שתף קטע נבחר

הדרה בהופעה: זמרת הורדה מהבמה בירושלים

שלוש משתתפות בפסטיבל "צלילים בעיר העתיקה" סבלו מניסיונות עיקשים למנוע את הופעתן מצד אנשי ההפקה. "אמרו לי שיש רגישות משום שהאירוע מתקיים ברובע היהודי בעיר העתיקה", סיפר אחד ממנהלי הלהקה. עיריית ירושלים: "המקרה הנקודתי הוא תקלה של המנהל האמנותי"

ימים ספורים לאחר שבכיריה התדהרו בפני נשיא ארצות הברית במעמדה כמדינה פורצת דרך, מוצאת עצמה ישראל מול מקרים נוספים של הדרת נשים, על רקע השתתפות זמרות בפסטיבל שהתקיים בבירה ירושלים. איומים, לחץ מתמשך והשתקה פומבית של דברי ביקורת ליוו את משתתפי האירוע "צלילים בעיר העתיקה", שנהנה מחסות העירייה. בין היתר, טוענים המשתתפים כי אחת הזמרות הורדה מהבמה באופן בוטה על ידי אנשי ההפקה, בעוד משתתפי מופעים אחרים נאלצו להתמודד עם דרישות עקביות להחלפת נגניות בגברים.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

טיול שבת: אובמה בסלע האדום

בבית המשפט: בארט סימפסון מול מיסטר ברנס

 

להקת "דיוואן הלב" - הרכב מוזיקלי ובו שבעה נגנים וזמרת בשם ליאת ציון - אמורה הייתה להופיע כמה פעמים במשך ארבעת ימי הפסטיבל, אולם בתום ההופעה הראשונה שלה, טוענים מנהלי הלהקה, הורדה ציון מהבמה בבוטות.

 

"התחלנו את ההופעה והרגשנו משהו מוזר. לפתע עלתה בחורה מההפקה, צעדה על הבמה וביקשה מהזמרת שלנו לרדת", סיפר גילרון שמע, ממייסדי ומנהלי הלהקה. "לא הבנתי במה מדובר אבל לא הסכמתי בשום פנים ואופן והמשכנו את ההופעה. כשירדתי מהבמה הסתבר לי שהיה לחץ גדול של חרדים, שאף איימו כי אם הזמרת לא תרד, הם 'יפוצצו' את שאר ההופעות". לאחר האירוע, המארגנים מנעו מציון לעלות שוב לבמה והיא עזבה את הפסטיבל.

 

במסגרת הפסטיבל - אירוע שנערך ביוזמת הרשות לפיתוח ירושלים ובהפקת חברת "אריאל", חברת בת של העירייה - הופיעה גם תזמורת כלי הנשיפה "מארש דונדורמה", יחד עם היוצר שלמה גרוניך. מדובר בלהקה בת 15 נגנים, ובהם שתי נשים, שהתבקשו לא להגיע להופעה.

 

"ימים אחדים לפני ההופעה דרשו ממני מההפקה שנעלה לבמה ללא הנגניות", סיפר מנהל הלהקה, דותן יוגב, והוסיף כי הוצע לו להחליף את הנשים בגברים. "אמרו לי שיש רגישות בגלל שהאירוע מתקיים ברובע היהודי בעיר העתיקה. הייתי המום. עניתי שהבקשה לא הגיונית ושאני לא מוכן לוותר, ואחרי יומיים של טלפונים בלתי פוסקים נאמר לנו שההופעה תתקיים".

 

בסיום הופעתם, סיפר יוגב לקהל על השתלשלות האירועים, אך המיקרופון שלו כובה תוך שהוא מדבר. "לפני כשלוש שנים הייתה לנו התנסות דומה בעיר וביקשו מאיתנו להופיע ללא נשים. קיוויתי שהלקח הופנם ונלמד מאז, אבל הסיטואציה חזרה על עצמה".

 

רחל עזריה, חברת מועצת העיר מסיעת "ירושלמים", ביקרה את התנהלות האחראים ואמרה כי "לא ייתכן שבעיר העתיקה בירושלים, שאליה נשואות עיניו ולבו של העם היהודי, ייעשה המעשה הלא מוסרי, לא יהודי ולא חוקי של הדרת נשים. ראש עיריית ירושלים חייב לקחת את האחריות ולדאוג שבאירועי התרבות בעיר לא יהיה שום סממן כזה, לא מעל לפני השטח ולא מתחתיו, ואף להילחם בעסקנים החרדים שלוחצים לכך".

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה כי "בפסטיבל הופיעו נשים רבות ששרו במקומות רבים בעיר העתיקה. המקרה הנקודתי הוא תקלה של המנהל האמנותי שלא על דעת העירייה, הרשות לפיתוח ירושלים וחברת אריאל, והוא אינו מעיד על הפסטיבל כולו".

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 23/03/2013 22:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
מחאה נגד הדרת נשים. ארכיון
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים