שתף קטע נבחר

האו"ם אמר "לא" לאמריקנים. סיקור עולמי

נשארה כמעט לבד: ה"ניו יורק טיימס" כתב בכותרתו כי הרוב הגורף שתמך בשדרוג מעמד הפלסטינים מהווה "מכה" לארה"ב, ב"טלגרף" נכתב: "האו"ם התריס נגד וושינגטון והכיר בפלסטין כמדינה ריבונית". ומה יהיה ביום שאחרי?

האו"ם אמר "כן" לפלסטינים, ובעולם רואים את זה כ"לא" לאמריקנים. ארצות-הברית הייתה אחת מתשע מדינות בלבד שהתנגדו לבקשה הפלסטינית לשדרוג מעמדם למדינה משקיפה. מנגד, 138 מדינות תמכו בפנייה של אבו מאזן לעצרת הכללית ו-41 מדינות נמנעו, בהן 21 אירופיות.

 

פלסטין שודרגה, כותרות אחרונות

האו"ם אישר ברוב עצום: פלסטין - מדינה משקיפה

מפראג ועד ביקיני. אלו היחידות שהתנגדו

ארה"ב: דבר לא השתנה, פלסטין לא הוקמה

אלפים בודדים חגגו ברמאללה: "אללה אכבר"

בחברון אדישים: "נעמיק את ההתיישבות"

 

בכותרת הראשית של ה"ניו יורק טיימס", העיתון החשוב בעולם, נכתב כי "העצרת הכללית, במכה לארצות-הברית, העלתה את הסטטוס של פלסטין". בטיימס הבהירו כי "הרוב הגורף, לפחות בינתיים, לא יקרב את הפלסטינים או את הישראלים אל המטרות - שתי מדינות או אחדות פלסטינית גדולה יותר". הסטטוס החדש, הזכירו בטיימס, ייתן לפלסטינים כלים חדשים להתמודדות בזירה הבינלאומית, ובתוך כך גם אפשרות לפנות לבית הדין הבינלאומי.

 

9 המתנגדות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
9 המתנגדות(צילום: shutterstock)
 

"השאלה היא - לאן הולכים מכאן ומה זה אומר", תהה ראש הממשלה הפלסטיני סלאם פיאד, שצוטט בטיימס. פיאד, שהגיע לניו יורק לצורך ההצבעה, אמר בראיון כי דבר לא ישתנה, ללא מעורבות אמריקנית עמוקה. מוסטפא ברגותי, חבר בוועדת "היום שאחרי" הפלסטינית, אמר כי "בזמן כלשהו בעתיד פלסטין הכבושה עשויה לפנות להאג".

 

העיתונים בבריטניה הדגישו בדיווחים שלהם את הרוב העצום לו זכו הפלסטינים בעצרת הכללית - אך לא נתנו להתפתחות הדרמטית את הכותרות הראשיות. ב"גרדיאן" נכתב כי "העצרת הכללית העניקה רוב מהדהד למדינה הפלסטינית". ב-BBC הכותרת הייתה כי הפלסטינים שדרגו את הסטטוס שלהם באו"ם "ברוב גדול".
פלסטין משקיפה: התפלגות ההצבעה באום

