שתף קטע נבחר

מחקר: חשים בתסמיני חרדה? אקמול וזה יעבור

מחקר אמריקני מצא כי התרופה טיילנול, המקבילה של אקמול המיועדת לשיכוך כאבים והורדת חום, עשויה להפחית פחד וחרדה. אולם לדברי החוקרים, עד שהאקמול יהפוך לתרופה של ממש נגד חרדה, יידרשו מחקרים נוספים

האם נמצא שימוש נוסף לאקמול? חוקרים בארצות הברית מצאו כי משכך הכאבים עשוי להפחית גם תסמיני חרדה. ממצאי המחקר פורסמו בגליון החדש של כתב העת Psychological Science.

 

 

מחקר אמריקני קודם מצא כבר שאצטמינופן – המרכיב הכימי של טיילנול ואקמול (בארץ מוכר כ"פראצטמול"), עשוי להפחית תחושת כאב רגשי. צוות החוקרים החליט כעת לבדוק האם לתרופה יש השפעה דומה על תחושות לא נעימות, כמו פחד קיומי.

 

עוד בערוץ הבריאות:

 

במחקר הנוכחי חולקו הנבדקים לשתי קבוצות. האחת קיבלה אצטמינופן, והשניה קיבלה פלצבו (תרופה ללא חומר פעיל – א.ג.). הנבדקים נתבקשו למלא משימות שונות שנועדו להעלות את רמת חרדה - אלה כללו כתיבה אודות המוות, או צפייה בסרט אימה ופחד.

 

בהשוואה לקבוצת הפלצבו, החוקרים מצאו כי אלה שנטלו אצטמינופן הצליחו להתמודד טוב יותר עם תחושות הפחד והאימה, לעומת הקבוצה שנטלה פלצבו שהדגימה רמות חרדה גבוהות יותר.

  

"כאב מופיע בצורות רבות, כולל מצוקה שאנשים חשים מול איום", אמרו החוקרים מאוניברסיטת קולומביה, "על פי המחקר, חרדות עשויות להיות מפוענחות ככאב על ידי המוח, וטיילנול עשוי לעכב את האותות המורות למוח שמשהו אינו פועל כשורה".

 

על אף הממצאים שהראו פן נוסף של הטיפול בתרופה לשיכוך כאבים, הדגישו החוקרים כי ידרשו מחקרים נוספים, פני שהתרופה תאושר לטיפול בחרדה.





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האם אקמול משפיע גם על שיכוך חרדה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים