שתף קטע נבחר

"סגירת תיאטרון הרצליה - החלטה אומללה"

ועדת החינוך של הכנסת פתחה את מושבה הראשון בדיון על סגירת אנסמבל תיאטרון הרצליה. יו"ר הוועדה עמרם מצנע תקף את ראש עיריית הרצליה, שנעדר מהדיון: "צעד חד צדדי שנודף ממנו ריח פוליטי של בחירות"

"ההחלטה לסגור את אנסמבל תיאטרון הרצליה היא אומללה, חד צדדית, שנודף ממנה ריח פוליטי של בחירות" - כך אמר היום (ד') יושב ראש ועדת החינוך של הכנסת, עמרם מצנע (התנועה), במהלך דיון דחוף שערכה הוועדה בנושא. חברי הוועדה הדגישו כי לא יתכן שסגירת תיאטרון בישראל תעבור לסדר היום מבלי שתידון בבית המחוקקים הישראלי.

 

גם בכנסת מתגייסים למאבק להצלת האנסמבל (צילום: גדי דגון) (צילום: גדי דגון)
גם בכנסת מתגייסים למאבק להצלת האנסמבל(צילום: גדי דגון)
 

 

מצנע תקף את ראש עיריית הרצליה הנכנס, יהונתן יסעור, שהיעדרותו מהדיון בלטה, והפנה סימני שאלה גם למשרד התרבות שתומך גם במוסדות עירוניים. "תיאטרון אינו נמדד רק ברווח הכלכלי שלו, לא מדובר רק במקום תעסוקה אלא במרכז תרבות שתפקידה לשקף את פני החברה", אמר מצנע, "צר לי שראש העירייה בחר שלא להתייצב באומץ מול הוועדה כדי להגן על החלטתו.

בכוונתי להגיע ללשכתו כדי לנסות ולשכנע אותו לחזור, בו תוך בחינה חוזרת של הנושא".

 

ממשרד התרבות דרש מצנע לפעול לקידום חקיקה ואמר: "חוק התיאטרון יבטיח תקצוב נאות של המדינה ומניעת אפשרות לסגירת תיאטרון רק על בסיס החלטה של עירייה כזו או אחרת".

 

בתגובה לדברים אמר יסעור: "ערכנו ניסיונות ושינויים על מנת לשקם את פעילות התיאטרון ובכלל זה החלפת מנכ"ל וצוות שיווק. בשורה התחתונה התיאטרון לא הצליח להביא קהל ובשל כך נדרשה העירייה לפעול לסגירת חובותיו. אשמח לארח את מצנע ולהציג בפניו את העובדות והנתונים שהובילו לקבלת ההחלטה".

 

במשרד התרבות חוזרים ומדגישים: לא היינו שותפים להחלטה לסגור את שערי התיאטרון. "למדנו על ההחלטה על סגירת התיאטרון דרך העיתון", אמרה בדיון מנכ"לית המשרד, אורלי פרומן. בתגובה ל-ynet נמסר: "משרד התרבות תמך לאורך כל השנים באנסמבל ובשנה האחרונה בשל מצבו נכנס לתכנית הבראה. מניסיוננו תהליך הבראה לוקח זמן ונדרש לאורך נשימה. ראש עיריית הרצליה קיבל החלטה חד צדדית ועושה הרושם שאין בכוונתו לחזור בו. לראייה העובדה שכבר הודיע לעובדי התיאטרון על הפסקת עבודתם. למשרד התרבות אין אלא להצטער על כך ולומר שנשמח לקחת חלק בכל ניסיון לפתור את המשבר באופן שיאפשר את המשך קיומו של התיאטרון ויבטל את רוע הגזרה".

 

מנכ"ל אנסמבל הרצליה, עודד קוטלר, שעומד בראש התיאטרון כשנתיים אמר: "לא עולה על הדעת שראש עירייה מקבל החלטה לסגור תיאטרון מבלי לקיים דיון אחד עם האנשים המקצועיים. לא נתנו לנו שום צ'אנס. זו החלטה פוליטית שהתקבלה בשנת בחירות. אי אפשר לכנות את זה אחרת.

ראש העירייה מוגדר כיושב ראש התיאטרון אך הוא מעולם לא הגיע לצפות בהצגה".

 

גם נציגי יוצרים נכחו בדיון שנערך הבוקר על מנת להפגין סולידריות ולנסות להציג את עמדתם לחברי הוועדה. "זו הפעם הראשונה בארבעים שנה שנסגר תיאטרון בישראל. אנחנו מנסים להגן בציפורניים על גוף יוצר שנבלע בתיאטרון הגדולים", אמר יו"ר איגוד הבמאים בתיאטרון, רוני ניניו. יו"ר איגוד השחקנים, אוהד קנולר אמר: "לא ייתכן שבעיר הקרויה על שמו של חוזה המדינה, שגם היה מחזאי, תתקבל החלטה לא אחראית לסגור תיאטרון. אנחנו קוראים לעירייה לחזור לשולחן הדיונים". את פורום מנהלי מוסדות התרבות בישראל ייצג מנכ"ל המדיטק בחולון, אלון ספן, שאמר: "סגירת התיאטרון נעשתה כגחמה ואני מאד מודאג מכך. ראש עיריית הרצליה שמשמש כיו"ר הדירקטוריון של התיאטרון הוא זה שקבע את המסגרות ותנאי העבודה וכעת מסיר מעצמו אחריות. תקציב לא ראוי, זו מחלה רעה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ עמרם מצנע: לא נעבור לסדר היום
צילום: צפריר אביוב
לאתר ההטבות
מומלצים