שתף קטע נבחר

 

ביקורת על וינשטיין ולדור: "ברחו מהכנסת"

ועדת הביקורת קיימה דיון נוסף בהצעה להקים גוף מבקר לפרקליטות. היועמ"ש וינשטיין ופרקליט המדינה לדור נעדרו מהדיון. יו"ר הוועדה אריאל: "לא נסבול את ההפקרות הזאת". מנכ"ל משרד המשפטים: "תוך 3 חודשים יוקם גוף הפיקוח"

מתקפה חזיתית על היועץ המשפטי לממשלה ועל פרקליט המדינה: על רקע הוויכוח המתלהט סביב תפקודה של פרקליטות המדינה, קיימה היום (ד') הוועדה לביקורת המדינה בכנסת דיון מעקב בהצעה להקים גוף מבקר לפרקליטות. יו"ר הוועדה ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי) תקף את היועמ"ש יהודה וינשטיין ופרקליט המדינה משה לדור שלא הגיעו לדיון ואמר כי הם "ברחו מהוועדה".

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

ח"כ אריאל אמר בתחילת דבריו בדיון כי "הגענו לפשרה עם שר המשפטים והיועץ המשפטי אחרי שלוש שנים שהשר והיועץ המשפטי אומרים שהם רוצים בגוף הזה אלא שעד היום לא הגענו לביצוע. בישיבה הקודמת לא הצלחנו 'לתאם' בין היועמ"ש ופרקליט המדינה ולכן תיאמנו שיגיעו היום. עד אתמול זה היה בסדר אלא שאתמול פרצה 'מגפה' במשרדים".

 

לאחר מכן מתח אריאל ביקורת נוקבת על וינשטיין ולדור ואמר כי "ההתנהלות הזאת של האנשים ברמה הכי גבוהה שבורחים מוועדה בכנסת ללא הודעה אליי היא לא בבית ספרנו". אריאל אף איים כי אם השניים לא יגיעו לדיונים הבאים הם יובאו בצווי הבאה. "לא נסבול את ההפקרות והזלזול הזה. ההתנהלות של היועמ"ש ושל פרקליט המדינה לדור היא בלתי מקובלת לחלוטין".

 

"פגם בתקשורת או בהבנה" 

מנכ"ל משרד המשפטים ד"ר גיא רוטקופף שנכח בדיון אמר בתגובה לביקורת כי "היועץ המשפטי והפרקליט לא הגיעו מתוך מחאה או מחוסר כבוד אלא זה נבע מפגם בתקשורת או בהבנה". ד"ר רוטקופף אמר כי הגיע לדיון כדי להודיע שאושרה הקמתה של ועדת איתור לראש יחידת הביקורת לפרקליטות המדינה. לדבריו, "זה אושר אתמול ואני מקווה שנביא את זה לממשלה בשבוע הבא". רוטקופף הוסיף כי הכוונה היא שבתוך שלושה חודשים "יהיו תקנים ליחידה הזאת".

 

שר המשפטים לשעבר פרופ' דניאל פרידמן הצטרף לביקורת על הפרקליטות. "אני מודאג מאוד מכל התהליך של גוף הביקורת. הגוף שמקימים כפוף ליועמ"ש למרות שהוא ופרקליט המדינה צריכים להיות חלק מהמבוקרים. הגוף שצריך לקום צריך להיות חיצוני לפרקליטות".

 

פרופ' פרידמן אמר עוד כי "הנוכחות בישיבה הזאת היא ההוכחה לצורך בגוף שכזה. הבעיה המרכזית היא לא בעיה של ביקורת על הפרקליטות. יש ביקורת גם מצד בתי המשפט וגם מצד מבקר המדינה. הבעיה היא שהביקורת היא לא אפקטיבית ואין לה שיניים ומשמעות. אם נקים גוף שאין לו את כל אלה, לא עשינו שום דבר, רק הגדלנו את הבירוקרטיה".

 

שר המשפטים לשעבר הציג כדוגמה את הביקורת של מבקר המדינה בפרשת השר לשעבר חיים רמון והתריס: "מה יצא מביקורת שהייתה בעבר על הפרקליטות? העלו בדרגה את אחד המבוקרים. התגובה של פרקליטות המדינה היא שצריך לפצות את המבוקרים, 'אם ביקרו מישהו, אז צריך לפצות אותו ולהעלות אותו בדרגה'".

 

"צוחקים עליכם מהמקפצה" 

רמון עצמו, שהשתתף אף הוא בדיון, אמר כי "צוחקים עליכם מהמקפצה. זה שפרקליט המדינה והיועמ"ש לא באים זה מעיד כאלף עדים. מגיע מנכ"ל משרד המשפטים שהוא איש טוב, אבל הלוואי והמנכ"ל לא יצליח (להקים את גוף הביקורת, ע"א) כי זה מריחה, זה דבר לא רציני, זה דבר שלא ישנה שום דבר וגם זה לא יהיה".

 

על השתלשלות הניסיון להקים גוף ביקורת על הפרקליטות

אמר רמון כי "זה התחיל לפני ארבע שנים וכלום לא קורה ובארבע השנים האלה קרו הרבה דברים קשים ובעייתיים שהחריפו את הבעיה. אין דבר אחר חוץ מחוק, אבל לא יהיה חוק כי יש הרבה חברי כנסת שמפחדים מהפרקליטות, כי הפרקליטות מאיימת ומסבירה בעברית צחה שלא יהיה חוק".

 

רמון אמר עוד בהתייחסו לתקופה שבה כיהן כשר המשפטים כי "ניסיתי להקים גוף כזה בשבועיים הראשונים ולא הצלחתי, הסבירו שאני עושה טעות. יכול להיות שאם הייתי מקשיב להם הדברים לא היו נראים כמו שהם נראים. הפרקליטות רוצה שלטון ללא מצרים וללא פיקוח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וינשטיין. לא הגיע לדיון
צילום: גיל יוחנן
"עד היום לא הגענו לביצוע". ח"כ אריאל
צילום: גיל יוחנן
"זה מריחה, זה דבר לא רציני". רמון
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים