שתף קטע נבחר

נגד איראן: בחריין עשתה Share לשגריר הישראלי

שר החוץ של בחריין המליץ בחשבון הטוויטר שלו על מאמר שפרסם שגריר ישראל בארה"ב, שבו הזהיר כי לא נותר הרבה זמן לדיפלומטיה וסנקציות מול איראן

מסירים כפפות דיפלומטיות. שר החוץ של בחריין, חאלד בן אחמד אל-חליפה, המליץ בפומבי על מאמר מאת שגריר ישראל בוושינגטון, מייקל אורן, שעסק בצורך בבלימת שאיפותיה הגרעיניות של איראן. הוא אמנם לא עשה Share בפייסבוק, אך פרסם בטוויטר לינק מפתיע למאמר הישראלי.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

הפניית זרקור של בכיר במדינה ערבית לעבר דברים של דיפלומט ישראלי בכיר אינה דבר של מה בכך, אך נראה כי מדינות המפרץ העוקבות בחרדה אחר התקדמות פרויקט הגרעין של איראן ומעודדות מאחורי הקלעים תגובה צבאית נגדה, עברו לדיפלומטיה גלויה.

 

המלצה מבחריין ()
המלצה מבחריין

 

שלשום (יום ג') פרסם השגריר אורן מאמר בעיתון "וול סטריט ג'ורנל", שבו הזהיר כי לא נותר הרבה זמן לדיפלומטיה וסנקציות נגד איראן. המאמר מבקש להכין את הממשל ודעת הקהל האמריקנית לקראת אפשרות של תקיפה ישראלית או לשכנע את ארצות הברית שאין טעם להמתין הרבה זמן ולצפות לוויתור איראני על הגרעין.

 

זמן קצר לאחר מכן, צייץ שר החוץ חליפה בחשבון הטוויטר שלו המלצה למאמר, בצירוף לינק. "איראן תמשיך לגרור את השיחות בשעה שהיא מתקינה עוד צנטריפוגות", כתב אורן, תוך שהוא מדגיש כי "לשום מדינה אין יותר עניין מאשר לישראל במשא ומתן ובלחץ כלכלי. אנחנו מעריכים את הנחישות של הנשיא אובמה והקונגרס האמריקני לקדם סנקציות וההתחייבות שכל האופציות על השולחן".

 

עם זאת, הזכיר אורן כי אובמה אישרר את הזכות הישראלית להגנה עצמית נגד כל איום, ולקבלת החלטה לגבי צרכיה הביטחוניים. "היסטורית ישראל מימשה את הזכות הזו רק לאחר בדיקת כל האמצעים הדיפלומטיים האחרים, אבל הניסיונות החוזרים להידבר עם איראן מוכיחים כי דיפלומטיה וסנקציות אינן מסירות את האיום", כתב.

 

אין זו הפעם הראשונה ששר החוץ מבחריין מביע עמדה מפתיעה מאוד שקשורה בישראל. לפני כעשרה חודשים, גינה באותו חשבון טוויטר את האירועים האלימים סביב שגרירות ישראל בקהיר ואת פריצת ההמונים לתוכה. "האי-הגנה על שגרירות ישראל בקהיר היא הפרה חמורה של אמנת וינה משנת 1961 בנוגע ליחסים הדיפלומטיים", כתב.

 

בעקבות ביקורת שספג בנושא, פרסם אל-חליפה תגובה נוספת, שבה הבהיר: "אינני תומך בישראל. אני מדבר על האחריות של המדינה בנושא הזה. אם היא אינה מעוניינת לשמור על השגרירות, עליה לבקש רשמית לסגור אותה". הוא הביע דאגה "לא רק בנוגע לשגרירות או לישראל, אלא גם לגבי הדרך שבה מפרים חוק. זה עלול לפגוע במצרים".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 09/08/2012 00:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים