שתף קטע נבחר

הודרה בירושלים: לא יכולה לכבד את האנשים

המתופפת נעה סגל נדרשה להתחלף בגבר במסגרת פסטיבל "צלילים בעיר העתיקה", במסגרתו גם נתבקשה זמרת שלא להופיע בטענה כי הדבר עלול להוביל לפיצוץ מצד הקהל. ראש העירייה ברקת ומנהל האירוע התנצלו: "זו הייתה טעות"

כיממה לאחד שנדרשו לרדת מהבמה בפסטיבל "צלילים בעיר העתיקה" בירושלים ממשיכה פרשת הדרת הנשים לעורר סערה. ראש העירייה ניר ברקת הצהיר אתמול (א') בדף הפייסבוק שלו כי מקרים כאלה לא יחזרו בעתיד וכי הוא ימשיך לפעול נגדה, אך האמניות שנדרשו שלא להופיע אינן מתנחמות בכך."כשאנחנו מנגנות וכששרות זה במקהלה עם גברים. ככל שידוע לי אין בזה איסור הלכתי אבל הבקשה הייתה שבכלל לא נעלה לבמה", אומרת נעה סגל, מתופפת בהרכב "מארש דונדורמה", שמנהליו קיבלו בקשה כי תוחלף בנגן ממין זכר.

 

עוד בחדשות ynet:

תפילת אם: "אדל, תתעוררי. תהיי חזקה ותשרדי"

כסף קטן: 25 אלף שקל במטבעות אותרו בבית דגן

 

הפסטיבל שנערך ברובע היהודי בעיר העתיקה אמור היה לעבור בשקט אלמלא התקרית. על פי הנטען, הזמרת ליאת ציון נתבקשה לרדת מהבמה ונשים אחרות הוזהרו אף הן לבל יופיעו. בחברה לפיתוח ירושלים (הרל"י) בודקים את המקרה וטענו כי "לאור טעות של המנהל האמנותי הוצב אחד ההרכבים בתחילת הפסטיבל באופן שונה מהתכנון". עוד הדגישו שם כי הפסטיבל כלל בתוכו גם הרכבים וגם שירה מכל הסוגים, לרבות נשים לאורך מסלול הפסטיבל.

 

כך או אחרת, את סגל הדברים מכעיסים. "גם לפני שלוש שנים קיבלנו בקשה כזאת ורק בהתערבות ראש העירייה זה נמנע", היא טוענת. "אני מאוד רוצה לכבד את האנשים אך לא יכולה לכבד את מי שלא מכבד אותי. זה פסטיבל של כולם שממומן מכספי הציבור, הוא התקיים ברובע היהודי בעיר העתיקה - מקום שתושבים ותיירים מגיעים אליו לצרוך תרבות ולא בשכונת מאה שערים. מעציב אותי שהעירייה לא שמה גבול ובעצם נותנת יד לדברים אלה".

 

המנהל האמנותי של האירוע, ג'קי בכר, טען כי הדרישה מליאת ציון הייתה החלטה רגעית של עובדת הפקה שקיבלה איומים. "במהלך ההופעה ניגשו שני בחורים דתיים אל עובדת של חברת 'אריאל' ואמרו לה בצורה ברורה 'אם את לא מורידה את הבחורה מהבמה יהיה פה רע מאוד, נפוצץ את ההופעה'. בהחלטה של רגע ומתוך חשש לאלימות היא פעלה מבלי לבקש רשות, עלתה לבמה וביקשה מהזמרת לרדת".

 

בכר נתן גיבוי להחלטת המפיקה, שפעלה לדבריו מטעמי של שלום הציבור, אולם לדבריו הוא לא תומך בצעד שבו נקטה. "הדבר הראשון שעשיתי כשהגעתי למקום היה להתנצל בפני הלהקה והזמרת. קיימנו שיחה פתוחה עם הלהקה ושאלנו איך הם ירגישו להופיע בלי הזמרת, והם החליטו להמשיך בלעדיה. התנצלתי בפניה מעומק הלב. לא היה שום לחץ עלינו, כנראה היינו צריכים למקם את ההופעה במקום אחר".

 

המנהל האמנותי קרא גם את תגובת ראש העירייה ברקת ולפיה מדובר בתקלה של בכר, עליה שמענו בדיעבד והציג את גרסתו בעקבותיה."כבר 25 שנים שאני מתעסק בהפקה וזה יום מאוד לא נעים לי, אני מרגיש

רע מאוד", אמר. "זה נורא שיצרו לנו כזאת סיטואציה. כבר שנים שאני עובד עם אמנים ולא הייתי נותן שייפגעו".

 

בחברה לפיתוח ירושלים התייחסו גם לטענת מנהל להקת "מארש דונדורמה", שנדרשה להחליף שתי נשים בגברים, והמיקרופון שלו נותק כשניסה לבשר זאת לקהל. "אם אכן הייתה פנייה כזו - היא לא הייתה על דעתנו", אומרים בהרל"י. "אם חברי הלהקה היו פונים אלינו הדבר היה מטופל לאלתר".

 

בכר הוסיף על הדברים: "אני יודע שאכן השתיקו את המיקרופון, אבל עדיין לא יודע מה הסיבה. אחת האפשרויות היא שזה היה לבקשת המשטרה כי היו תלונות על רעש והשעה הייתה מאוחרת. על גופתי שמישהו יסגור מיקרופון לאמן שמדבר". 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
הפגנה נגד הדרת נשים (ארכיון)
צילום: אלי מנדלבאום
ברקת. מגנה
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים