שתף קטע נבחר

מאסר בפועל למרסס K-300 בכוסות חבריו

איגור אברבוך, שהורשע כי ניסה להרעיל את חבריו לעבודה במשרד בחיפה באמצעות ריסוס תכשיר הדברה לכוסות ולקרטון החלב - נשלח ל-15 חודשי מאסר בפועל

ניסיון ההרעלה נגמר בכלא: בית המשפט המחוזי בחיפה גזר הבוקר (יום א') 15 חודשי מאסר בפועל ועשרה חודשים על תנאי, על איגור אברבוך, שהורשע בחודש מרס כי ניסה להרעיל את חבריו לעבודה לאחר שריסס תכשיר הדברה מסוג K-300 לכוסות חבריו למשרד ולקרטון החלב ששימש את העובדים. 

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

אבי הנער שנורה ברמלה: "לא ויתר לשודדים"

סוגר 15 שנה: חתול עומד בראשות עיר באלסקה

נתניהו לצד החרדים: אסור לגרום להם להתקפל

 

אברבוך, תושב קריית-ים בן 42, עבד כמהנדס במשרד בשכונת נווה שאנן בעיר. הוא אישר כי השתמש בחומר ההדברה, אך טען להגנתו כי לא התכוון להרעיל את חבריו, אלא ביקש להשמיד נמלים ואף לא ידע כי מדובר ברעל מסוכן. המקרה נחשף ביוני שעבר, לאחר שהתגלה כי אברבוך ריסס את חומר ההדברה כמה פעמים לתוך כוסות השתייה שמשמשות את חבריו למשרד. אברבוך גם ריסס מהחומר לתוך מכל החלב שממנו שתו כל עובדי המשרד. בעקבות הריסוס סבלו עמיתיו של אברבוך ממרירות בגרון ואחת העובדות אף סבלה מכאבי ראש קשים שנמשכו מספר ימים. 

 

במהלך המשפט טען הנאשם כי לא מדובר בחומר רעיל. הוא אף טען כי נהג לרסס מהחומר בביתו, שבו התגורר עם אמו. הוא הוסיף כי השתמש בחומר לריסוס כלים ושלא קרה דבר לו ולאמו. עוד אמר אברבוך במהלך המשפט כי קרא ברשת האינטרנט ש"החומר שמכיל K-300 הוא החומר הכי פחות מסוכן מכל חומרי ההדברה הקיימים בשוק".

 

השופט אילן שיף לא קיבל את טענותיו של אברבוך וקבע כי הן אינן נכונות, בין היתר משום שעדותם של חמשת עובדי המשרד, שסיפרו כי המשרד היה נקי מחרקים, הייתה מהימנה בעיניו. בהכרעת הדין כתב השופט כי "הנאשם ריסס פעמיים לתוך בקבוק חלב, לאחר שהסיר ממנו את הפקק.

ההסבר כי רצה להדביר נמלים גם בתוך קרטון חלב הוא הזוי".

  

השופט התייחס גם למניעים לפעולתו של הנאשם וקבע כי הרקע למעשה הוא סכסוכים עם חבריו לעבודה. מלבד בעיות אישיות שמהן הוא סובל, הוא תיאר עדויות לפיהן באחד המקרים גרם "להיסטריית בכי" של אחת מעמיתותיו לעבודה. אמר שהוא פוטר בעבר והוחזר לעבודה לאחר התחייבות לשיפור התנהגותו, ואילו לאחר חשיפת הפרשה התברר כי חסם דואר אלקטרוני שעמיתיו היו אמורים לשלוח.

 

"זוהי מעין גרסה מודרנית לסיפור יעל וסיסרא: חלב ביקשו - רעל קיבלו", כתב השופט אילן שיף. "הנאשם לא חמל על מעבידיו וחבריו לעבודה ופעל מתוך מניע של כעס. הוא חדל ממעשיו המסוכנים רק לאחר שהותקנה במשרד מצלמה שתיעדה את מעשיו ונפתחה חקירת משטרה".

 

השופט סקר בהרחבה את מצבו הנפשי של אברבוך ודחה את הטענה של הפסיכיאטר שהעיד מטעמו, שלפיה קיים סיכון בהחזקתו במעצר. כמו כן דחה את המלצת שירות המבחן להסתפק בעבודות שירות בלבד. "אני מוכן לצאת, מחמת הזהירות, מנקודת הנחה כי לנוכח מצבו הנפשי של הנאשם קיים אכן סיכון להתדרדרות במצבו וכן לפגיעה בו על ידי אסירים אחרים", כתב. "יחד עם זאת, חזקה על שב"ס שיידע לטפל בנאשם בעת כליאתו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: jupiter
צילום: shutterstock
קפה. תבדקו היטב
צילום: shutterstock
מומלצים