שתף קטע נבחר

האיש שהביא את יחימוביץ' לעבודה. פרץ בתנועה

פרץ, המכהן כחבר כנסת משנת 1988 ושימש בין היתר כשר הביטחון, היה זה שהביא את יחימוביץ' לעבודה ב-2005. היום, כשהיא יו"ר המפלגה, הוא עזב למפלגתה של לבני. זו לא עזיבתו הראשונה את מפלגת העבודה

פרשיתו של עמיר פרץ הבוקר (יום ה') ממפלגת העבודה וחבירתו לתנועה של ציפי לבני, אינה הפעם הראשונה שהוא עוזב את המפלגה. לקראת הבחירות לכנסת ה-15 הוא הקים את מפלגת "עם אחד" ונבחר מטעמה לכנסת.

 

המפץ הפוליטי - כתבות נוספות

מפץ פוליטי: פרץ עוזב את יחימוביץ' ועובר ללבני

בן אליעזר על עזיבת עמיר פרץ: ברור שאני בהלם

 

פרץ (60) נולד בעיר בוז'ד במרוקו, ובהיותו בן ארבע עלה עם משפחתו לישראל. בעת שירותו הצבאי כקצין חימוש בחטיבת הצנחנים נפצע (1974) באורח קשה במעבר המיתלה שבסיני. את פעילותו הפוליטית החל פרץ ב-1983 כשהתמודד וניצח מטעם מפלגת העבודה בבחירות על ראשות מועצת שדרות. בתום כהונתו הראשונה כראש המועצה עבר לפעול במישור הארצי וב-1988 נבחר מטעם מפלגת העבודה לכנסת ה-12, ומאז הוא מכהן בכנסת ברציפות.

 

לבני ופרץ בכנסת. ארכיון (צילום: עטא עוויסאת) (צילום: עטא עוויסאת)
לבני ופרץ בכנסת. ארכיון(צילום: עטא עוויסאת)

 

בשנת 1994 חבר פרץ לחיים רמון בהקמת סיעת "חיים חדשים בהסתדרות" וסיעת "רם". בנובמבר 1995 עם שובו

 של רמון לממשלה התמנה פרץ כמחליפו בתפקיד יו"ר ההסתדרות. לקראת הבחירות לכנסת ה-15 הקים את מפלגת "עם אחד" ונבחר מטעמה לכנסת. המפלגה זכתה בשני מנדטים. בבחירות לכנסת ה-16 זכתה מפלגת "עם אחד" בשלושה מנדטים, ובאמצע שנת 2004 התמזגה לתוך מפלגת העבודה.

 

הביא את יחימוביץ' לעבודה

ב-2005 החליט פרץ להתמודד על ראשות מפלגת העבודה ובבחירות שהתקיימו ב-9 בנובמבר גבר על המועמדים בנימין בן אליעזר ושמעון פרס, והיה ליו"ר המפלגה. ב-12 בנובמבר 2005 פגשה שלי יחימוביץ' את עמיר פרץ, לאחר שניצח את שמעון פרס וזכה בפריימריז לראשות העבודה. זה היה כשהגישה את התוכנית "פגוש

 את העיתונות" בערוץ 2. יחימוביץ' פינקה את פרץ בשאלות אוהדות וזכתה למהלומות ממבקרי הטלוויזיה. כעבור ימים קיבלה יחימוביץ' הצעה מפרץ להצטרף אליו לפוליטיקה והחליטה לנטוש את המסך הקטן לטובת הפוליטיקה.

 

"שלי לא הגיעה רק כדי לשנות את האווירה, אלא להיות שותפה בכירה להנהגת המפלגה והנהגת המדינה", אמר עמיר פרץ במסיבת העיתונאים המשותפת עם יחימוביץ', שבה הודיעה על חבירה לפוליטיקה. "אני רואה ביום הזה יום חג לחברה הישראלית. אין לי ספק שכל אישה היום בישראל מתמתחת וזוקפת את ראשה כי היא יודעת שלפוליטיקה הולכת להיכנס אחת הלוחמות החשובות ביותר".

 

יחימוביץ' שיבחה את עמיר פרץ: "אני מכירה אותו חצי מהחיים שלי - מהתקופה שאני הייתי כתבת בדרום והוא היה ראש עיריית שדרות. יש לי הזדהות מוחלטת עם העמדות שלו, עד לניואנסים הכי קטנים". הרומן הפוליטי הוביל את יחימוביץ' למקום התשיעי ברשימת העבודה לכנסת וב-2006 הייתה לחברת כנסת.

 

פרץ ויחימוביץ' ב-2005 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
פרץ ויחימוביץ' ב-2005(צילום: ירון ברנר)

 

שר הביטחון בממשלה

במאי 2006, לאחר הבחירות לכנסת ה-17, הוביל את מפלגתו לחתימת הסכם קואליציוני עם מפלגת קדימה. במסגרת הסכם זה דרש פרץ את תיק הביטחון, אף על פי שמצע הבחירות של מפלגתו היה

 בעיקרו חברתי. דרישתו של פרץ התקבלה והוא מונה לתפקיד שר הביטחון בממשלתו החדשה של יו"ר מפלגת קדימה אהוד אולמרט.

 

לאחר מלחמת לבנון השנייה גברה הביקורת מימין ומשמאל על תפקוד הממשלה והצבא, ובפרט על תפקודו של פרץ במהלך המלחמה. בעקבות הביקורת רבו הקריאות להתפטרותו. במאי 2007 נערכו הבחירות לבחירת יו"ר חדש למפלגת העבודה. פרץ, שקיבל כ-22% מקולות הבוחרים, איבד את תפקידו לטובת אהוד ברק. ימים ספורים לאחר מכן התפטר ממשרת שר הביטחון וגם בתפקיד זה הוחלף על ידי ברק. פרץ נבחר לכנסת ה-18 והיה במתנגדים לכניסה לממשלת נתניהו. בדצמבר 2012 הוא פרש שוב ממפלגת העבודה וחבר למפלגתה של ציפי לבני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יחימוביץ' ופרץ בימים טובים יותר
צילום: עופר עמרם
מומלצים