שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    במסעדה טעו והגישו לחולה צליאק מנה עם גלוטן

    בביקור במסעדת "קולוני" הבטיחו שלושה אנשי צוות לסועד כי המנה שהזמין אינה מכילה גלוטן. הוא אכל - וסבל מכאבי בטן, פריחה ושלשולים. במהרה התברר שמדובר בקמח רגיל. המסעדה: "אנו לוקחים אחריות. המקום לא מותאם לחולי צליאק"

    מורן בויס, בן 30 מתל אביב, לא חשב שכך יסתיים הביקור הראשון שלו במסעדת "קולוני" בירושלים: למרות הבטחות חוזרות ונשנות מצוות המלצרים ואחראי המשמרת במקום, הוא אכל מנה המכילה גלוטן. בהיותו חולה צליאק, התוצאה הייתה שבויס העביר אותו הלילה ואת היום שלמחרת הסעודה בייסורים.

     

    לפני שבוע הגיע בויס עם שותפתו לאכול ארוחת צהריים במסעדה, וכשהגישה להם המלצרית תפריטים יידע אותה בויס כי הוא רגיש לגלוטן, וביקש ממנה לבדוק עם צוות המטבח אם המנות שבחר מתאימות עבורו.

     

    קראו עוד על החיים עם צליאק:

     

    "היא הייתה נחמדה מאוד וסייעה לנו בשאלות", מספר בויס בראיון ל-ynet. "שאלתי אותה לגבי מנה של מעורב ירושלמי והיא אמרה שהדבר יכול להיות בעייתי, כי המנה מונחת על מעין לאפה.

     

    "אחרי שבדקה שוב במטבח היא חזרה ואמרה שיש לה בשורות טובות - המעורב מוגש על טורטיית תירס, נטולת גלוטן. כששאלתי אם היא בטוחה, השיבה שכן".

     

    המלצריות חזרו למטבח שוב ושוב. אריזת הטורטיות שהוצגה לבויס (צילום: מורן בויס) (צילום: מורן בויס)
    המלצריות חזרו למטבח שוב ושוב. אריזת הטורטיות שהוצגה לבויס(צילום: מורן בויס)

     

    "האחראי אמר שאין מה לדאוג"

    כשהגיעה המנה, הבחין בויס שהטורטייה אינה צהבהבה כאופיינית לקמח תירס, ולמעשה נראית רגילה לחלוטין. המלצרית חזרה למטבח פעם נוספת, ושבה לשולחנם של השניים עם אותה התשובה: "הכל בסדר".

     

    "השותפה שלי טעמה מהטורטייה", מספר בויס, "ואמרה שלפי הטעם וגם הריח מדובר במשהו אחר. הפעם הגיעה מלצרית שנייה, הודענו גם לה שיש סוגיית רגישות לגלוטן מצדי, והיא הלכה לבדוק בעצמה במטבח. התשובה שלה הייתה זהה.

     

    "לקחתי חתיכה וטעמתי בעצמי, ואמרתי שאין סיכוי שזה תירס. ביקשתי שיקראו למנהל המשמרת, הסברתי לו ששתי המלצריות בדקו עם המטבח - אבל שלדעתי זה לא תירס. אמרתי לו אפילו שיביא את השף כדי שאנשק אותו, כי אם זה נכון והוא הצליח לעשות דבר כזה ללא גלוטן זה טעם שעוד לא טעמתי".

     

    לדברי בויס, מנהל המשמרת הבטיח לו כי הוא יכול להסיר דאגה מלבו, ושאת הטורטיות העשויות מקמח תירס ניתן לרכוש בכל רשתות השיווק. למרות החשד שהתעורר בו, החליט בויס לקחת סיכון ולאכול את המנה בשלמותה.

     

    -אם הטעם והריח היו חשודים, למה אכלת את המנה בכל זאת?

    "אכלתי אותה להנאתי כי כולם סביבי אמרו שאני מדמיין. יש מסעדות שאומרות שהן לא יכולות לקחת אחריות על המנה ומודיעות שהמטבח לא נקי מגלוטן, אבל כאן הם היו בטוחים במיליון אחוז שהכל בסדר. זה לא שלא שאלתי או לא התרעתי".

