שתף קטע נבחר

בבי"ס יסודי אחד: שישה זוגות תאומים ושלישייה

מה הסוד של בית הספר רכסים בבאר שבע? ארבעה זוגות תאומים עולים לכיתה א', והם יצטרפו לעוד שני זוגות ושלישייה. עכשיו הם שמחים, אבל לא רק: "עצוב להיפרד"

עליית שיעור התאומים בישראל בעשור האחרון היא תופעה מוכרת, ובכל זאת קשה שלא להיות מופתעים מהמתמטיקה של בית הספר היסודי רכסים בבאר שבע: לא פחות מארבעה זוגות תאומים יתחילו הבוקר (יום ב') את לימודיהם בכיתה א' בבית הספר, והם יצטרפו לזוג תאומים הלומדים בשכבת כיתות ב' וזוג נוסף בשכבת כיתה ג', שבה לומדת גם... שלישיית אחיות.

 

ראם בן אבו, בן 6, שיתחיל בבוקר את כיתה א', שמח לקראת החוויה אבל עצוב להיפרד לראשונה מאחיו רוי. "אני מאוד רוצה ללמוד לקרוא ולדעת חשבון", אמר. "אבל עצוב לי שרוי לא יהיה איתי כי בגן היה לנו כיף".

 

חוזרים ללימודים - כתבות נוספות ב-ynet:

 

רוי וראם בן אבו (צילום:  הרצל יוסף) (צילום:  הרצל יוסף)
רוי וראם בן אבו(צילום: הרצל יוסף)

 

מי שמודאגת יותר משני האחים היא האמא ימית בן אבו. "הכול אני עושה כפול", היא מסבירה את ההתמודדות עם שני

הילדים שנכנסים לבית הספר השבוע. "קשה להכין אותם, אבל זו גם חוויה. הם נורא מתרגשים".

 

אף שלגן נוהגים לשלוח אחים תאומים ביחד, בבית הספר מפרידים ביניהם על מנת שכל אחד יגבש את הזהות הייחודית שלו. "הם מאוד תלויים אחד בשני", אומרת ימית. "הם לא תאומים זהים, אבל הם קשורים בצורה שאי אפשר להבין. כל היום הם צמודים. כשהם היו בגן, ראם הבכור היה מחכה שרוי יקום מהשינה. הוא לא היה עוזב בלעדיו. ראם היה ממש כמו אבא קטן. עכשיו זה יהיה שניהם ביחד וכל אחד לחוד".

 

דווקא רוי משדר חזות אדישה לקראת תחילת הלימודים בבית הספר: "לא יהיה לי עצוב אם לא אהיה בכיתה עם ראם. הכי אני מתרגש ללמוד. אני מאחל לי הצלחה".

 

שתי אחיות נוספות שיתחילו השבוע את לימודיהן בכיתה א' ברכסים הן יעלי ושירה ברנט. לפי אמן אדה, כשתאומות עוזבות את הגן ועוברות לבית הספר, הבטן מתהפכת פעמיים. "זו חוויה מרגשת אבל מלווה בחששות", היא מספרת. "הן רגילות להיות המון ביחד עם אותן חברות ועכשיו הן יהיו בנפרד. הן מתרגשות אבל גם פוחדות. פתאום כל אחת עם זהות נפרדת, ספרים נפרדים ומחברות נפרדות. זו תחושה שהן לא רגילות לה אבל מצפות לה".

 

ומה יגידו הורים לשלישייה?

גם האחים אורי וזיו אברבנל ייכנסו השנה לכיתות נפרדות בבית הספר רכסים, וההורים אלון וחגית מסבירים שהם רוצים שכל אחד מהילדים יצבור את החברים שלו. "שניהם מתרגשים באותה מידה אבל הם מרגישים את התמיכה האחד של השני", אמר אלון.

 

כתבות נוספות בנושא תאומים ב-ynet:

 

"אני מתרגש ואני מקווה לי שיהיה כיף", סיפר זיו, ונראה שהוא לא מודאג מהפרידה המסוימת מאחיו התאום: "אני אסתדר טוב. זה בסדר שנהיה בכיתה נפרדת. לא אהיה עצוב".

 

אורי: "אני מאחל לנו שיהיה לנו כיף. הכי מרגש אותי זה שיהיו לי חברים חדשים ומורה".

 

ואם זה קשה לשלוח תאומים לבית הספר, מה יגידו הורים לשלישייה? אגם, תאיר ושילת תמסיט בנות ה-8 יתחילו השנה את כיתה ג' בבית הספר. "זה לא קל בכלל", מודה האם אורלי. "גם לא קוראים להן בשמות שלהן, אלא השלישייה. אומרים 'הנה אחת מהשלישייה'. אני כמובן תמיד דואגת להן, אבל העובדה שיש להן אחת את השנייה נותנת לי ביטחון.

לכל אחת מהן יש זהות משלה. אחת חזקה, השנייה עם ביטחון והשלישית יותר פגיעה. אני שמחה שהן באותו בית ספר, כי ככה אם חלילה קורה למישהי משהו, יש לה את האחיות שלה".

 

אבל שלוש האחיות לא תמיד מרוצות מההתפלגות בבית הספר. "זה קשה להיות בכיתות נפרדות", אמרה אגם. "אנחנו רגילות להיות אחת עם השנייה. זה יכול לעזור לנו בלימודים אם נהיה יחד".

 

על הקשר המיוחד ביניהן סיפרה: "אנחנו אפילו רעבות באותו הזמן. אנחנו לפעמים גם רבות אבל משלימות".

 

תאיר דווקא לא דואגת לה ולאחיותיה, אלא להורים: "זה קשה לגדל שלישייה. לאמא שלנו מאוד קשה".

 

שילת, מי התלמידה הכי טובה ביניכן?

"אני לא יודעת מי הכי טובה. כולנו מוצלחות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוי וראם בן אבו. רוי: "אני מאחל לי בהצלחה"
צילום: הרצל יוסף
מומלצים