שתף קטע נבחר

אב הנער שנהרג מסל: 'זה פשע, רשלנות העירייה'

מאמן השחייה של אלון רונן, בן 15, סיפר ש"הוא התחיל להבין את הכישרון שלו ודיבר על האולימפיאדה הבאה". עיריית תל-אביב הורתה לסגור את כל מגרשי הספורט בבתי הספר עד לבדיקתם. במכון התקנים הזהירו: אין פיקוח על אלפי מתקנים ברחבי הארץ

"זה פשע, זו רשלנות של העירייה. צובעים את העמוד כאילו שהכול בסדר, כשמתחת הכול רקוב". כך התריע בצהריים (יום ד') אביו של הנער אלון רונן, בן 15 מתל-אביב, שנהרג אמש כשעמוד כדורסל קרס עליו במהלך משחק בחצר בית ספר "אביב" בעיר.

 

דיווחי חדושת נוספים ב-ynet:

ירידה מזערית באחוז הזכאים לבגרות בתשע"א

המבצע לטיהור סיני: "פושטים על מאות בתים"

 

חברי קבוצת השחייה שבה השתתף רונן נפגשו בבריכה בקאנטרי בהרצליה, שם שוחחו המדריכים והמנהלים עם החניכים על האסון וניסו לנחם זה את זה. אלון שחה בקבוצה יחד עם תומר, אחיו התאום. הדר עברו, מאמן השחייה שלו, סיפר ל-ynet: ''רק בשנה האחרונה הוא הבין את הכישרון שיש לו בשחייה והתחיל לדבר על השתתפות באולימפיאדה בעוד ארבע שנים". איתן ששחה עמו הוסיף: "הוא תמיד התמקד במטרה שלו והיה מאוד חזק מנטלית". 

 

אלון רונן. הקבוצה באבל ()
אלון רונן. הקבוצה באבל
 

אלון וחבריו בקבוצת השחייה בהרצליה ()
אלון וחבריו בקבוצת השחייה בהרצליה

 

''חניך כמו אלון הוא חלומו של כל מאמן", סיפר עברו. "הוא דמות מרכזית בקרב חברי הקבוצה. הייתה לו רמת תקשורת מדהימה עם החניכים והוא היה אהוד על כולם. שחיין שסחב את הקבוצה".

 הוא הוסיף כי "הקבוצה נמצאת באבל ומתקשה לעכל את האסון. אני אישית מרגיש שאיבדתי בן. הקבוצה היא כמו משפחה ואלון היה המניע והדוחף שלה, גם בפעילויות החברתיות".  

 

המאמן תיאר את הקשר שבין האחים התאומים: "כשהוא ואחיו היו נכנסים לבריכה הם היו כמו שני אורות זוהרים. הקבוצה נעשתה אחרת, יותר טובה ויותר איכותית". דוד סגל, מנהל אגף השחייה בהרצליה, סיפר כי האחים היו קשורים מאוד. "הם תמיד היו ביחד, גם במהלך האימונים. הם עשו הכול יחד".

 

בועז, חברו של אלון מבית הספר, סיפר: "אני המום, כי גם אנחנו תמיד נתלים על הסלים בדיוק כמו שהוא עשה. כשחבר התקשר לספר לי לא האמנתי, זה פשוט מטורף". לדבריו, עמודי הסל במגרש "ישנים וחורקים כל פעם". אלון יובא למנוחות היום בשעה 17:45 בבית העלמין בקריית שאול.

 

איך יבדקו מאות מגרשי ספורט?

עיריית תל אביב הודיעה בעקבות המקרה, כי ראש העיר רון חולדאי הורה לסגור את כל מגרשי הספורט בבתי הספר בעיר עד לסיום ביצוע בדיקת בטיחות על ידי מומחים. "העירייה תשתף פעולה ותסייע למשטרה בחקירת האסון", נמסר. בנוסף הורה ראש העירייה על הקמת צוות בדיקה חיצוני של מומחי בטיחות לבחינת נוהלי הבטיחות במערכת החינוך.

 

אך עו"ד ראובן לדיאנסקי, חבר מועצת העיר ויו"ר סיעת "לתת לחיות", ביקר את המהלך: "סגירה גורפת של כל מגרשי הספורט בבתי הספר היא לא יותר מתגובה היסטרית ולא מושכלת. ישנם מאות מגרשי ספורט, מתקני שעשועים ונופש ברחבי השכונות. על העירייה לבצע עכשיו בדיקה של כל מגרש ומגרש בעזרת מאות עובדי התפעול שלה".

