שתף קטע נבחר

ערעורו של גידי קליגר התקבל באופן חלקי

הקנס שיספוג שייט המפרשיות, שלא חזר עם חברי המשלחת הישראלית מהאולימפיאדה בלונדון, יופחת מ-15 אלף שקל לאלף שקל בלבד. בנוסף, בוטל עונש ההרחקה על תנאי שספג

שייט מפרשיות ה-470, גידי קליגר, אשר עמד לדין בפני ועדת המשמעת של הוועד האולימפי הישראלי, בטענה להפרת משמעת שביצע בזמן המשחקים האולימפיים בלונדון 2012, התבשר היום (ב') כי ערעורו בבית הדין העליון התקבל באופן חלקי.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

קליגר עמד לדין משמעתי בגין שלוש עבירות המיוחסות לו: התנהגות שאינה הולמת, ביזוי מוסדות ו/או ממלאי תפקידים והפרת חובה ואי קיום הוראה מחייבת. על כך קיבל קליגר הרחקה על תנאי מהנבחרת האולימפית למשך שנתיים וקנס כספי של 15 אלף שקל, אותו היה אמור לשלם תוך 30 יום.

 

גידי קליגר (משמאל) עם ערן סלע. טען שהכל נבע מחוסר הבנה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
גידי קליגר (משמאל) עם ערן סלע. טען שהכל נבע מחוסר הבנה(צילום: אורן אהרוני)

 

ביום ראשון שעבר קליגר חזר לארץ מלימודיו בצרפת כדי להיות נוכח בדיון בערעורו על עצם ההרשעה והעונש עצמו. ההחלטה בבית הדין העליון קבעה כי יבוטל עונש ההרחקה על תנאי וגובה הקנס הופחת לאלף שקלים בלבד.

 

בית הדין, שהורכב מהשופט בדימוס עו"ד דניאל ארנסט, עו"ד אליהו לוין ועו"ד יגאל בורוכבסקי, התרשם שהקנס היה גבוה מדי ביחס לנסיבות המקרה ולאחר שמיעת עדותו של המערער שוכנעו חברי בית הדין כי מדובר היה באי הבנה באשר להנחיות שקיבל.

 

הוועד האולימפי טען כי קליגר, שדורג במקום ה-15 בדגם מפרשיות 470 במשחקים האולימפיים, אמור היה לחזור לישראל יחד עם חברו לצוות ערן סלע ומאמנם של השניים גור שטיינברג, אולם סירב לעשות זאת.

 

מעיין. התווכח עם קליגר במפגש האחרון של המשלחת בלונדון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מעיין. התווכח עם קליגר במפגש האחרון של המשלחת בלונדון(צילום: אורן אהרוני)

 

קליגר, כך נטען, העביר באמצעות שטיינברג בקשה לאפרים זינגר, ראש המשלחת ללונדון, שלא לחזור לישראל יחד עם משלחת השייט, אולם נתקל בסירוב בטענה שבהיותו חבר משלחת הוא מחויב לשוב ארצה במועד שנקבע מראש. על פי טענת הוועד האולימפי, למפגש האחרון של המשלחת בכפר האולימפי בלונדון הגיע קליגר ללא מזוודות ודרכון, ונימק זאת בכך שהבין כי יוכל לחזור לארץ יומיים לאחר מכן.

 

במקום התפתח ויכוח בין ראש משלחת השייט, יו"ר איגוד השייט, יהודה מעיין, לבין קליגר. מעיין טען כי הספורטאי פעל על דעת עצמו, בניגוד מוחלט לדרישת ראש המשלחת ללונדון וללא אישור איגוד השייט.

 

קליגר וסלע. "חבל שהעניין הגיע למימדים שהגיע" (צילום: אורי ריכטר, ימית) (צילום: אורי ריכטר, ימית)
קליגר וסלע. "חבל שהעניין הגיע למימדים שהגיע"(צילום: אורי ריכטר, ימית)

 

מנגד, וכפי שכתוב גם בפסק הדין, קליגר טען כי הכל נבע מחוסר הבנה וכי הוא הבין שקיבל את כל האישורים להישאר בלונדון. השייט גם קיבל תמיכה מיתר חברי הנבחרת, שאף הוציאו מכתב בעניין.

 

עו"ד אייל פייבל, ממשרד עו"ד זיסמן, אהרוני, גייר ושות', שייצגו את קליגר בבית הדין העליון ובוועדת המשמעת נמסר: "גידי שמח שבית הדין העליון קיבל את טענותיו וחבל שהעניין הגיע למימדים שהגיע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי ריכטר, ימית
גידי קליגר
צילום: אורי ריכטר, ימית
מומלצים