שתף קטע נבחר

שלישיית מנגו: 3 מתכונים קיציים

הוא אחד מהמרכיבים בעמבה, הכי כיף לאכול אותו בידיים ולהגיע לגלעין הענק והוא מצנן את הקיץ הלוהט - קבלו את המנגו שמצטרף בחדווה לפירות ים, לדגים וגם לפנקוטה

אחד ממרכיבי העמבה הצהובה שאנחנו נוהגים להוסיף לשווארמה/פרגיות וכל מה שאנחנו דוחפים לפיתה, הוא המנגו, פרי קיצי ומתוק שנדמה שהוא לא ממש משתלב יחד עם בשר, אבל העובדה שהיא זה ממש כך. לכן, ביקשנו לבדוק כיצד משתלב המנגו גם במתכונים נוספים - האחד עם פירות ים, שני עם דגים ושלישי מתוק.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

אולי תרצו גם לדעת שקיימים יותר מאלפיים זנים של מנגו וההבדלים ביניהם רבים ומגוונים: גודל הפרי, צורתו, צבע הקליפה - ירוק, צהוב, כתום, אדום או סגול וטעמה של הציפה הנע מחמוץ עד מתוק. כמו כן, פרי המנגו נחשב מקור טוב לברזל, ויטמין C ולויטמין A.

 

פילה בורי על מצע של אורז קוקוס צ'אטני מנגו וסלט של פאפיה ירוקה ומנגו

מתכון של שף ברק שלמוני, מסעדת אדיסון ואדיסון ספוט

 

המרכיבים:

2 פילה בורי

 

לאורז:

1 כוס אורז, רצוי עגול (כגון אורז לסושי)

1/2 1 כוסות חלב קוקוס

1/2 כוס שבבי קוקוס

 

לצ'אטני מנגו:

3-4 מנגו נקי וקלוף

100 גרם בזיליקום

2 צ'ילי אדום קצוץ דק

2 לימונים

 

לסלט פאפיה ומנגו:

1 פאפיה ירוקה (בוסר) חתוכה רצועות

2 מנגו חתוך רצועות

2 גזר חתוך רצועות

1 קולורבי חתוך רצועות

חופן שבבי בוטנים

1 צ'ילי אדום חתוך לעיגולים

100 מ"ל חומץ בן יין לבן

100 גרם סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האורז עם חלב הקוקוס ושבבי הקוקוס ושומרים אותו חם.
  2. חותכים את המנגו לחתיכות קטנות ושמים אותן בסיר יחד עם הבזיליקום, הצ'ילי והמיץ משני הלימונים. מבשלים הכל על להבה נמוכה בין חצי שעה לשעה.
  3. מרתיחים את החומץ והסוכר ואחר כך מצננים. שמים את כל המרכיבים של הסלט בקערה ושופכים מעט מהחומץ והסוכר.
  4. צורבים את הבורי משני צדדיו על אש גבוהה. מתחילים מהצד של העור למשך 3-4 דקות ולאחר מכן הופכים לעוד 3-4 דקות ומורידים מהאש.
  5. אופן ההגשה: מניחים את האורז ומעליו באיקס את שני נתחי הבורי. בצד את סלט הפפאיה.

 

פילה בורי על מצע של אורז קוקוס צ'אטני מנגו וסלט של פאפיה ירוקה ומנגו  ()
פילה בורי על מצע של אורז קוקוס צ'אטני מנגו וסלט של פאפיה ירוקה ומנגו

 

קדרת פירות ים ברוטב שמנת, קארי, עשבי תיבול ופלחי מנגו

מתכון של שף רועי חנין, מסעדת פיאנו פיאנו

 

המרכיבים (ל-4 סועדים):

50 גרם חמאה

2 כפיות שום קצוץ

120 גרם קלמרי חתוך לטבעות 2 ס"מ

7 מולים

10 שרימפסים קלופים (ניתן להסיר גם את הזנב)

1/2 1 כוסות ציר דגים (ניתן להשתמש בציר ירקות)

350 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות קארי ירוק

1 כף קליפת לימון מגוררת או רצועה של קליפת לימון (ללא החלק הלבן)

1/4 כוס עשבי תיבול - בזיליקום/כוסברה/פטרוזיליה/טרגון - כל אחד לטעמו

1 מנגו גדול ובשל, חתוך לפלחים בגודל ביס

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים במחבת גדולה ורחבה את החמאה והשום ומחממים עד לריכוך.
  2. מוסיפים להמחבת את פירות הים (הקלמרי, השרימפס והמולים). לאחר סגירה מהירה של פירות הים, מעבירים אותם אל צלחת לבניית הרוטב לקדרה (איננו רוצים לבשל את פירות הים בישול ארוך בכדי שלא יתבשלו יתר על המידה).
  3. מוסיפים למחבת את ציר הדגים, השמנת, קליפת הלימון והקארי ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות עד לקבלת מעט סמיכות (לשים לב לא לצמצם יותר מדי, שהרוטב לא יהיה כבד וסמיך).
  4. מתבלים את נוזל הקדרה במלח ובפלפל השחור (ניתן להוסיף פלפל צ'ילי יבש לאוהבי החריף). מוסיפים את פירות הים, המנגו ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה מהירה (חשוב מאוד לא לבשל יותר מדי את המנגו בכדי שישאר "שלם" ולא ימס אל הרוטב).
  5. אופן ההגשה: מעבירים לקערה גדולה או קעריות הגשה, מעטרים בעלי בזיליקום ומעט קליפת לימון מגוררת.

 

קדרת פירות ים ברוטב שמנת, קארי, עשבי תיבול ופלחי מנגו  ()
קדרת פירות ים ברוטב שמנת, קארי, עשבי תיבול ופלחי מנגו

 

פנקוטה קוקוס עם רוטב מנגו

מתכון של שף ניר רונן, מסעדת מיט אנד ויין

 

המרכיבים:

800 מ"ל חלב קוקוס

200 מ"ל שמנת

14 גרם ג'לטין

1 מקל וניל

50 גרם סוכר

 

לרוטב המנגו:

400 גרם מנגו טרי מקליפה

1/4 כוס רום

1 כוס מים

סוכר לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הג'לטין במעט מים קרים.
  2. מרתיחים את חלב הקוקוס, השמנת, הסוכר ומקל הווניל. מורידים מהאש לאחר רתיחה ומוסיפים את הג'לטין. מערבבים היטב (לא במטרפה כדי שלא יהיו בועות בפנקוטה).
  3. מוזגים לכוסות ומקררים במשך 4 שעות.
  4. מכינים את רוטב המנגו: מבשלים את כל המרכיבים בסיר במשך 10 דקות ולאחר מכן טוחנים למרקם חלק.
  5. אופן ההגשה: מפזרים את הרוטב מסביב ומעל לפנקוטה.

 

פנקוטה קוקוס עם רוטב מנגו  ()
פנקוטה קוקוס עם רוטב מנגו
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים