שתף קטע נבחר

הצעה מהפכנית בסין: לבטל מדיניות "ילד אחד"

כך יפתרו את חוסר האיזון הדמוגרפי והבעיות החברתיות העמוקות? צוות חשיבה שהוקם על ידי הממשלה בבייג'ינג המליץ על יישום מדיניות "שני ילדים במשפחה" לא יאוחר מ-2015 ועל ביטול כל ההגבלות על הילודה לא יאוחר מ-2020

צוות חשיבה שהוקם על ידי ממשלת סין קרא למנהיגי המדינה הקומוניסטית לבטל מיד את מדיניות "ילד אחד במשפחה" ולאפשר לכל משפחה להביא לעולם שני ילדים לא יאוחר מ-2015. למרות ההצעה מרחיקת הלכת, כמה דמוגרפים טוענים כי היא לא תספיק לפתור את הבעיות החברתיות הקשות עמן מתמודדת סין בשל הגבלת הילודה.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

עוד חדשות בעולם:

האיחוד הלאומי: אובמה ויריבו אומדים נזקי הסופה

המושל ההומו הראשון באיטליה - לוחם במאפיה

 

שי מנג, דובר "הקרן למחקר פיתוח סין" שקראה לבטל את מדיניות "ילד אחד במשפחה", אמר כי הגרסה הסופית של הדו"ח שחיברה הקרן יפורסם תוך שבוע או שבועיים, אולם התקשורת הממלכתית כבר פרסמה עותקים ממנו.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

סוכנות הידיעות הרשמית "שינחואה" דיווחה כי הקרן המליצה על יישום מדיניות של "שני ילדים במשפחה" בכמה מחוזות החל משנה זאת ומדיניות של "שני ילדים במשפחה" בכל המדינה לא יאוחר מ-2015.

עוד דווח כי המלצת הקרן הייתה לבטל את ההגבלות על הילודה לא יאוחר מ-2020.

 

"סין שילמה מחיר פוליטי וחברתי גדול בשל המדיניות שהביאה למשבר חברתי, הוצאות ממשלתיות גבוהות שהובילו באופן עקיף לחוסר איזון מגדרי בטווח הארוך", ציטטה סוכנות הידיעות הסינית מתוך הדו"ח של צוות החשיבה הממשלתי.

 

עם זאת, לא ברור אם המנהיגים הסינים יהיו מוכנים לקבל את ההמלצות המהפכניות של צוות החשיבה. הוועדה הלאומית של סין לתכנון משפחה ואוכלוסייה עדיין לא הגיבה לממצאי הדו"ח.


 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

למרות הגישה הנוקשה של השלטונות בבייג'ינג, למדיניות "ילד אחד במשפחה" יש כמה יוצאים מן הכלל. הממשלה מגבילה למשל זוגות עירוניים לילד אחד בלבד ומתירה לזוגות כפריים להביא לעולם שני ילדים בתנאי שילדם הראשון הוא בת. וגם: השלטונות מקלים עם משפחות של מיעוטים ומתירים שני ילדים במשפחה להורים שהם עצמם ילדים בודדים.

 

"השינוי בלתי נמנע והוא מגיע"

קאי יונג, מומחה לסוציולוגיה באוניברסיטת צפון קרוליינה אמר כי לדו"ח ולהמלצותיו יש משקל רב משום שהוא חובר על ידי צוות חשיבה שקיבל מנדט מהממשלה. קאי אמר כי העובדה שהשלטונות התירו לדמוגרפים שחיברו את הדו"ח לפרסם את המלצותיהם בפומבי ולקרוא להיפטר מההגבלות על הילודה בסין היא יוצאת דופן.

 

"זה אומר לפחות ששינוי המדיניות הוא בלתי נמנע", אמר קאי, שלא היה מעורב בחיבור הדו"ח אך מכיר כמה מהמומחים שחיברו אותו. "זה מגיע, אבל אנחנו לא יכולים לחזות מתי בדיוק זה יבוא".


 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

  

מדיניות "ילד אחד במשפחה" בסין, שהחלה ב-1979, הביאה לעלייה חדה במספר "הבנות החסרות" במדינה, כך על פי מחקרים שבוצעו בעולם ובין היתר באוניברסיטה העברית בירושלים. המדיניות השנויה במחלוקת הביאה לכך שהורים רבים מעדיפים שילדם היחיד יהיה בן וחלקם אף מרחיקים לכת לכדי הפלה של בנות.

 

נתונים רשמיים של המדינה מ-2005 הראו כי מדי שנה נולדים כמיליון בנים יותר מבנות. בקרב ילידי 1985 עד 2005, יש כ-25 מיליון גברים יותר מנשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"סין שילמה מחיר חברתי". סבתא ונכדה בבייג'ינג
צילום: AP
לא בטוח שהממשלה תקבל את המלצות הקרן. הנשיא הו
צילום: AP
מומלצים