 

הערכה: 5,000 עמודי סל דורשים טיפול

העיריות והמועצות המקומיות הן שאחראיות על שמירת הבטיחות של מתקני הספורט בתחומן. חלקן מפעילות את מכון התקנים כדי שיערוך בדיקות תקינות מתאימות. על פי הערכת המכון, בין 7,000 ל-8,000 עמודי סל ניצבים ברחבי הארץ. מיכה סוויסה, ראש ענף מעליות ומתקני הרמה במכון התקנים, העריך כי לגבי כ-5,000 עמודי סל ישנים נדרש טיפול.

 

העיריות אחראיות, אבל מי באמת בודק? (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
העיריות אחראיות, אבל מי באמת בודק?(צילום: מוטי קמחי)
 

מכון התקנים הישראלי בודק כ-20 אחוז מכל אותם מתקנים בארץ, במספר ערים מרכזיות דוגמת רעננה, רמת גן, ירושלים ונהריה, באולמות ספורט ובמגרשים חיצוניים. לגבי עמודי הסל סיפר סוויסה כי מספר יצרנים מייצרים אותו, ואין על הליך הייצור פיקוח כלשהו. "עיקר הבעיה הוא שבבסיס העמוד מתרכזת לחות, בעקבות הצטברות מי גשמים או מיקום לא נכון, דבר הגורם לבלייה, להצטברות קורוזיה. כך שהעמוד בנקודת זמן כלשהי כבר לא יכול לעמוד תחת העומס".

 

במכון התקנים מבקשים להעלות את המודעות לסכנה גם בקרב האזרחים. הוא העריך כי מקרים רבים שבהם עמודי סל נופלים אינם מדווחים כלל, כשהם מסתכמים בפציעות קלות או בלא כלום. הוא קרא ל"כל הורה שיכול לראות את הסימנים המוקדמים של בלאי בעמודי הסל - לדרוש מהנהלת בית הספר שהדבר יטופל. כמו שבתחילת שנה רואים שהכיתה מסוידת".

 

במכון המליצו לבדוק אם קיימים סדקים בבטון בבסיס המתקן, לשים לב אם ישנם נגעי חלודה או ריקבון בעמוד וכן לבדוק אם לוח המתקן סדוק. "יש לשים לב אם מיקום מתקן הסל נמצא במקום של היקוות מים, שכן במקרה כזה יש לבדוק את המתקן לעיתים תכופות בשל הבליה המוגברת מהלחות", נמסר.

 

בעיריית באר שבע הסבירו כי בתחומה דווקא מקפידים על הבטיחות, במיוחד מאז האסון בבית הספר מקיף ו' ב-1998, עת קרס גג אולם הספורט במקום, ומחץ למוות את שלומי טולדו וליאור קבלו ז"ל, בני 14. "אנשי הבטיחות בעירייה אמונים על אישור התקנת מתקני משחקים, הקמת במות במרחב הציבורי, ואם מתקנים מסכנים את שלום המשתמשים, הם מדווחים על כך", מסרו.

 

לאחר האסון, ילדי הקייטנות בבית הספר

הבוקר הגיעו ילדים מלווים בהוריהם לקייטנות הקיץ שנערכות בבית הספר אביב בו אירע האסון. הכניסה למגרש הכדורסל הייתה חסומה."הביאו יועצים פסיכולוגים לקייטנות כדי שיסבירו וידברו עם הילדים על המקרה הנורא", אמרה אורלי, אם לבנות בקייטנה.

 

אם אחרת שליוותה את בנה לקייטנה הוסיפה: "מדובר בילדים קטנים, הם לא באמת מבינים את גודל האסון, אבל אותי אישית זה מפחיד ומזעזע רמת הזילות בחיי אדם". אילן, תושב שכונת רמת אביב, סיפר: "יצא לי כמה פעמים לשחק שם עם הבן שלי וראיתי שהמגרש רעוע, התשתיות כבר ישנות, כך שזה לא מפתיע, אבל עדיין אין הסבר מדוע עמוד נופל בצורה כזו".

 

הוא הוסיף והעריך: "אני בטוח שעכשיו יבנו פה הכל מחדש, כמו שצריך ויעשו לעצמם כסת"ח".

 

בהכנת הידיעה השתתפו גלעד מורג, אילנה קוריאל, רענן בן צור, שחר חי ושירי הדר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלון רונן. "חזק מנטלית"
העמוד שקרס בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
המאמן הדר עברו. "איבדתי בן"
צילום: עידו ארז
מומלצים