שתף קטע נבחר

פרס בינל' לחברה מחיפה שפיתחה שבב סולארי

"סול צ'יפ" זכתה בפרס הפיתוח הטכני הטוב ביותר להמרת אנרגיה מהסביבה לשנת 2013 בכנס שנערך בברלין. החברה, שהוקמה ב-2009, פיתחה שבב זעיר הממיר את אנרגיית השמש לזרם חשמלי וניתן להרכיבו בקלות על מכשירים אלקטרוניים

חברת "סול צ'יפ" מחיפה, זכתה בשבוע שעבר בפרס הפיתוח הטכני הטוב ביותר להמרת אנרגיה מהסביבה לשנת 2013, בכנס IDTechEx שנערך בברלין. החברה פיתחה שבב אלקטרוני המשתמש באנרגיית השמש והופך אותה לזרם חשמלי. ייחודו בחיבור המהיר והממשק עם כל מערכת אלחוטית החשופה לאור שמש.

 

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

כנס IDTechEx נחשב לאירוע המוביל והגדול ביותר באירופה בתחום המרת אנרגיה. מנכ"לית "סול צ'יפ", ד"ר שני קיסר, שהקימה את החברה ב-2009 יחד עם רמי פרידלנדר המשמש כיום כסמנכ"ל, אמרה כי היא וחבריה חשים גאווה על הפרס שקיבלו על פיתוח הסוללה הסולארית.

 

"החברה הצליחה לשלב את התאים הסולריים בתעשיית המוליכים למחצה. התוצאה היא, כי מעתה והלאה, כל מכשיר אלקטרוני יכול להמיר אנרגיה ישירות מהסביבה ללא צורך בתחזוקה. זהו עוד צעד חשוב לכיוון עולם נקי, חופשי מהתלות באנרגיה", דברי קיסר.

 

משמאל: ד"ר פטר הארופ (ממארגני הכנס), ד"ר שני קיסר ורמי פרידלנדר (צילום: באדיבות IDTechEx ) (צילום: באדיבות IDTechEx )
משמאל: ד"ר פטר הארופ (ממארגני הכנס), ד"ר שני קיסר ורמי פרידלנדר(צילום: באדיבות IDTechEx )

 

הסוללה הסולארית שפיתחה "סול צ'יפ" משתמשת באנרגית השמש המומרת על ידי תאים פוטו-וולטאים לזרם חשמלי - בדומה לפאנל סולארי קטן. "החדשנות היא היכולת שלנו לשלב באותו שבב את כל המעגלים התומכים, אשר היום מתוכננים באופן נפרד", אמר מנהל השיווק של החברה, צחי שרון. לדבריו, "השילוב של התאים הסולאריים עם האלקטרוניקה כיחידה אחת מאפשר חיבור מהיר וקל של השבב בכל מערכת אלחוטית החשופה לאור, בשיטת 'חבר והשתמש' (Plug and Play) ולא דורש תכנון נוסף".

 

לפי החברה, הטכנולוגיה תשמש בעתיד הקרוב לחיישנים ניידים בתחום החקלאות, מערכות ניווט לווייניות, מערכות תקשורת ביתיות, מוצרים צבאיים, אבטחה ורפואה. היא תהיה זמינה לכל היישומים אשר דורשים ניידוּת והם בעלי צריכת זרם נמוכה.

 

בכנס הציגו אנשי "סול צי'פ" מספר מערכות אלחוטיות, שניזונו משבב בודד בתאורת חדר. המערכות שהוצגו דימו אפליקציות ובהן דגימת טמפרטורה בחממה, ושידור אלחוטי של הקריאה למערכת המרכזית, וכן מערכת לבחינת חוזק חומרים, שמיועדת להתחבר לכנף של מטוס איירבוס ולשדר את התוצאות למהנדסי החברה. המפתחים ציינו כי המערכות עובדות ללא הפסקה או תחזוקה, רק על ידי חיבור רכיב ה"סול צ'יפ", וכן קבל לאגירת האנרגיה העודפת ושימוש בה בשעות החשיכה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמו על גגות הבתים, רק בקטן
צילום: רויטרס
מומלצים