     

    וידא עם שתי מלצריות ומנהל המשמרת. בויס בסעודה ב"קולוני" (צילום: מורן בויס) (צילום: מורן בויס)
    וידא עם שתי מלצריות ומנהל המשמרת. בויס בסעודה ב"קולוני"(צילום: מורן בויס)

     

    כאבי בטן, שלשולים ופריחה

    באותו הלילה, כאמור, החל בויס לחוש ברע. הוא סבל מכאבי בטן, שלשולים ואף פריחה על העור האופיינית לחשיפה לגלוטן אצל הרגישים לכך. "אין טיפול", הוא אומר, "הגוף פשוט קיבל חומר שהוא לא צריך היה לקבל, וזה נעלם תוך יום-יומיים.

     

    "התקשרתי למחרת שוב למסעדה ודיברתי עם אחראי משמרת אחר, ואמרתי לו שמדובר בחוסר אחריות. הוא אמר שזה ממש חמור".

     

    לדבריו, בויס ביקש לשוחח עם מנהל המסעדה, כדי להסב את תשומת לבו לעניין ולהזהיר אותם מפני טעויות כאלה. לטענתו, איש לא חזר אליו בטלפון מאז האירוע.

     

    "יש אנשים שיכלו להגיב בצורה חמורה הרבה יותר לרכיבי מזון שהם אלרגיים להם", הוא אומר. "חוסר ההתייחסות הוא לא בסדר, במיוחד מאז המקרה של חן אפרת שמתה בגלל אלרגיה לאגוזים.

     

    "חשובה קודם כל המודעות לקהל חולי הצליאק והרגישים לגלוטן, שגם בארץ הוא לא קטן".

     

    המסעדה: "צר לנו, הלקוח יפוצה"

    ממסעדת קולוני נמסר בתגובה: "צר היה לנו לשמוע על התקרית המצערת. מסעדת הקולוני היא מוסד קולינרי ירושלמי ותיק. עם זאת, אנו, כמו כל אחד, לא חפים מטעויות. המוצר שבו השתמשנו זמן רב ועד לאחרונה אכן היה נקי מגלוטן. המוצר הוחלף ומי שהיה צריך לדעת לא עודכן. אנו לוקחים אחריות על המקרה.

     

    "אנו מבינים שמורן היה בקשר עם צוות המסעדה. משניסה צוות הניהול להשיגו טרם הגעת העניין לתקשורת, לא היה מענה מצדו. בשיחה נעימה שנערכה עם המתלונן בהמשך סיכמנו כי יפוצה. בקולוני כ-100 עובדים, שף ושלושה קונדיטורים, עם כולם חודד הנושא בישיבה מיוחדת. 

     

    "יש לציין כי הקולוני אינה מסעדה המותאמת לחולי צליאק ולא התיימרה מעולם להיות כזו. במטבח המסעדה חומרי גלם רבים מאד וצוין בפני מורן כי אין מבחינתנו מאה אחוז הבטחה שהמנה לא תכיל גלוטן. המוצרים שבהם אנו משתמשים נבחרים בשל איכותם וטעמם, והאמור נכון גם לגבי אותו מרכיב מזון מדובר שהוחלף.

     

    "המטבח אינו נקי מגלוטן ואך לאחרונה נפתחה במקום קונדיטוריה, דבר שהובא לידיעת מורן טרם הזמין. עם זאת, עצם התקרית עודדה אותנו לחשוב על הכנסת מנות מיוחדות לחולי צליאק וכן מנות לאנשים עם רגישויות שונות לרכיבי מזון.

      

    "שמחנו לשמוע ממורן כי הוא מעוניין לשוב לבלות ולסעוד אצלנו וכי למרות הכל מצא את האוכל ערב לחיך. הודינו למורן על שהסב את תשומת לבנו לעניין וכן על העזרה בחידוד הנושא אצל עובדי המקום". 

     



     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מורן בויס
    "מדובר בחוסר אחריות". מורן בויס
    צילום: מורן בויס
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים