שתף קטע נבחר

תפסיקו להתמרמר ובואו ליהנות - כיף בחתונות!

עשרות טורים ממורמרים נכתבו לאחרונה והתרעמו על תעשיית החתונות היקרה והבזבזנית. אין ספק שמדובר בעסק יקר שיצא מכל פרופורציה, אבל הוא גם עסק שכולל את המסיבות הכי טובות בעיר, אלכוהול שנשפך כמו מים ושמחה עצומה שלא תמצאו בשום אירוע אחר. עדי רם אופטימית

שמתי לב שזה מאוד אופנתי לאחרונה להתלונן על חתונות. כל כתבה, טור או דעה שהתפרסמו בחודשים האחרונים ונגעו בחתונות, ביטאו יחס שלילי וממורמר כלפי התעשייה המשגשגת הזאת, כשמרבית התלונות התמקדו כמובן בהיבט הכלכלי. בתור אחת שכל קיץ מפרישה אחוז יפה מהמשכורת הלא כל כך יפה שלה על הסיפור הזה, אני מסכימה שמדובר בעסק יקר שיצא מכל פרופורציה, ולמרות זאת, נוצרה לי מעין הרגשה שיצאנו מפרופורציה גם ברמת המרמור ושכחנו כבר את הדברים הטובים שבסיפור.

 

עוד בנושא:

12 דרכים להפיק חתונה במינימום הוצאות

אני מצטערת, אין לי כסף לחתונה שלכם

10 תקלות שעלולות לקרות בזמן החתונה

רווקה בחתונה: רק אל תגידו לי בקרוב אצלך

 

נכון, המחירים של תעשיית החתונות (או של כל דבר בארץ לצורך העניין) עברו כל גבול הגיוני. נכון, זה שיא ההגזמה שאנשים שבקושי גומרים את החודש מוצאים את עצמם מוציאים סכומים בעלי 5-6 ספרות על אירוע של 5-6 שעות. נכון, כל חתונה פותחת לנו חור בכיס בגודל חצי משכורת, לא כולל כסף על הסעות הלוך חזור (הרי אף אחד לא רוצה לקחת אוטו), ואם התמזל מזלנו ואנחנו בקרבה מספקת לחתן או לכלה - גם יגבו מאיתנו עוד כמה מאות שקלים על מסיבת רווקים/רווקות כמה ימים קודם לכן.

 

 

תרוץ לצאת מוקדם מהעבודה

אבל עם כל המטען השלילי-כלכלי שפיתחנו נגד חתונות, יש כמה יתרונות לזה שהן הפכו להיות משהו שאנחנו מתייחסים אליו בכזו קדושה מוגזמת. הן הפכו להיות ערב מיוחד שבו אנחנו מרשים לעצמנו לעשות דברים שאנחנו בחיים לא מרשים לעצמנו לעשות בשגרה.

 

רוצים דוגמה? תראו לי בוס אחד שיגיד לכם משהו או יעקם את האף כשתצאו מהעבודה מוקדם, תוך כדי שאתם אומרים: "טוב, אני חייב/ת ללכת, יש לי חתונה פשוט".

 

מה גם שזה נותן לגיטימציה מלאה להסתובב כל היום לאחר מכן שפוכים, בתואנה של "כן אני גמור/ה, הייתי בחתונה אתמול...", ואפילו לאחר מעט את שעת ההגעה. בגלל שהקונצנזוס התרבותי סבור כי חתונה היא קודש, כולם פשוט מקבלים את זה בהבנה מוחלטת.

 

המוזנחים זונחים את הפיג'מה

אז אחרי שיצאנו מהעבודה ואנחנו מגיעים הביתה מוקדם, יש לנו לגיטימציה מלאה לשים את מיטב שמלתנו, עקבינו או חליפותינו. אירועים מסוג זה הם בין היחידים בחיינו שאליהם אנחנו יכולים להתלבש יפה באמת, ולכן מהווים גם תירוץ לקנות לעצמנו בגדים יפים "בשביל החתונה", שבחיים לא נקנה סתם ככה. נכון שזה לפעמים תיק, אבל יש משהו כייפי ומרענן בלראות את כל החברים הטובים שלנו זונחים את הקרוקס לטובת חליפה אלגנטית או שמלה מתנופפת.

 

מעבר לכך, אין כמו להיות אורח בחתונה של חברים טובים עם הרבה צעירים. בואו ניזכר רגע איך הערב הזה נראה: לאחר שהתלבשנו והתבשמנו, מגיע שלב ההגעה לחתונה שבדרך כלל מערב מונית גדולה/הסעה/ או איזה צדיק בסדום שהסכים לנהוג ולהסיע את כולם. האווירה בנסיעה תמיד טובה. כולם במצב רוח טוב כי הם מלאי התרגשות וציפייה לקראת החתונה, וכמובן שחלק מההתרגשות נובע גם מהציפייה לשתות עד לא ידע.

