שתף קטע נבחר

קרובי השב"ח שהופקר: "התנהגו אליו כמו לחיה"

כיפאח אבו-ג'ריבאן שמעה בביתה בעזה על הרשעת שני השוטרים שהפקירו את אחיה וגרמו ברשלנות למותו. היא מתקשה לתת אמון במערכת הצדק הישראלית ותוקפת את בית החולים שבו אושפז אחיה לפני שהופקר: "זרקו אותו החוצה"

"אנחנו יודעים איך זה אצלכם בישראל, הם בטח ישוחררו בתוך חודשים ספורים". בני משפחתו של הצעיר הפלסטיני עומר אבו-ג'ריבאן לא מתרשמים מהחלטת בית משפט השלום בירושלים, שהרשיע הבוקר (יום ב') את השוטרים אסף יקותיאלי וברוך פרץ בהפקרה ובגרימת מותו ברשלנות של יקירם.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

בהפרש של 6 שנים: שתי האחיות נרצחו ביריות

הלכות הריגת גוי: נסגר התיק בפרשת תורת המלך

המאבק במסתננים: ארגוני סיוע יחרימו דיון בכנסת

 

אבו-ג'ריבאן, פלסטיני מעזה ששהה בארץ בניגוד לחוק, נמצא ביוני 2008 כשהוא מוטל ללא רוח חיים בכביש המוביל מצומת עטרות לצומת גבעת עזה. שבועיים קודם לכן הוא גנב מכונית והתהפך איתה בכביש 6. לאחר אשפוזו בבית החולים שיבא בתל השומר הוחלט להעבירו למעצר במשטרה ולאחר מכן הוא הורד סמוך למחנה עופר, ללא מים וללא אוכל. אבו-ג'ריבאן התייבש וכעבור יומיים נמצאה גופתו.

 

בני משפחתו של הפלסטיני טרם קיבלו הודעה מעורך דינם בנוגע להחלטת בית המשפט. אחותו, כיפאח אבו-ג'ריבאן, שמתגוררת בעזה, אמרה הערב ל-ynet כי "עד שאני לא אשמע באופן רשמי ואראה את ההחלטה, לא אוכל לומר לך שיש צדק בבתי המשפט בישראל".

 

האחות הסבירה כי הרשעת שני השוטרים לא הצליחה לנחם את בני המשפחה. לדבריה, "איך אתם הייתם מגיבים אם היו מתנהגים לאח שלכם כפי שהתנהגו לאחי? עם כל הכבוד לכם היהודים, התנהגתם אליו כאילו הוא חיה. כשאצלכם מישהו נמצא במצוקה, כמו למשל גלעד שליט, כל העולם פועל עבורו".

 

כיפאח הביעה תרעומת גם על בית החולים שיבא, שבו אושפז אחיה לאחר שהתהפך בכביש 6 עם המכונית שגנב. "הוא אושפז בבית חולים ידוע", אמרה האחות, "וכולם מכירים את זה שבישראל מטפלים יפה בחולים שמתאשפזים בבתי החולים ומתייחסים אליהם בכבוד, אבל את אח שלי זרקו החוצה".

 

"גרסאות הנאשמים - בין המביך לעגום" 

בכתב האישום שהוגש נגד שני השוטרים צוין כי לאחר שאבו-ג'ריבאן הועבר מבית החולים למעצר בתחנת המשטרה ברחובות, הורה מפקד התחנה להחזירו לשטחים בניגוד לנוהלי המשטרה.

 

הקצין התורן, פקד ברוך פרץ, העביר את ההוראה לשוטר אסף יקותיאלי, והוא הסיע את הפלסטיני והוריד אותו סמוך למחנה עופר כשהוא לבוש בפיג'מה וקטטר מחובר לגופו.

 

בכתב האישום ציינה המחלקה לחקירות שוטרים כי השניים התרשלו במעשיהם ובדרך קבלת ההחלטה בדבר דרך שחרורו של אבו-ג'ריבאן. השופט חיים לי-רן הרשיע את השניים ופסק כי

רשלנותם מתרכזת בעצם החלטתם להשאיר את אבו-ג'ריבאן באישון לילה בצד דרך חשוכה ללא שתייה ומזון, כאשר הוא יחף, מתקשה בהליכה, לבוש בבגדי אשפוז של בית חולים וקטטר לגופו.

 

השופט ציין בפסק הדין כי "גרסאות הנאשמים נעו בין המביך לעגום", ביקר את השוטרים על ש"אינם מהמהדרין בכבודה של האמת" וקבע כי "אדם שעיניו בראשו וחמלה בלבו לא היה נוהג כך".

 

מבית החולים שיבא נמסר בתגובה כי "אנחנו מבינים את תגובת המשפחה למותו הטרגי של עומר אבו-ג'ריבאן. כפי שגם המשפחה מציינת, שיבא הוא בית חולים עם לב פתוח המטפל בכל הפונים אליו בלי אפליה של דת, גזע או שייכות. כך גם טופל אבו-ג'ריבאן בטיפול מקצועי ללא פשרות וחייו ניצלו לאחר התאונה. עם סיום הטיפול, הועבר עומר לידי המשטרה להמשך טיפול סיעודי במסגרת שירות בתי הסוהר. התרחיש הנורא שבו הורד על-ידי השוטרים בצומת כלשהו לא עבר כאופציה אצל אף אחד ממטפליו. כזכור, בג"ץ דחה לפני מספר חודשים את עתירת השוטרים להרחיב את כתב האישום גם על בית החולים".

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הכתבה השתתפה כרמית ראובן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו-ג'ריבאן. הורד בצד הדרך
צילום רפרודוקציה: מוחמד סבאח, בצלם
הרשיע את השוטרים. השופט לי-רן
מומלצים