השרים אישרו: הרעשתם? יחרימו לכם את הסטריאו
השכנים מתלוננים על מוזיקה רועשת שעולה מהבית שלכם? בקרוב תעלה לקריאה ראשונה בכנסת הצעה להעניק לשוטרים את הסמכות להיכנס לדירה ללא צו שופט ולהחרים את ציוד ההגברה. די.ג'יי מוחה: "זה חוק של מדינה פאשיסטית"
נוהגים לשמוע בבית מוזיקה בעוצמה גבוהה? ייתכן שבקרוב תסכנו את המגבר והרמקולים שלכם. בישיבת ועדת שרים לענייני חקיקה עברה היום (א') הצעת חוק שבנסיבות מסוימות תאפשר לשוטרים להיכנס אליכם הביתה – בהתאם לתלונה מהשכנים – ולהחרים את מערכת הסטריאו. מדובר בטיוטת חוק "למניעת מפגעים (סמכות כניסה וחיפוש)" שתגיע בקרוב לקריאה ראשונה במליאת הכנסת. משמעות אישור השרים היא שההצעה תעלה בכנסת בתמיכת הקואליציה, דבר המשפר מאוד את סיכוייה להתקבל.
- עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
החוק אמור לאפשר לשוטרים להיכנס לכל מקום ללא צו שופט, ו"לנקוט אמצעים סבירים להפסקת העבירה". הסמכות תינתן במידה שהשוטרים הזדהו ועדיין לא ניתנה להם רשות להיכנס לבית. את ההצעה העלה השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', ובמשרדו הבהירו שהמונח "אמצעים סבירים" יאפשר את החרמת הציוד שחולל את הרעש החזק.
במשרד לביטחון פנים טוענים שמחקר שביצעו העלה שלא פחות מ-80 אחוז מפניות האזרחים למשטרה נוגעות לרעש של מוזיקה שהפעילו שכנים. בדברי ההסבר לחוק נטען שבמצב הקיים שוטרים מוצאים את עצמם לא פעם חסרי אונים כשבעלי הבית מסרבים לפתוח את הדלת. זאת מכיוון שאלא אם עלה חשד לעבירה בדרגת חומרה מסוג "פשע", החוק לא מאפשר כניסה לבית ללא צו שופט.
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- אולמרט: נעשתה הגזמה באיום האיראני
- "דחייה אחרונה": בג"ץ דחה שוב את פינוי עמונה
- השופט שבחר את השטרות מתגונן: 'עיסוק מטופש'
אהרונוביץ' אמר ל-ynet: "רעש הוא אחד מהגורמים העיקריים בפניות למשטרה, בעיקר בתקופת הקיץ. על מנת לצמצם את התופעה, ועל מנת להקנות לשוטר המטפל בעבירה סמכויות, עלינו לחוקק חוק שיאפשר טיפול מהיר".
הצעת החוק כבר גוררת – ומן הסתם עוד תגרור בעתיד – ביקורת רבה. כך למשל נשמע מי שמתפרנס מהתחום. "יש לנו ציוד ששווה עשרות אלפי שקלים ופרנסתם של הרבה אנשים תלויה בו", אמר דודו אורביט, די.ג'יי שמתקלט באזור ירושלים. "רעש עושים גם בני זוג שרבים או כאלה שצועקים על הילד. מה יעשה השוטר, יבוא ויחרים את הילד? להיכנס לבית בכוח ולהחרים ציוד זה התנהלות של מדינה פאשיסטית. אני מבין שרעש עלול להפריע, אבל אפשר להטיל עונש מידתי, כמו קנס".
די.ג'יי נוסף, תומר אוחיון, מסכם: "יש חוק שמסדיר את האפשרות להקים רעש בשעות מסוימות. די.ג'ייז שעובדים באופן מסודר מקפידים בדרך כלל על השעות. כשמבקשים ממני להנמיך את המוסיקה - אני עושה את זה מתוך כבוד והתחשבות. לא יכול להיות שינקטו באמצעים דרסטיים ויתנו לשוטר את האפשרות להחרים ציוד בלי שום הליך משפטי".