שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: shutterstock
    צפו: איך מכניסים משפחה לדירת 2 חדרים בת"א
    דלתות הזזה בין החדרים, טלוויזיה שמונחת על כן ציור נייד וכיור זוגי: כך הופכים דירה תל-אביבית קטנה וחשוכה בת 2 חדרים, לדירה מרווחת ומוארת עם 3 חדרים שמתאימה למשפחה

    במסגרת המעקב שלנו אחר עיצוב מחדש של דירות קטנות בתל-אביב , ביקרנו הפעם בבית תל-אביבי - שכמה שהוא קטן, כך הפך להיות מרווח לאחר השיפוץ. בעלי הדירה, זוג עם שני ילדים בני 10 ו-12, רצו לרכוש דירה חדשה ומרווחת שמתאימה לגודל המשפחה, אבל המחיר לעומת עלות שיפוץ החלל הקיים בו הם גרים, הכריע לטובת השיטה השנייה.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    לצורך התכנון המחודש פנו השניים לאדריכל יובל הורוביץ, ויחד הפכו את הדירה הקטנה בגודל 70 מ"ר לדירה מרווחת, מוארת ובעלת חללים שמתאימים לחיים משותפים של ארבעה אנשים. במקור הייתה הדירה מחולקת לחדר שינה קטן וחשוך להורים ולחדר שינה משותף לשני הילדים, כאשר הכניסה אליה הייתה מאוד חשוכה וכללה חלל ציבורי מצומצם.

     

    דלתות הזזה בין החדרים, טלוויזיה שמונחת על כן ציור נייד וכיור (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)
    דלתות הזזה בין החדרים, טלוויזיה שמונחת על כן ציור נייד וכיור(צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)

     

    במקום דירת שני חדרים, הפכה הדירה לדירת שלושה חדרי שינה, עם חלל מרכזי אחד שמכיל את הסלון ואת המטבח יחד. על מנת לחלק אותה מחדש, נעשה שימוש בקירות מסך, מה שאיפשר הכנסה של יותר אור לדירה. חדר האמבטיה וחדר השירותים אוחדו לחלל אחד, כדי לנצל כמה שיותר את קירות המסך לשאר החללים.

     

    המטבח מנקודת המבט של הסלון: שילוב גופי תאורה המפזרים משחקי אור בחלל (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)
    המטבח מנקודת המבט של הסלון: שילוב גופי תאורה המפזרים משחקי אור בחלל(צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)

     

    הדירה כולה מאופיינת בגוונים בהירים שיוצרים קווים נקיים וישרים של מעטפת הדירה. לתוכה מוכנסים אלמנטים שמאזנים את הלבן ויוצרים חום, החל ממסגרות החלונות באלומיניום בגוון שחור ועד פרקט בצבע חום, שיוצר קו אופקי ושונה מזה האנכי והבהיר.

     

    ארון מטבח על קיר לבנים לבן: אחסון נוח עם אפשרויות שליפה נוחות (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)
    ארון מטבח על קיר לבנים לבן: אחסון נוח עם אפשרויות שליפה נוחות(צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)

     

    לבקשת המשפחה, עוצב המטבח בסגנון כפרי סטייל פרובנס, עם ארונות מטבח עשויים עץ וצבועים בירוק-פיסטוק ובשילוב דלתות זכוכית. כדי לפתוח את החלל המשותף של המטבח, הסלון ופינת האוכל - עלה הצורך להוריד את העמוד שניצב בסלון, אך לשם כך נדרשה התערבות מהנדס והוחלט על פתרון פשוט יותר: העמדת הטלוויזיה על כן ציור, שמאפשר גם ניוד שלה ממקום למקום.

     

    פינת האוכל משמרת את שילוב הלבן והחום (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)
    פינת האוכל משמרת את שילוב הלבן והחום(צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)

     

    הכניסה לחדר השינה של ההורים, שגודלו 10.25 מ"ר ונמצא בצמוד לסלון, בנויה מדלתות הזזה גבוהות למדי. בפתיחתן גדל החלל במרחב המשותף, אבל סגירה שלהן יוצרת חדר אינטימי ומופרד בצורה יפה מהחלל הציבורי.

     

    פתוחה וסגורה. דלת ההזזה לחדר השינה (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)
    פתוחה וסגורה. דלת ההזזה לחדר השינה(צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)

     

    הטלוויזיה על כן הציור (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)
    הטלוויזיה על כן הציור(צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)

     

    חדר הרחצה תוכנן, כך שבראש ובראשונה יהיה פרקטי, והעובדה שהוא משמש ארבעה אנשים לא תהווה מגבלה. שני כיורים צמודים זה לזה חולקים מראה, ארון וכיור משותף, ומאפשרים ליותר מאדם אחד לעשות בהם שימוש בו זמנית. אזור הרחצה עצמו מורכב מאמבטיית "פרי-סטנדינג" המונחת על רצפת עץ שמסתירה את אדנית הניקוז.

     

    צמד כיורים צמודים בחדר רחצה המאפשר התארגנות בו זמנית של כמה אנשים (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)
    צמד כיורים צמודים בחדר רחצה המאפשר התארגנות בו זמנית של כמה אנשים(צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)

     

    חדרי השינה של הילדים, בגודל 8 מ"ר ו-8.75 מ"ר, עוצבו באופן דומה וגם הם ממוקמים בסמיכות זה לזה. ההפרדה ביניהם נעשית באמצעות ארון דו-צדדי שמנוצל מבחינת מדפים ונישות עבור כל חדר שינה בנפרד. בכל חדר מיטת יחיד, המשלבת מגירות אחסון למצעים על מנת לנצל כמה שיותר אזורי אחסון בדירה.

     

    חדר השינה של הבת: חלל מואר היטב וריהוט עץ בצבע לבן מוסיף לחדר תחושת מרחב (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)
    חדר השינה של הבת: חלל מואר היטב וריהוט עץ בצבע לבן מוסיף לחדר תחושת מרחב(צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)

     

    חדר השינה של הבן: ארון דו צדדי שמפריד את חדרי השינה של הילדים (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)
    חדר השינה של הבן: ארון דו צדדי שמפריד את חדרי השינה של הילדים(צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ)

     

    בצורה כזו יצרו חלוקת החדרים המחודשת ובחירת החומרים והגוונים דירה מרווחת ומוארת, שמאפשרת לכל בני המשפחה תחושה של בית גדול וחם ומקום לארבעה אנשים שונים שרוצים לחיות יחד.

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ
    הדירה בתל-אביב. כמה קטן - כך מרווח
    צילום: דודי מוסקוביץ, יובל הורוביץ
    מומלצים