שתף קטע נבחר

הפרויקט של ראדי

בלי הרבה כסף, אבל עם הרבה עם אהבה, הוקמה מחדש קבוצת כדורגל בכפר סולם. אחד מהאחראים לכך הוא כוכב מכבי ת"א ויליד הכפר, מהראן ראדי, שתורם מכספו ומהניסיון שלו

בצפון הארץ שוכן כפר ערבי שהוקם במאה ה־12 ונקרא סולם, הממוקם ליד העיר עפולה ושייך למועצה האזורית בוסתן אל־מרג'. הכפר, שמכיל כ־3,000 תושבים, הצמיח כמה כדורגלנים מוכשרים, אחד מהם מוכר מאוד: מהראן ראדי, שמככב במכבי ת"א, ונחשב לאחד השחקנים הבולטים כיום במגזר.

 

עוד ב-ynet ספורט: 

יונייטד לא מפסיקה לנצח

סלע פתח את 2013 עם ניצחון

איך הכוכבים הישראלים חגגו את הסילבסטר?

  

כמו ברוב הכפרים הערביים, גם בסולם ישנה קבוצת כדורגל, שהוקמה בשנות ה־60 ודישדשה בליגות הנמוכות. לפני כארבע שנים הקבוצה התפרקה עקב קשיים כלכליים, אבל בכפר לא התייאשו והציבו לעצמם מטרה להחיות מחדש את הפרויקט. לפני כשנה זה קרה. הקבוצה, שבגלגולה הקודם נקראה הפועל סולם, הפכה למכבי "האני סולם", (ע"ש האני סולם, שהיה שוער בקבוצה ומת ממחלה קשה).

 

פתיחתה המחודשת של הקבוצה בליגה ג' התאפשרה בזכות התמיכה הכספית של אנשי המקום, ביניהם גם של מהראן ראדי (האני סולם היה דודו), שמלבד

 תרומה כספית, מעניק גם מהניסיון ומהידע שלו בכדורגל. הוריו ויתר משפחתו של ראדי עדיין גרים בכפר.

 

גם מעברו של הקשר למרכז הארץ לא מונע ממנו להגיע לפחות פעמיים בשבוע לכפר, ולבקר באימוני הקבוצה כדי לעקוב מקרוב אחרי התקדמותה. אגב, בימים אלו בונה ראדי את ביתו החדש בסולם, וצפוי לעבור אליו בקיץ הקרוב יחד עם ארוסתו הטרייה, נור. מאמנה של סולם הוא הישאם זועבי, שסגר מעגל אחרי שהחל את קריירת המשחק שלו בכפר.

 

מעבר לראדי ולזועבי, הקבוצה הצנועה מסולם ייצרה שמות כמו ג'אמיל חאדר ומהאדי זועבי (17), שלפני כארבע שנים עבר לטוברוק וכיום משמש כשוער נבחרת הנוער אצל אלי אוחנה. "מדובר בשוער טוב. מה שבעיקר בולט אצלו זה המחויבות המוחלטת שלו, ההשקעה והעקביות", שיבח אוחנה. "כשאתה גדל וחי בתנאים לא הכי טובים, הרעב להצליח הוא גדול מאוד. השחקנים מהמגזר מבינים שזאת ההזדמנות שלהם להתפתח, והם לוקחים אותה בשתי ידיים", הוסיף המאמן.

 

לא שוכח מהיכן הגיע. מהראן ראדי עם שחקני מכבי "האני סולם" (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
לא שוכח מהיכן הגיע. מהראן ראדי עם שחקני מכבי "האני סולם"(צילום: גיל נחושתן)

 

"גם בלי אמצעים - נעלה ליגה"  

מלבד השימוש במגרש ומימון הסעות, הקבוצה אינה מתוקצבת על־ידי המועצה ונתמכת בעיקר על־ידי ספונסרים, שבראשם היו"ר עדנאן זועבי, איש עסקים, והאני זועבי, שהוא מורשה חתימה. השניים דואגים לכל מה שצריך – עד הפרטים הקטנים - כולל שיפוץ המתנ"ס שמשמש את הקבוצה, הבאת מקרר, מכונת כביסה והתקנת דוד שמש ("שתמיד יהיו מים חמים").

 

"אנחנו בית חרושת לשחקנים. סולם זה כפר שחי ונושם כדורגל. את רואה אלף אוהדים מגיעים לכל משחק, ומבינה מה החשיבות של הקבוצה הזו", מסביר עדנאן זועבי. "זאת עבודת קודש מבחינתי. השנה אמנם השגנו קצת כסף, אבל צריך לקחת בחשבון את ההוצאות הרבות, כמו הבאת שחקני רכש וביטוחים".

 

חלק מהפרוייקט. הישאם זועבי (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
חלק מהפרוייקט. הישאם זועבי(צילום: אלעד גרשגורן)

 

אז איך שורדים?

"זה נכון שאין לנו אמצעים, אבל הרוב פה נעשה מהלב. הקבוצה כוללת 25 שחקנים בגילאי 18־23, שהמשכורות הן לא הדבר הכי חשוב עבורם. המשכורת הממוצעת כאן לא עוברת את ה־3,000 שקל".

 

מה המטרות שלכם?

"לעלות ליגה. ואני מאמין שנעשה את זה, אפילו שאין לנו אמצעים. אנחנו חושבים בגדול".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן
מהראן ראדי
צילום: גיל נחושתן
מומלצים