 

אחרי כמה צחוקים בדרך, מגיעים לאולם המדובר לקבלת הפנים, בה כולם יודעים שהאוכל הכי טעים. לאחר כמה דוגמיות של בשר ומספר חתיכות סושי, אפשר בשעה טובה להתחיל לשתות. אסור לשתות על קיבה ריקה, בטח שאת הכמויות הלא נורמליות ששותים בחתונות.

 

מספרה, שמלה ואיפור. חתונות הן תרוץ להשקיע במראה שלנו ולדפוק הופעה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מספרה, שמלה ואיפור. חתונות הן תרוץ להשקיע במראה שלנו ולדפוק הופעה(צילום: shutterstock)

 

אלכוהול, הרבה מאד אלכוהול

מה שמביא אותי לנקודה הבאה - כאשר יוצאים סתם ליציאה רגילה או בעצם בשום מצב חוץ מאולי יום הולדת, אין לגיטימציה לשתות כמו ששותים בחתונה. ואולי טוב שכך, כי אם היינו שותים כמויות כאלה ביום רגיל, המצב היה חמור מאוד. מה גם, שאם נשב בבר ביום חול, בחיים לא נרשה לעצמנו להוציא כל כך הרבה כסף על אלכוהול בערב אחד.

 

כאן שמנו את הצ'ק בכניסה לחתונה, ומרגע זה ואילך לא מתעסקים יותר בכסף. אפשר לשתות כמה שרוצים, מתי שרוצים, עם מי שרוצים, וזה הכי לגיטימי בעולם. יודעים מה? זה לא רק לגיטימי, זה אפילו מומלץ מתוקף חובתנו כאורחים.

 

תקראו לי רגשנית, אבל אפילו את שלב החופה אני אוהבת. נכון, לעמוד על הדשא ב-90% לחות, כשמזיעים מאיברים שלא ידענו שקיימים בזמן שאיזה רב מבלבל את המוח על זה שהטבעת עלתה רק שקל - זה קצת מעיק, אבל יש משהו מקסים ומחמם את הלב לראות את ההתרגשות המדהימה ניבטת מבעד לעיניהם הזולגות של החתן, הכלה והמשפחות הקרובות. התרגשות שבדרך כלל, מדביקה גם את יתר האורחים, ומכניסה אותם לאווירה.

 

הזדמנות לשתות בלי הכרה. הרוגים על הבר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הזדמנות לשתות בלי הכרה. הרוגים על הבר(צילום: shutterstock)

 

המסיבה הכי טובה בעיר

מרגע שנשברת הכוס ועובר הפחד הקטן לשחזור הסצנה הטראומטית הזכורה לכולם מ"אהבה קולומביאנית", אפשר להתחיל את הבלגאן. כי מאותו רגע ואילך, זאת המסיבה הכי טובה בעיר. שרשרת אינסופית של צ'ייסרים ומשקאות וקרטיבים ושרשראות, וקשקושים זוהרים ושאר אביזרים, שכל מטרתם היא לעשות שמח. ואכן, כולם שמחים ושיכורים ורוקדים ועושים שטויות. השלב הזה הוא אדיר, לא משנה אם הגעתם כזוג או כיחידים.

 

כל מה שצריך כדי לעשות שמח. חתונה טובה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כל מה שצריך כדי לעשות שמח. חתונה טובה(צילום: shutterstock)

 

אם אתם מגיעים כזוג – אין כיף מלהשתכר ביחד באווירה המשוחררת כשכל החברים מסביב, ואם הגעתם בגפכם - עומד בפניכם היצע של רווקים/ות מהצד השני שתמיד ניתן לבחון. מניסיון, יכולה לצאת אחלה היכרות מחתונה, בין אם ארוכה ובין אם קצרת טווח. וגם אם לא, מתי עוד יש ערב כזה שמקבץ את כל החברים מהעבודה/לימודים/תיכון למסיבה אחת גדולה בה כולם שיכורים ועושים שטויות ביחד? תגידו מה שתגידו, אין מסיבה טובה כמו חתונה.

 

 

מתישהו בין כל הבלגאן מתחילים הטראנסים וכולם כבר משתגעים ברחבה, עד שפתאום מגיע משהו כמו 2 בלילה, השעה בה דואגים להאכיל את כל השיכורים הרעבים באיזה המבורגר קטן לדרך, ודואגים שיגיעו בשלום למונית/הסעה/מכוניתו של הצדיק (בתקווה יבשים מהקאות).

 

ככה בדרך כלל נראה ערב סטנדרטי בחתונה - כל חתונה. מקווה שהזכרתי לכם את היתרונות הרבים שבערב הזה, כדי שלחתונה הבאה תגיעו פחות ממורמרים וקצת יותר שיכורים.

 

סופשבוע מקסים לכולם,

 

לדף הפייסבוק של עדי רם

 

בואו להיות חברים של ערוץ יחסים גם בפייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ההתרגשות שלהם מדביקה את הקהל. חתן וכלה
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
כל כך הרבה אלכוהול. פלא שנתקעתי בשירותים?
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים