שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

קצף על ים כנרת

אם במקום לרבוץ על החוף בחרתם ב"בננה" או בקייאקים, קחו בחשבון שמדובר בעסק לא זול. פגשנו את אלו שמאפסנים בחורף אופנוע ים בבוידעם, וגם את מי שהאבוב כבר לא בשבילו: "חבל שלא לקחתי אחת עם מנוע". מסע של אדרנלין בין סילוני המים

בננה, קיאקים או אופנוע ים? במבט מרכס פוריה שנישא מעל הכנרת, ניתן לראות כמעט את כל שטח הימה. בימים כתיקונם, באמצע השבוע, מעטים הם כלי השיט השטים למטרות ספורט. למעשה, ניתן למנותם על כף יד אחת. אולם בסוף השבוע אפשר על שתי הידיים וגם על הרגליים.

 

כתבות נוספות בסדרת "פותחים את הים":

הדייגים פותחים את הקיץ בבאסה: המים יבשים

נולדים כל יום מחדש: האנשים שבאים לים ב-5:00

חבורת גלאי המתכות בעקבות האוצר שאיבדנו בים

השמש שקעה, הגולשים תופסים גלים לאור זרקורים

כוכב ים: שמעון "ארטיק" לא הולך לשום מקום

הים כמפלט? המדוזות אורליה ופילוריזה מחכות

 

"המוכר אומר שהקיאק יותר כיף". דילמות בחופי הכנרת (צילום: מאור בוכניק ) (צילום: מאור בוכניק )
"המוכר אומר שהקיאק יותר כיף". דילמות בחופי הכנרת(צילום: מאור בוכניק )

 

השיר "הוטל קליפורניה" גרסת רגאי, שמתנגן בחוף גולן, בסיוע החום הכבד, מסייעים לפאטה מורגנה. "המחיר יקר, המון כסף, זה רק אבוב", העלה אחד הרוחצים את סוגיית המחיר. "חבל שלא לקחתי אחת עם מנוע", אמר אדם אחר שירד מיוזע מסירת הפדלים ששכר, אחרי שדיווש כמחצית השעה בארבעים מעלות חום. "המוכר אומר שהקיאק יותר כיף", קוראת אישה לבעלה, שכבר לובש יחד עם הילד את חליפת הצלה וממתין על הסיפון.

 

עסק יקר, יש עלויות דלק וביטוח. אופנוע הים  (צילום: מאור בוכניק ) (צילום: מאור בוכניק )
עסק יקר, יש עלויות דלק וביטוח. אופנוע הים (צילום: מאור בוכניק )

 

"אצלי בחוף יש סירת מנוע שאפשר לעשות איתה סקי על 'בננה' או אבובים. פעם היה גם סקי עם מצנח רחיפה שקשור לסירה, אבל היום כבר אין". מסביר לנו מקי, שאותו אנחנו פוגשים בחוף גולן.

 

תחת שמשייה על החוף יושב בנג'י, מעולף מהחום, משכיר סירות וקיאקים לרוחצים. "חצי שעה בסירת פדלים עולה 90 שקל", הוא אומר. בנג'י, יליד ארה"ב, מודה שגם הוא מתקשה להאמין שמחיר שכזה, של 20 דולר לחצי שעה על סירת פדאלים ייחשב ל'דיל' לא רגיל בארץ מוצאו.

 

סופשבוע בכנרת. 40 מעלות והמון אדרנלין (צילום: מאור בוכניק ) (צילום: מאור בוכניק )
סופשבוע בכנרת. 40 מעלות והמון אדרנלין(צילום: מאור בוכניק )

 

כוח הרגל או כוח המנוע

אם חשבנו ששיא תהילתו של הספורט הימי בכנרת היה אי שם בשנות השמונים, כש"אבא גנוב" השיט תיירים בסירה באגם, בקיץ 2012 האטרקציה קיימת וממונעת מתמיד.

 

בחוף אמנון שבצפון הכנרת התמלא מפרץ קטן באופנועי ים, ילדים נרגשים מקיפים אותם, בוחנים את האטרקציה החדשה. משפחת שגיא ממושב אומץ שבעמק חפר השיקה בסוף השבוע את אופנוע הים החדש שרכשה לפני שבועיים. "בבית יש לנו סירת מנוע, וגם לסבא יש סירה, זה תחביב משפחתי אצלנו", מספרת האם יהודית. "בתור ילדה גדלתי על הכנרת. אמנם יקר, יש עלויות דלק וביטוח, ולא בכל מקום מותר להוריד את האופנוע למים, אבל זה כיף".

 

"גם לסבא יש אופנוע ים", יהודית על שפת הימה (צילום: מאור בוכניק ) (צילום: מאור בוכניק )
"גם לסבא יש אופנוע ים", יהודית על שפת הימה(צילום: מאור בוכניק )

 

אני וכל החבר'ה אל היום יוצאים (צילום: מאור בוכניק) (צילום: מאור בוכניק)
אני וכל החבר'ה אל היום יוצאים(צילום: מאור בוכניק)

 

חוקי השיט במקום מתירים נסיעה במהירות חמישה קשר (כתשעה קמ"ש) בלבד עד למצוף המרוחק 300 מטר מהחוף. הקנסות מגיעים ל-1,600 שקל על מהירות גבוהה ועשרת אלפים שקל לנהיגה ללא רישיון. "אם נוסעים מהר עד המצוף, מגיעה לפה מיד סירה של השיטור הימי ומתחיל בלגן", מסבירה יהודית.

 

לצד האדרנלין יש גם לא מעט סכנות כאשר מדובר בכלי שיט כמו אופנוע ים. לא מעט ילדים נעים על מזרני ים וגלגלי הצלה לצד האופנועים, לא תמיד מבחינים בסילוני המים המקיפים אותם. "זה מפחיד כשהאופנועים חוצים אחד את השני", מסביר בנה של יהודית, חייל בסדיר, "אם נופלים למים, צריך להרים באוויר את אחד המגלשיים כדי ששאר האופנועים יראו אותך".

 

אם שאלתם על המחיר - הוא בשמיים. הכניסה עם אופנוע ים לחוף אמנון, שבניהול פרטי, היא 160 שקלים. כדאי לדעת באיזה צד של האגם נמצאים: בזה המואר או האפל. בצד אחד של הכנרת מתחיל בשעות אחר הצהריים שפל המים, אז מתמעטת הורדת חלק מכלי השיט לים. "לקראת השעה אחת בצהריים עולים גלים ואז צריך להפסיק את השיט", מסבירים לנו בחוף.

 

מנוחה בחוף. השאלה כמה רוצים להזיע (צילום: מאור בוכניק ) (צילום: מאור בוכניק )
מנוחה בחוף. השאלה כמה רוצים להזיע(צילום: מאור בוכניק )

 

החוף שבקיבוץ עין גב משמש כנקודה להורדת סירות למים ולאחסון הסירות. ישנם כמה חופים כאלה סביב האגם, כמו חוף שלדג במושבה כנרת, או הטרפז בכניסה לטבריה. ד"ר איסלאם זחאלקה מכפר קרע שבוואדי ערה מגיע, לדבריו, מדי שבוע לעין גב להשיט את סירת המנוע שלו. הוא יודע שזה סוג של סמל סטטוס בארץ.

 "מי שמרוויח עשרת אלפים שקל בחודש לא יקנה סירה, ויש גם עלויות של דלק, טיפול ואחזקה", הוא מסביר, "הסירה שלי מודל 2012 אבל היא קטנה מדי לים התיכון. פעם בשבוע אנחנו באים לפה עם האישה והילדים, עושים עם הסירה סקי ואבובים. לפעמים אני משתולל קצת עם הילדים, עוצרים בים, מדברים, אוכלים, נחים, וחוזרים לחוף".

 

ולנטין, צעירה מכפר סבא, הגיעה עם החבר לסוף שבוע של ספורט ימי בכנרת. "עשינו שיט בקאנו בירדן, זה קצת איטי ומשעמם, אבל אפשר להחנות את הקאנו בין השיחים ולקפוץ למים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ים כחול ושמים. בדרך לשיט בכנרת
צילום: מאור בוכניק
כנרת שלי. שבת ספורטיבית
צילום: מאור בוכניק
מומלצים