שתף קטע נבחר

הפלסטיני שהופקר: המדינה תפצה ב-875 אלף ש'

עומר אבו ג'ריבאן אושפז ב-2008 בשיבא, לאחר שגנב רכב והתהפך איתו. לאחר ששוחרר, השאירו אותו שוטרים בשולי הכביש, כשהוא לובש פיג'מה של בית חולים. יומיים לאחר מכן, הוא מת מהתייבשות. משפחתו תזכה לפיצוי, כחלק מהסכם פשרה

המדינה תשלם 875 אלף שקל פיצויים למשפחתו של עומר אבו ג'ריבאן, שמת לאחר ששני שוטרים הפקירו אותו בצד הדרך כשהוא פצוע. לפשרה זו הגיעו הצדדים, במסגרת תביעת פיצויים שהגיש אביו של אבו ג'ריבאן נגד שני השוטרים, המדינה ובית החולים שיבא, שבו אושפז לפני מותו. ההסכם אושר בתחילת השבוע על ידי נשיאת בית המשפט המחוזי הילה גרסטל.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet 

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

הונה אנשים ברחוב: 'נתקעתי, חייב להגיע לטבריה'

רצח בצרפת: בת 4 התחבאה מתחת לגופות הוריה

הפרקליטות: ראש העיר פתח-תקווה יואשם בשוחד

 

יקותיאל ופרץ, שהורשעו בהפקרתו של אבו ג'ריבאן (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
יקותיאל ופרץ, שהורשעו בהפקרתו של אבו ג'ריבאן(צילום: אוהד צויגנברג)
 

אבו ג'ריבאן, שוהה בלתי חוקי פלסטיני, גנב ב-2008 מכונית והתהפך איתה בכביש 6. הוא סבל משברים בעצם הבריח ובאגן ואושפז לשבועיים בבית החולים שיבא בתל השומר. לאחר ששוחרר מבית החולים, לקח אותו השוטר אסף יקותיאל לכביש 443, והשאיר אותו בכביש סמוך למחנה עופר, כשהוא לובש פיג'מה של בית החולים, ללא נעליים, מזון ומים וכשקטטר מחובר לגופו. הוא עשה זאת באישורו של הקצין התורן באותו זמן, ברוך פרץ. גופתו של אבו ג'ריבאן נמצאה יומיים לאחר מכן, לאחר שככל הנראה מת מהתייבשות.

 

עו"ד רונאל פישר, המייצג את ברוך פרץ, אמר בתגובה: "האחריות של בית חולים תל השומר בתיק הזה ושל המדינה כלפי השוטרים מצד אחד והמנוח מצד שני, התבהרה לחלוטין עכשיו בשעה שהמדינה מוכנה לפצות כספית ביחד עם בית החולים מבלי שהדבר הזה ייגע בדרך כלשהי לשוטרים. זה ברור לחלוטין שאילו המדינה באמת הייתה חושבת שקצין המשטרה פרץ נושא באחריות כלשהי, היא הייתה מטילה את נושא הפיצוי למשפחתו של המנוח על כתפיו, כמי שפעל חלילה ברשלנות". לדבריו, הקצין לא היה מעורב בדרך כלשהי בפשרה הזו ואף לא ידע עליה.

 



 

ביולי גזר בית משפט השלום שנתיים וחצי מאסר על שני השוטרים, לאחר שהורשעו בגרימת מוות ברשלנות. במקביל הגישה המשפחה תביעת פיצויים בגובה מיליוני שקלים נגד המדינה לבית המשפט המחוזי בלוד. "כתב תביעה זה מביא לדין את מעשה הנבלה שהתרחש בישראל - סיפור ה'ויה דולורוזה' - דרך הייסורים - של עומר אבו ג'ריבאן", נכתב בתביעה שהגיש אחמד אבו-ג'ריבאן, אביו של עומר.

 

בתביעה נטען כי השוטרים והמשטרה התרשלו בטיפול באבו ג'ריבאן, ופגעו בזכותו לחיים ובזכויות האדם שלו, כאשר השליכו אותו בצד הדרך בשעת לילה מאוחרת, בנסיבות שהיוו סכנה ודאית לחייו. ביחס לבית החולים נטען כי שחררו את אבו ג'ריבאן מבלי להבטיח שהוא יקבל טיפול ראוי. בסופו של דבר הגיעו כאמור הצדדים לפשרה, שתעניק למשפחתו של אבו ג'ריבאן קרוב למיליון שקל.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עומר אבו ג'ריבאן
צילום רפרודוקציה: מוחמד סבאח, בצלם
מומלצים