שתף קטע נבחר

ירוק וחדשני: בעולם מחפשים טכנולוגיה ישראלית

ב-26 בנובמבר יתקיים באילת כנס, שבו יציגו 16 חברות ישראליות את החדשנות בתחומי האנרגיה המתחדשת. במשרד התמ"ת, שארגן את הכנס, אמרו: "בעולם מבינים שקורים כאן דברים מעניינים והם באים ללמוד ולהשקיע"

מחפשים את הפתרונות הירוקים בישראל: עשרות משקיעים מצפון אמריקה, מאירופה, מאסיה ומהבנק העולמי צפויים להגיע ב-26 בנובמבר לאילת לכנס בתחום האנרגיה המתחדשת, energyvest. בכנס, הראשון מסוגו בארץ שאורגן על-ידי המטה לקידום השקעות במשרד התמ"ת, יציגו 16 חברות ישראליות את הפיתוחים שלהן בתחום אנרגיה סולרית, אנרגיית רוח, רשת חכמה ועוד.

 

לאתר התערוכה - לחצו כאן

 

המשקיעים מחו"ל יגיעו לאילת על-מנת להיפגש עם נציגי החברות הישראליות, לראות ולהכיר טכנולוגיות ישראליות ואולי גם להשקיע בהן. החברות יציגו בכנס את החדשנות הטכנולוגית

 בתעשיית האנרגיה המתחדשת במגוון תחומים. במשרד התמ"ת אמרו כי ישראל היא מעצמה עולמית בתחום הקלינטק ושמדובר בתחום המעורר עניין רב.

 

בחודש שעבר פרסמה גלובל קלינק את האינדקס השנתי, לפיו שמונה מ-100 החברות המובילות בתחום הקלינטק הן מישראל. ישראל מובילה בתחום בשל בעיות האנרגיה והרצון לפתח חלופות ירוקות. למשל, אחת החברות פיתחה ממברנות נטולות פלטינה לתאי דלק, דבר המוזיל את עלות הייצור בצורה משמעותית. גם חברה זו תשתתף בכנס.

 

נציגי כל חברה יציגו במשך שבע דקות את החידושים שלהם בפני המשקיעים הזרים והישראלים. במקרה של התעניינות תיערך פגישה בו במקום. חלק מהחברות שיציגו את החידושים בכנס הן חברות סטארט-אפ, שהוקמו בחמש השנים האחרונות והן מעסיקות פחות מעשרה עובדים.

 

מכרו לסינים

אחת החברות שכבר הצליחה לחדור לשוק בינלאומי היא helio focus, שעל-פי דף החברה נוסדה ב-2007 והיא מעסיקה 25 עובדים. בחברה, סטארט-אפ ישראלי בתחום האנרגיה הסולארית, השקיע קונצרן סיני.

 

המטה לקידום השקעות הוא זה שיצר את הקשר בין החברה הישראלית לבין המשקיעים הסינים. מדובר בחברה סינית חזקה שחיפשה טכנולוגיה בארץ, וזו של הסטארט-אפ התאימה בדיוק לתוכנית החומש הסינית בנוגע לפיתוח אנרגיות מתחדשות.

 

החברות הנוספות המשתתפות בכנס הן: חברת MetroLight, שמייצרת פתרונות תאורה על בסיס LED ו-eHID שחוסכים עד 70% מצריכת האנרגיה ופליטת הפחמן; חברת EVR Motors שלה טכנולוגיה לייצור גנרטורים שישפרו את הביצועים של טורבינות לייצור חשמל מאנרגיית רוח, מים וכדומה; חברת Redler Computers שמפתחת ומייצרת כוננים וחיישני תנועה המשמשים לצורך חיסכון וייעול אנרגטי; חברת NCF שמייצרת דלק נוזלי

 או חשמל באמצעות אנרגיה סולארית; חברת Tenoga, חברה ישראלית-צרפתית, שמפתחת מודל ומערכת חדשה בתחום האנרגיה הפוטו-וולטאית; חברת PowerCom שמייצרת פתרונות מדידה ובקרה בתחום הרשת החכמה להתייעלות אנרגטית.

 

חברת LCB BioEnergy שפיתחה טכנולוגיה חדשנית לייצור דלק ביולוגי; חברת GreenRide, העוסקת בתחום כלי רכב חשמליים לשימוש אורבני; חברת Phase3 שפיתחה טכנולוגיה חדשנית לניטור השימוש והמצב האנרגטי של מכשירים ומנועים; חברת Cellera שפיתחה ממברנות נטולות פלטינה, מה שצפוי להוזיל דרמטית את עלות ייצורם של תאי דלק, שנתפסים כעתיד מבחינת שוק התחבורה העולמי; חברת Windflex, שפיתחה טורבינת רוח חדשנית; חברת TransBioDiesel העוסקת בייצור דלקים ביולוגיים; חברת SolarBead העוסקת בשיפור הניצול האנרגטי של תאים סולאריים; חברת Smart Wind העוסקת בפיתוח טורבינות רוח וחברת Nanergy העוסקת בפיתוח הדור הבא של תאים פוטו-וולטאיים.

 

"בעולם מבינים שבישראל קורים דברים"

מנהל המטה לקידום השקעות במשרד התמ"ת, עודד דיסטל, הסביר מדוע בעולם מתעניינים בטכנולוגיה הישראלית הירוקה: "הצרכים הגדלים בעולמנו לעצמאות אנרגטית לצד האתגרים הגדולים של יצירת תשתית אנרגיה בת-קיימא שאינה פוגעת בסביבה, מהווים קרקע פורייה לפיתוחים וחדשנות בתחומי האנרגיה המתחדשת. מגמה זו ממקדת תשומת לב רבה מצד יזמים וגורמי השקעה כאחד וכנס המשקיעים מעניק פלטפורמה ייחודית למפגש בין השחקנים השונים בתחום מרתק זה".

 

הוא הוסיף כי "מדובר בהזדמנות ייחודית לחשיפה, פרסום ומפגש עם מגוון רחב של משקיעים פוטנציאליים ובהם משקיעים פרטיים, מוסדיים, זרים וישראלים".

 

אופיר גור, מנהל תחום אנרגיה חלופית ותחליפי דלקים בניוטק במטה לקידום השקעות במשרד התמ"ת, אמר ל-ynet כי הטכנולוגיה הישראלית הירוקה מושכת

 עניין בעולם: "אפשר לראות מכנס לכנס שישראל מושכת המון התעניינות. לכן, באים משקיעים מחו"ל לראות מה קורה בארץ". הוא הוסיף כי ישראל זכתה לשבחים רבים בתחום. "בעולם מבינים שקורים כאן דברים מעניינים והם באים ללמוד איך אנחנו מפתחים את תעשיית הקלינטק והפתרונות הירוקים".

 

האירוע נערך בשיתוף Israel NEWTech, התוכנית הלאומית לקידום טכנולוגיות מים ואנרגיה מתחדשת במטה לקידום השקעות במשרד התמ"ת, המכון הישראלי ליצוא ושיתוף פעולה בינלאומי, מתימו"פ - מרכז התעשייה הישראלי למחקר ופיתוח, מינהל סחר חוץ שבמשרד התמ"ת ומינהלת תחליפי דלקים שבמשרד ראש הממשלה.

 

לאתר המטה לקידום השקעות במשרד התמ"ת - לחצו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנרגיה סולרית. ארכיון
צילום: shutterstock
צילום: גיל יוחנן
עודד דיסטל. הזדמנות ייחודית לחשיפה
צילום: גיל יוחנן
אופיר גור. ישראל מושכת התעניינות
מומלצים