות אזרחי לשמונה עד 12 חודשים ואז יעבדו
  • חיילי צה"ל אחרי שנה יקבלו גמול שירות בהתאם לעבודה
  • ייקבעו יעדי גיוס לחרדים שיומרו לפי הצורך ליעדים מספריים לעילויים בתורה
  • בשירות אזרחי או לאומי ישתתפו כלל הצעירים
  • מי שלא משרת בצה"ל לא ייהנה מההטבות השונות שניתנות למי שישרת

 

מוקדם יותר כינס מופז את סיעת קדימה ואמר כי לפי שעה, המפלגה אינה פורשת מהממשלה. עם זאת, הוא הבהיר כי חברי הסיעה הסמיכו אותו להמשיך לנהל את המשא ומתן עם הליכוד "ולהחליט לכאן או לכאן". הוא הוסיף כי אם לא

יימצא פתרון למשבר שפרץ בין הליכוד לקדימה על החלופה לחוק טל, קדימה תפרוש מהממשלה. "אם לא נביא הצעת חוק לישיבת הממשלה, לא נוכל להמשיך בשותפות הזו", אמר.

 

המשבר בין הצדדים פרץ בעקבות מחלוקת על סעיפי הצעת החוק, לאחר שלטענת קדימה נתניהו חזר בו מסיכומים קודמים. ראש הממשלה דורש לקבוע יעדים לגיוס חרדים, ואילו בקדימה מוכנים להעניק פטור משירות ל-1,500 חרדים בלבד.

 

בנוסף, ישנם פערים בנוגע לסנקציות שיוטלו על מי שישתמט מגיוס. בליכוד אמרו שפלסנר דורש סנקציות פליליות וקנס למי שלא מתגייס, אך נתניהו מסרב. ראש הממשלה מוכן לשלילת הטבות, אבל לא לקנס או לסנקציה פלילית, כלומר מאסר בפועל. פלסנר מצדו טען הלילה כי לא התעקש על מאסר במסגרת הסנקציות האישיות.


פורסם לראשונה 11/07/2012 22:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פלסנר ויעלון בפגישה קודמת
צילום: משה מילנר, לע"מ
מופז בישיבת הסיעה, היום
צילום: חיים צח "ידיעות אחרונות"
מומלצים