פלסטין משקיפה: התפלגות ההצבעה באו"ם
בעד

אפגניסטן, אלג'יריה, אנגולה, אנטיגואה, ארגנטינה, ארמניה, אוסטריה, אזרבייג'ן, בחריין, בנגלדש, בלרוס, בלגיה, בליז, בנין, בהוטן, בוליביה, בוצוואנה, ברזיל, ברוניי, בורקינה פאסו, בורונדי, קמבודיה, קייפ ורדה, הרפובליקה המרכז אפריקנית, צ'אד, צ'ילה, סין, איי קומורו, קונגו, קוסטה ריקה, חוף השנהב, קובה, קפריסין, צפון קוריאה, דנמרק, ג'יבוטי, דומיניקה, הרפובליקה הדומיניקנית, אקוודור, מצרים, אל סלוודור, אריתריאה, אתיופיה, פינלנד, צרפת, גבון, גמביה, גאורגיה, גאנה, יוון, גרנדה, גינאה, גינאה- ביסאו, גויאנה, הונדורס, איסלנד, הודו, אינדונזיה, איראן, עירק, אירלנד, איטליה, ג'מייקה, יפן, ירדן, קזחסטן, קניה, כוויית, קירגיזסטן, לאוס, לבנון, לסוטו, לוב, ליכטנשטיין, לוקסמבורג, מלזיה, האיים המלדיביים, מאלי, מלטה, מאוריטניה, מאוריציוס, מכסיקו, מרוקו, מוזמביק, מיאנמר, נמיביה, נפאל, ניו זילנד, ניקרגואה, ניז'ר, ניגריה, נורבגיה, עומן, פקיסטן, פרו, פיליפינים, פורטוגל, קטאר, רוסיה, סיישל, סיירה לאון, איי סולומון, סומליה, דרום אפריקה, דרום סודן, ספרד, סרי לנקה, סודן, סורינאם, סווזילנד, שבדיה, שווייץ, סוריה, טג'יקיסטן, תאילנד, מזרח טימור, טרינידד וטובגו, תוניסיה, טורקיה, טורקמניסטן, טובאלו, אוגנדה, האיחוד האמירויות, טנזניה, אורוגוואי, אוזבקיסטן, ונצואלה, וייטנאם, תימן, זמביה, זימבבואה

נמנע אלבניה, אנדורה, אוסטרליה, באהאמס, ברבדוס, בוסניה, בולגריה, קמרון, קרואטיה, קולומביה, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, אסטוניה, פיג'י, גרמניה, גואטמלה, האיטי, הונגריה, לטביה, ליטא, מלאווי, מונקו, מונגוליה, מונטנגרו, הולנד, פפואה גינאה החדשה, פרגוואי, פולין, דרום קוריאה, מולדובה, רומניה, רואנדה, סמואה, סן מרינו, סינגפור, סלובקיה, סלובניה, מקדוניה, טוגו, טונגה, בריטניה, ונואטו
נגד ישראל, ארצות הברית, קנדה, צ'כיה, פנמה, איי מרשל, מיקרונזיה, נאורו, פלאו
נעדר גינאה המשוונית, קיריבטי, ליבריה, מדגסקר, אוקראינה

 

"אני רוצה לבכות, יש לנו מדינה"

גם ב"טלגרף" הבריטי, כמו בניו-יורק טיימס, התייחסו לעובדה שרק שבע מדינות הצביעו לצד ישראל וארצות-הברית. "האו"ם התריס נגד ארצות-הברית והכיר בפלסטין כמדינה ריבונית", נכתב בכותרת.

 

בכתבה הובאו גם קולות מרמאללה החוגגת. האלה ריאן, בת 8, ואחיה מוחמד, בן 6, היו בין הילדים הרבים שהגיעו לכיכר ערפאת כשפניהם צבועים בצבעי פלסטין. האם שארין, בת 29, לא הסתירה את גאוותה: "אני רוצה לבכות. יש לנו מדינה בפעם הראשונה. אנחנו חייבים לומר לבנים ולבנות שלנו שיש לנו מדינה שקוראים לה פלסטין. אני מאמינה שהעתיד יהיה ורוד - שתי מדינות, פלסטין וישראל, חיות בשלום אחת לצד השנייה".

 

בפרשנות שליוותה את הכתבה המרכזית, כתב דיוויד בלייר כי שדרוג הסטטוס הפלסטיני לא יפתור את הבעיות המרכזיות. הוא הזכיר את המועד, כ"ט בנובמבר: "הניצחון הדיפלומטי רק מתוק יותר בגלל התזמון שלו - ביום השנה ה-65 להחלטת האו"ם על חלוקת ארץ הקודש לשתי מדינות - יהודית וערבית - החלטה שהובילה להקמת מדינת ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ארה"ב ועוד 8
צילום: רויטרס
צילום: AFP
הנציגה האמריקנית, סוזן רייס
צילום: AFP
צילום: AFP
אבו מאזן באו"ם
צילום: AFP
מומלצים