שתף קטע נבחר
 

גם בבאר שבע מאיימים לפרוש מפרס התיאטרון

אחרי פרישת תיאטרון "גשר", גם בבאר שבע שוקלים את המשך השתתפותם, כשברקע ההוצאות סביב פרסי האקדמיה שמכבידות משמעותית על תיאטרוני הפריפריה. האם פרישתם והקיצוץ המשמעותי בתמיכת משרד התרבות יביאו לסופו של הפרס?

שבוע לאחר ההודעה על פרישתו של תיאטרון "גשר" מפרס התיאטרון, מאיימת כעת גם הנהלת תיאטרון באר שבע לוותר על האירוע שנחשב עד לאחרונה כרגע השיא של שנת הפעילות בתחום. אם הסיבה לפרישתו של תיאטרון "גשר" היתה בשל דרישות לשינוי תקנון הפרס שלא נענו, בבאר שבע דורשים צמצום במספר החברים באקדמיה, שעלויות הזמנתם לצפייה גבוהות.

 

כלל עלויות ההשתתפות בפרס: כ-100 אלף שקל (צילום: אייל לנדסמן) (צילום: אייל לנדסמן)
כלל עלויות ההשתתפות בפרס: כ-100 אלף שקל(צילום: אייל לנדסמן)
 

 

בישיבת הוועד המנהל של פרס התיאטרון שנערכה בסוף יולי נקבע כי באקדמיה יכהנו החל בשנה הנוכחית 80 חברים שיבחרו את המועמדים והזוכים בפרסים. כשכל תיאטרון מציע לחברי האקדמיה צפייה ב-3-5 הצגות, עלויות הכרטיסים יכולות לנוע בין 24 ל-40 אלף שקלים.

 

עלויות נוספות שמוטלות על התיאטרונים הפועלים מחוץ לתל אביב יכולות לשלש את הסכום: אלה כוללות הוצאות גבוהות לשינוע התפאורה (כ-20 שקל) ושינוע הצוותים הטכניים (כעשרת אלפים שקלים), ויש גם עלות זניחה לכאורה של כ-2,500 שקל לחלוקת תוכניות. כשכל תיאטרון חבר עמותה מתבקש לשלם דמי חברות, הוצאות תקורה ותשלום עבור כל מועמדות של הצגה לפרס, היקף העלויות הכולל יכול להגיע ליותר מ-100 אלף שקל.

 

"ככל שתגדילו את מספר חברי האקדמיה, ישארו פחות כיסאות לקניינים ולמכירת כרטיסים", כותב מנכ"ל תיאטרון באר שבע שמוליק יפרח לוועדת הפרס. "כיוון שהסיכויים להביא את חברי האקדמיה לבאר שבע קלושים עד בלתי אפשריים, חברי האקדמיה אינם צופים בהצגות באולם הבית והעלויות עבורנו גבוהות ביותר. גם אם ועדת הפרס נכונה לסייע בהסעת חברי האקדמיה לבאר שבע, במבחן המציאות הם רוצים להישאר בגבולות תל אביב. בהיעדר פיתרון שימקסם עבורנו את התנאים, ניאלץ לפרוש".

 

בישיבת הוועד המנהל האחרונה של פרס התיאטרון, שנערכה בסוף יולי, נקבע כאמור כי מניין חברי האקדמיה יהיה 80 החל מהשנה. בעקבות דרישת תיאטרון "גשר" לשינוי תקנון הפרס, אמרה באותה הישיבה מנכ"לית תיאטרון בית ליסין, ציפי פינס: "לפרס יש חשיבות גדולה ולא ניכנע לתיאטרון זה או אחר שמבקש לפרוש".

 

אם תיאטרון באר שבע יצטרף אל הפורשים, המשך קיומו של פרס התיאטרון - שחשיבותו נמדדת גם במידת החשיפה לעשייה התיאטרונית הישראלית וגם בהענקת בולטות ופרסטיז'ה להפקות התיאטרון המקומי בכלל - עומד בספק. העמותה, המתפעלת את הפרס נשענת על היקף התקבולים מהתיאטרונים ומתמיכה מצומצמת של מנהל תרבות. האם העמותה תוכל לספוג קיצוץ של כ-200 אלף שקלים בעקבות עזיבתם של תיאטרון "גשר" ותיאטרון באר שבע? לא בטוח. גם הקיצוץ התקציבי של 40 אלף שקל עליו הודיע לאחרונה משרד התרבות, מעיב על המשך קיומה של העמותה. בעידן של קיצוצים וכרסום מתמשך בתקציבי מוסדות התרבות, אולי כדאי לשאול האם צריך להתעקש בכלל על השקעה בפרס, יוקרתי ככל שיהיה, שעלות ההשתתפות בו שווה לתקציב של שתי הפקות קטנות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנכ"ל התיאטרון שמוליק יפרח. בהיעדר פתרון נאלץ לפרוש
צילום: אשר גרינבאום
לאתר ההטבות
מומלצים