שתף קטע נבחר

 

אלונה קמחי ועוד ישראלים בפסטיבל קוסטוריצה

הסופרת הישראלית אלונה קמחי עומדת בראש צוות השופטים של פסטיבל קוסטנדורף אותו מארח אמיר קוסטוריצה בכפרו שבסרביה. שלושה יוצרים ישראלים צעירים יציגו את סרטיהם לצד כוכבים גדולים מרחבי העולם

פסטיבל קוסטנדורף ה-6, אירוע הקולנוע והמוזיקה המדובר, המונהג על ידי הבמאי אמיר קוסטוריצה ("שעת הצוענים", "חתול שחור חתול לבן") נפתח אמש (ד') בכפרו של "פליני של הבלקן" בהרי סרביה.

 

"בעידן זה של דיגיטליזציה והשינויים האסתטיים והטכניים הדרסטיים אשר מעצבים את עולם עשיית הקולנוע, בחירת הסרטים של סרטי הפסטיבל השנה מוכיחה את עצמה", אמר קוסטוריצה. "עכשיו זה ברור שרעיונות טובים הם מה שיוצרים את הבסיס לקולנוע, בתקופה בה הדרך הקולנועית רחוקה מלהיות ברורה. הדרך הזאת מוצאת את עצמה בחזרה במהלך פסטיבל קוסטנדורף".  

 

הטריילר של "פרחי מלחמה"

 

באירוע הפתיחה אורח הכבוד היה הבמאי הסיני ז'אנג יימו ("הפנסים האדומים", "כשתקראי בשמך"), שקיבל פרס מפעל חיים. כמו כן יימו הציג את סרטו האחרון "פרחי מלחמה" שמתרחש בסין תחת הכיבוש היפני ב-1937, ומככב בו כריסטיאן בייל.

 

כן נכחה בפתיחה הסופרת והתמלילנית אלונה קמחי, המכהנת כיושב ראש חבר השופטים. "קראתי את ספרה 'סוזנה הבוכייה' בתרגום לצרפתית, ומאוד התרשמתי והתרגשתי ממנו וחשבתי שאלונה מאוד מתאימה לפסטיבל", סיפרה הבת דוניה קוסטוריצה, שאחראית על הרפרטואר של קוסטנדורף. "אז הזמנתי את אלונה לכאן, ושמחתי שהיא נענתה להזמנתנו".

 

התחרות של קוסטנדורף מוקדשת לסרטים קצרים, ומתוך 28 הסרטים המתחרים על הפרסים, מועמדים שלושה סרטים ישראלים: "מכובסת", דפנה מירו, רקדנית וקולנוענית, בוגרת "מנשר". "זהו סרט שמשלב קולנוע ומחול", מעידה מירו.

"עובדת מכבסה תעשייתית (שלי לאוטמן) מטיחה את בטנה המתעגלת בניסיון נואש להפטר מפרי מפגש אלים. גילוי תוצאות המעשה מציף בה זיכרונות שהדחיקה. זהו ניסיון שלי להתמודד עם נושא האונס שיש לו הרבה ייצוגים בקולנוע, וברוב הפעמים זה ייצוג גברי. אני מנסה להציג את הנושא בדרך חדשה ואחרת".

 

"משחק ילדים" של אלעד י. פרימו, בוגר המחלקה לקולנוע של המדרשה לאמנות בית ברל, בו משחקים ליאור שבתאי ורועי זוליכה. "זהו סיפור התבגרות של ילד במושב קטן", מעיד פרימו. "כפיר בן ה-12, נגרר שוב אחר חברו אבירם. השניים מבריזים מבית הספר והולכים לשחק בשדות מאחורי המושב. אך כשכפיר מבין שהיום הולכים לשחק ברובה הצבאי שאבירם פילח לאחיו, הוא מחליט לעשות את הדבר הנכון, ובדרך נאלץ להתמודד עם פחדיו".

 

"טאטע" של יניב לינטון, בוגר סם שפיגל, הוא "סרט מסע שעוקב אחרי רן (שיבי פרומן), חוזר בתשובה צעיר, שנאלץ לחזור ולפגוש את אביו החילוני אחרי שנים של נתק. קשיים שונים שבדרך מאלצים אותו להתמודד עם מה שניסה להדחיק זמן רב, להתעמת עם אמונתו, ולהגיע בסוף לתיקון בין בן לאביו, אב שבשמיים ואב על הארץ. זה סרט על אמונה, על תיקון ועל תקווה מחודשת".

 

שלושת היוצרים הישראלים התקשו להסתיר את שמחתם והתרגשותם לנוכח הפגישה עם קוסטוריצה. "אני מעריץ אותו ושמח להיות בפסטיבל", הכריז לינטון. בעוד שהקולגה מירו אמרה: "אני אוהבת את הצבעוניות והמוזיקה של הסרטים שלו, את העולם המוזר שהוא יוצר לפעמים, ואליו אתה נשאב לתוכו". ופרימו סיכם: "אמיר קוסטוריצה בשבילי זה להיות נוכח בקרקס של סיפורים, של דמויות, של מוזיקה ולחוות עולם אבסורדי וייחודי שרק הוא יכול לצייר".

 

לא מעט אורחים בינלאומיים יגיעו לכפר הקסום במהלך הפסטיבל, וביניהם הבמאים בן צייטלין ("חיות הדרום הפראי"), ג'וליאן שנאבל ואיליה סולימאן, וכוכבות הקולנוע מוניקה בלוצ'י ואודרי טוטו. רפרטואר ההופעות כולל הרכבים מרחבי אירופה. בקיצור, חגיגה בלקנית במיטבה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריאל ון סטרטן
אלונה קמחי. ראש צוות השופטים
צילום: אריאל ון סטרטן
לאתר ההטבות
מומלצים