שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: shutterstock
    שולחן, סוכה ובריכה: ביקור בבית ישראלי ברעננה
    מרפסת שיכולה לשמש כסוכה, בריכה ממש באמצע הגינה וגם שולחן אוכל שפשוט לא נגמר. בני משפחה שעברו להתגורר ברעננה שיפצו את ביתם מחדש - והגשימו חלום. צפו בתמונות

    הבית שבו אנו מבקרים הפעם הוא דוגמא מצוינת לעבודת עיצוב, במסגרתה המעצבת למדה להכיר את דיירי הבית עד לפרט הכי קטן. זאת, במטרה ליצור עבורם מרחב שיתאים לסגנון החיים הייחודי שלהם, וכדי להפוך את ביתם לחלום שמתגשם. החולמים שלנו הם זוג הורים ממבריטניה שמגדלים את שני ילדיהם באווירה מסורתית - שתי תכונות שמתגלות בכל פינה בבית. הם פנו לעזרתה של המעצבת ואדריכלית הפנים אורנה שלוש גורביץ. 

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    במרחב הציבורי בבית, שגודלו 270 מ"ר, ניצב שולחן אוכל גדול המכיל את כל 18 בני המשפחה שמגיעים בכל שבוע לארוחת השבת. בגינה קיים שולחן נוסף שבאפשרותו להמשיך את שולחן האוכל שבפנים באופן רציף. הפרגולה שמעל השולחן משמשת כסוכה עבור חג הסוכות הקרוב, וגם היא ממשיכה באופן רציף אל תוך הבית. עיצוב החלל מאפשר לישיבה ממושכת סביב השולחן להפוך נוחה ומרווחת.

     

    הפרגולה משמשת כסוכה בחג הסוכות (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    הפרגולה משמשת כסוכה בחג הסוכות(צילום: בועז לביא)
     

     

    באשר לסלון, הדיירים לא רצו להכניס לשם טלוויזיה. במקומה מוקמו ויטרינות המציגות את אוסף כלי הכסף של המשפחה. המעקה השקוף מעל אחת הוויטרינות נותן הצצה למבנה המדרגות והטפט העדין שמאחוריו.

     

    הנברשת מעל פינת האוכל מוסיפה נופך קלאסי ומודרני בו בזמן, וכך גם בחירת הגוונים והריהוט של הבית. שילוב של גוונים מודרניים עם ריהוט חדש ועתיק יחדיו יוצרים בית שמתאים באופן מדויק למי שחי בו. את גופי התאורה בחלל הוחלט שלא למקם בתקרה אלא רק מתוך הקרניז שעל הקיר, מתוך רצון בתאורה שעוטפת את החלל ברכות.

     

    הסלון: מודרני, חדשני וקלאסי ביחד (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    הסלון: מודרני, חדשני וקלאסי ביחד(צילום: בועז לביא)

     

    את המטבח החליטו הדיירים לבנות בחלל נפרד, כפי שהורגלו בארץ מולדתם. עם זאת, הושארו פתחים שנותנים הצצה אל תוך החדר. כמשפחה חובבת בישול, היה צורך לתת מרחב נוח לעבודה עם מקום אחסון כמו כן, במטבח ניתן למצוא שני כיורים, שני מדיחים, שני תנורים וכלים כפולים שמוחבאים בחלל בגלל ההפרדה בין הבשר והחלב.

     

    כדי לא להעמיס על החדר, כל הארונות מודרניים ובצבע בהיר עם דוגמא רכה. אוסף שמקבל מקום של כבוד בבית הוא אוסף כלי החרס, שממוקם במטבח לצד מדף התבלינים הישן.

     

    המטבח מלא במקום אחסון אך עדין מרגיש מרווח ונקי (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    המטבח מלא במקום אחסון אך עדין מרגיש מרווח ונקי(צילום: בועז לביא)

     

    גם חדר ההורים הנוסטלגי מחזיר את הזוג לארץ הולדתם. שטיח מקיר לקיר, צבעים רכים, טקסטורות ומרקמים שונים בטקסטיל מעניקים תחושה של חדר מתוך סרט אמריקאי. בנוסף, בחדר השינה מוקמה ספה דו-מושבית לנוחיותה של המשפחה.

     

    צבעים רכים, המון בדים, טפט רומנטי וקרניז בתקרה - נוסטלגיה לבית הילדות (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    צבעים רכים, המון בדים, טפט רומנטי וקרניז בתקרה - נוסטלגיה לבית הילדות(צילום: בועז לביא)

     

    חדר הבת המתבגרת נצבע בגוונים לבקשתה ולאורך החלון נבנה ספסל. במגירה מתחת למיטה מתחבאת מיטה נוספת, המשמשת ללינה של האורחים הרבים שמתאחים בבית.

     

    חדר הבת: איפה מתחבאת עוד מיטה? (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    חדר הבת: איפה מתחבאת עוד מיטה?(צילום: בועז לביא)

     

    בכל תהליך העיצוב בחנה המעצבת את צעדי המשפחה בבית כדי להבין במדויק את צרכיהם. עם שיתוף פעולה של הדיירים נוצר מרחב נעים לדיירי הבית ולאורחים שפוקדים אותו מדי שבוע.

     

    יש גם תוספת חדשה לבית: בריכה רחבה באמצע הגינה (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    יש גם תוספת חדשה לבית: בריכה רחבה באמצע הגינה(צילום: בועז לביא)

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"

     

     

     


    פורסם לראשונה 28/09/2012 16:58

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: בועז לביא
    הבית ברעננה. עוצב במיוחד בשביל הדיירים
    צילום: בועז לביא
    מומלצים