שתף קטע נבחר

רגע לפני פסח: מכת ארבה במצרים. צפו

הכלכלה קורסת, הפוליטיקה לא יציבה ועתה מתמודדים המצרים עם בעיה נוספת. 30 מיליון חגבים פלשו לקהיר ולגיזה ועוררו בהלה רבה. הצבא התגייס לעזור, אבל בתקשורת תוקפים את השלטון: "נחילי הארבה לא מאוימים על ידי העשן והצמיגים הבוערים ולא פוחדים מהמשמר הנשיאותי סביב ביתו של מורסי"

ארץ הנילוס מתמודדת זה תקופה ארוכה עם בעיות כלכליות ופוליטיות קשות ביותר, ובשבוע האחרון היא מתמודדת עם בעיה קשה לא פחות - מכת ארבה, כשלושה שבועות לפני חג הפסח. השיא נרשם אתמול (יום שבת) כשנחילי ארבה שהגיעו מאזור סודן פקדו את קהיר וגיזה.

 

עוד חדשות בעולם :

כשר וחלאל במשאית אחת. השלום מתחיל מהבטן

קניה בוחרת נשיא, אבל חוששת משפיכות דמים

כמו מרי פופינס: צנח מהשמיים עם מטרייה

אנציקלופדיית המוות: מופו 42 אלף מחנות הנאצים 

 

תושבים מצרים רבים הבעירו צמיגים מתוך מחשבה שהעשן של האש יבריח את החרקים הטורדניים, ועל פי התקשורת המצרית נחילי הארבה נחתו על חלונות ומרפסות של בתים רבים ויצרו בהלה רבה בקרב התושבים.

  

במשרד החקלאות המצרי שוברים כבר כמה ימים את הראש בניסיון להתמודד עם המכה שניחתה עליהם ובעיקר מנסים להרגיע את התושבים המבוהלים. אחד מבכירי המשרד אמר אתמול כי נחילי הארבה שהגיעו אתמול לקהיר צפויים לפנות מזרחה לעבר הים האדום ולסעודיה. על פי ההערכות, מכת הארבה האחרונה כללה כ-30 מיליון חגבים. דבר אחד שאולי מעודד את המצרים הוא העובדה שהחגבים שהגיעו לקהיר אינם מסוג הארבה האדום שיותר מסוכן לגידולים חקלאיים.

 

הפלישה מסודן

בטרם הגיעו לקהיר, פלשו מיליוני החרקים מסודן לדרום מצרים. משרד החקלאות אף מסר הודעה בנושא וטען כי הוא הקים צוותים למאבק בארבה והתכונן אליו במשך כמה חודשים. שר החקלאות המצרי, סאלח עבד אל-מואמן, אמר בראיון אתמול לערוץ טלוויזיה מצרי כי משרדו לא ציפה שהארבה יגיע לקהיר ולדרום מחוז גיזה. הוא אף טען כי אנשיו נעזרים בצבא ובמשמר הגבול כדי להיאבק בלהקות החרקים.

 

בינתיים, הביקורת על השלטונות במצרים לא איחרה לבוא. מרצה בפקלוטה לחקלאות באוניברסיטת קהיר, נאדר נור א-דין, טען כי ארגון המזון והחקלאות הבינלאומי ששייך לאו"ם כבר הזהיר מחודש נובמבר ועד לא מזמן ממכת ארבה ומהסכנה שהיא תגרום. אולם לדבריו, משרד החקלאות טען כי מדובר בשמועות וסירב לבחון את הנושא. 

  

האקדמאי המצרי אף טען כי הוא שלח בחודשים האחרונים מפות שבהן הזהיר את משרד החקלאות מבוא הארבה למצרים, אבל אף אחד לא הקדיש תשומת לב רבה לדבריו. הוא גם טען כי מצרים הייתה צריכה להיאבק בארבה מחוץ לשטחה בשיתוף פעולה עם ממשלת סודן - כפי שהיה מדי שנה.

 

באחד מאתרי החדשות במצרים התייחסו בציניות למכת הארבה שפוקדת את המדינה: "נחילי הארבה לא חוששים מהאמצעים הרכים שנוקטים נגדם במשרד החקלאות. הם לא מאוימים על ידי העשן והצמיגים הבוערים בדרכם לקהיר, לא פוחדים מהמשמר הנשיאותי סביב ביתו של הנשיא מוחמד מורסי, ולא מכירים את מנגנוני הביטחון שאמונים על אבטחת מטה 'האחים המוסלמים' בשכונת אל-מקטם בקהיר.

אולם, הם מתעקשים להעביר למורסי מסר לפיו הם הפכו לסכנה חמורה על הביטחון התזונתי במצרים בזמן שהכלכלה קורסת ובייחוד על רקע אמצעי הלחימה הפרימטיביים בארבה".

 

מומחים רבים במצרים חוששים בעיקר משידור חוזר של "סיוט 2004", אז הוכתה המדינה הערבית בקטלניות על ידי נחילי ארבה שהגיעו גם לקהיר. לא פחות מ-38 אחוזים מיבוליה של ארץ הנילוס נפגעו באותה עת ממכת הארבה הקשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
(ארכיון)
צילום: אפי שריר
החגבים לא פוחדים ממנו. מורסי
צילום: Gettyimages
מומלצים