שתף קטע נבחר

"דחייה אחרונה": בג"ץ דחה שוב את פינוי עמונה

המדינה ביקשה לדחות את המועד האחרון לפינוי המאחז, שנקבע ליום שלישי. בג"ץ קיבל את הבקשה, הורה לפנות את עמונה עד 15 ביולי והבהיר כי זו דחייה אחרונה

המדינה הייתה אמורה לפנות את המאחז עמונה עד יום שלישי, אך בג"ץ נתן לה אחר-הצהריים (יום א') ארכה נוספת. התאריך האחרון לפינוי, נכון לעכשיו, הוא 15 ביולי. השופטים הסבירו כי נתנו עוד ארכה של חודשיים וחצי "לפנים משורת הדין" והבהירו כי מדובר בדחייה האחרונה.

 

עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet

 

המדינה הייתה אמורה לפנות את עמונה, שהוקם ברובו על קרקע פרטית, עד סוף שנת 2012, אך בתחילת נובמבר האחרון היא ביקשה דחייה של שישה חודשים, וקיבלה משופטי העליון - הנשיא אשר גרוניס, אסתר חיות וחנן מלצר - ארכה לפינוי עד 30 באפריל. 

 

הריסת הבתים בעמונה, בתחילת שנת 2006 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הריסת הבתים בעמונה, בתחילת שנת 2006(צילום: גיל יוחנן)

 

את הבקשה שהגישה בחודש שעבר נימקה המדינה בכך "שיהא ניתן להציג את נושא העתירה לדרג המדיני החדש". בבקשה ציינו נציגי המדינה כי יש טענות רכישה מצד המתנחלים לגבי חלקים שונים של אדמות המאחז, אך הדגישה כי היא מבקשת דחייה דווקא בשל כינונה של הממשלה החדשה.

 

עוד בחדשות:

נתניהו: בפעם הבאה יהיה שטר עם משורר ספרדי

מג"בניקים לא שמו לב: עציר פלסטיני ברח

טנסי: הורים נגד ספר לימוד ש"מצדיק פיגועים"

 

במענה לבקשה טענו העותרים, פלסטינים וארגון "יש דין", כי יש לדחות את הבקשה. באמצעות עו"ד מיכאל ספרד ושלומי זכריה הם השיבו כי לא ברור מהיכן המדינה "שואבת את העוז" להציב את בית המשפט העליון בפני עובדות מוגמרות "ולהכריז כי אין בכוונתה לקיים את החלטת המוסד השיפוטי הרם ביותר במערכת המשפט הישראלית". כך דרשו העותרים לפנות את המאחז בתאריך שנקבע ולא לאפשר דחייה נוספת.

  

עו"ד שלומי זכריה מהצוות המשפטי של "יש דין" מסר בתגובה להחלטה: "החלטתו של בית המשפט היום סוגרת את הדיון המתמשך בנושא המאחז עמונה ומחזקת את הקביעה כי יש לפנות את המאחז הבלתי מורשה כולו, הבנוי על אדמה פרטית גזולה ונבנה כולו בניגוד לדין. אנו

 מקווים שהמדינה תכבד את החלטת בית המשפט ללא דיחוי וללא כל תירוצים, כפי שנעשה בעבר. שניים מהעותרים נפטרו במהלך השנים שהעתירה תלויה ועומדת ואילו שאר העותרים כמהים לשוב לאדמותיהם".

 

יו"ר ועד עמונה, אביחי בוארון, מסר בתגובה: "בחודשים האחרונים נרכשו ביישוב עשרות דונמים והינם כיום בבעלות יהודית. עוד חשוב להדגיש, שאפילו העותרים הערבים תובעים רק חלק מאדמות היישוב עמונה. העותרים הערבים לא הוכיחו את בעלותם על אדמות אלו בשום צורה ואופן וכל מטרתם, שלהם ושל עורכי הדין של השמאל הקיצוני, לפגוע בכל מה שציוני ויהודי בארץ הזו. לאור כל זה, אנחנו בטוחים שהדרג המדיני החדש בהובלת שרי הליכוד ושרי הבית היהודי, יפעלו לכך שהמדינה תודיע לבית המשפט כי היא שינתה את עמדתה ואינה מתכוונת לפגוע בציונות ולפנות יישוב בארץ ישראל".

 

המאחז הוקם בשנת 1995 בסמוך ליישוב עופרה, ומבנים שונים נוספו לו במשך השנים, נגדם הוצאו צווי הריסה. בעת הריסת תשעה בתים בשטחו בשנת 2006, נפצעו מאות אזרחים שמחו נגד המהלך. שנתיים לאחר מכן, נפתח ההליך המשפטי שבסופו הודתה המדינה באי-חוקיותו של היישוב והסכימה לפנותו.

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף איתמר פליישמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מאחז עמונה. ארכיון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים