שתף קטע נבחר
 

לאוהבים ולרעבים: מתכונים לט"ו באב

אם עוד לא החלטתם מה תבשלו ליום האהבה, לשפים אור ברי ורועי ענתבי (מסעדת ברטי) יש כמה רעיונות בשבילכם, הם מזמינים אתכם להיכנס למטבח ולהכין לאהובים שלכם סטייק, קלמרי ממולא ומלבי מתוק

חג האהבה העברי, ט"ו באב, חל בעיצומו של הקיץ, משמע אנו חוגגים את שיאה של האהבה בשיא החום. בימינו, כשהבחורות המודרניות יגחכו אם תיקח אותן לשחק מחבואים בפרדס, אין דבר רומנטי ומושך יותר מגבר שמבשל לך, באלגנטיות, וכביכול ללא מאמץ, ארוחה רומנטית, בבית, לקול הפסטורלי של אוושת המזגן.

  

עוד בערוץ האוכל:

 

 

קלמרי ממולאים לאוהבים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קלמרי ממולאים לאוהבים(צילום: ירון ברנר)

 

השף אור ברי, רווק תל אביבי שמח בחלקו, והשף רועי ענתבי, נשוי באושר לדפנה, מציגים ארוחה טעימה ומקורית שלא תשאיר אף חיך אדיש.

 

סטייק על סלק שרוף, טחינה גולמית וראשד

המרכיבים:

2 סטייק שייטל, בקשו מהקצב שיפרוס לכם את הבשר לחתיכות במשקל 200-250 גרם

5 סלקים בינוניים, שטופים עטופים בנייר כסף (אפשר לאפות מבעוד מועד)

טחינה גולמית

2 תפוחי אדמה בינוניים (אפשר לאפות מבעוד מועד)

עלי ראשד

שמן זית

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. צולים את תפוחי האדמה והסלקים בתנור בטמפ' של 160 מעלות עד שם מתרככים.
  2. מקלפים את תפו"א והסלקים. מגררים את הסלקים, מניחים במסננת ומוציאים את הנוזלים המיותרים.
  3. צורבים את סטייק השייטל על מחבת ברזל חמה עם שמן זית, רק מצד אחד (בערך 2-3 דקות), עד שמתחילים לראות את הסטייק "מזיע" מהצד שלא צרבנו.
  4. מסדרים על הצלחת שכבה דקה של הסלק המגורר ומזלפים טחינה גולמית מעל, מתבלים במלח ופלפל. מסדרים מעל את תפוחי האדמה האפויים וסטייק השייטל. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לבסוף מפזרים עלי ראשד מעל.

 

סטייק על סלק שרוף, טחינה גולמית וראשד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סטייק על סלק שרוף, טחינה גולמית וראשד(צילום: ירון ברנר)

 

קלמרי ממולא בבורגול ועלי גפן על קרם שום

המרכיבים:

12 של קלמרי נקיים

כוס בורגול גס מבושל (במים)

2 כפות של עלי גפן טריים קצוצים - באופן ההכנה מבשלים את העלים ורק לאחר מכן קוצצים

עלי ראשד

מיץ לימון

שמן זית

מלח ופלפל

 

לקרם שום:

20 שיני שום ללא קליפה

חלב

50 גרם חמאה

סילאן

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את קרם השום: מבשלים את השום בסיר קטן עם מים (מים קרים עד לרתיחה), נותנים למים לרתוח מספר דקות. חוזרים על הפעולה פעמיים, בכל פעם ממלאים מים חדשים. בפעם השלישית מבשלים את השום עם חלב (בכמות המכסה את השום), מרתיחים ומבשלים מספר דקות. כשהשום רך מסננים (שומרים את הנוזלים), טוחנים בבלנדר, מוסיפים את החמאה ומתבלים עם מלח, וסילאן. אם הקרם סמיך מידי מוסיפים חלב. מסננים את הקרם במסננת רגילה.
  2. מבשלים את עלי הגפן: שוטפים חופן של עלים במים, מטגנים בסיר מעט שום, מוסיפים את עלי הגפן, מתבלים בסוכר, לימון ומעט מלח - לפי הטעם הרצוי לכם (אם זקוקים לכמויות: כ-1/2 לימון קטן וקורט מלח), מכסים במים ומבשלים בלהבה נמוכה עד לריכוך העלים (בערך שעה), מוסיפים לסיר את הבורגול המבושל ומאזנים תיבול לפי טעם.
  3. לאחר שתבשיל עלי הגפן והבורגול מצטנן מעט, ממלאים את הקלמרי בתבשיל וסוגרים עם ראשי הקלמרי בעזרת קיסם.
  4. צורבים את הקלמרי הממולא במחבת חמה עם שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ולפני שהקלמרי מוכן מוסיפים מעט מיץ לימון. צריבת הקלמרי במחבת צריכה להיות יחסית מהירה ועל מחבת חמה (בערך 20-30 שניות, תלוי בגודלם).
  5. להגשת המנה מורחים בצלחת קרם שום ומעל מסדרים 3 קלמרי, מזלפים מעל מעט שמן זית ומוסיפים את עלי הראשד.

 

קלמרי ממולא בבורגול ועלי גפן על קרם שום (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קלמרי ממולא בבורגול ועלי גפן על קרם שום(צילום: ירון ברנר)

 

קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ורימונים

המרכיבים (ל-4 סועדים):

למלבי:

700 מ"ל חלב

300 מ"ל שמנת מתוקה

125 גרם סוכר

1/2 מקל וניל

90 גרם קורנפלור

10 מ"ל מי ורדים

 

לקונפיטורת ורדים:

100גרם מחית פטל

550 מ"ל מים

300 גרם סוכר

5 גרם מלח לימון

3 תפרחות ורדים/שושנים מופרדים, שטופים וקצוצים

12 מ"ל מי ורדים

 

2 כפות של פיסטוקים קלויים עם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלבי: מבשלים יחד בסיר את החלב, הסוכר ומקל הווניל, על להבה בינונית.
  2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הקורנפלור עם השמנת.
  3. כשהחלב רותח, יוצקים את השמנת עם הקורנפלור (לאחר שמוודאים שאין גושים) לתערובת של החלב ומערבבים היטב עד לקבלת מסה קרמית ומורידים מיד מהאש ומניחים במקרר להצטנן.
  4. כשהמסה קרה, מוסיפים את המי ורדים ומערבבים עם מטרפה עד קבלת מסה הומוגנית ואחידה.
  5. מכינים את קונפיטורת הוורדים: מניחים בסיר רחב ועמוק את מחית הפרי, המים, הסוכר ומלח הלימון ומבשלים על להבה נמוכה עד שהמרקם הופך לריבתי כמעט. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם, את מי הוורדים והוורדים הקצוצים, מערבבים ומניחים בצנצנות או בכלי פלסטיק ומאחסנים בקירור .
  6. להגשה מניחים שתי כפות גדושות של מלבי בקערה, מוסיפים מעל את עד כף של קונפיטורת הוורדים (לפי טעם), ומפזרים מעל מעט פיסטוקים קלויים.

 

קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ורימונים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ורימונים(צילום: ירון ברנר)

 

  • מסעדת ברטי, קינג ג'ורג' 86 תל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סטייק על סלק
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
קלמרי ממולא
צילום: ירון ברנר
מומלצים