שתף קטע נבחר
 
צילום: אורן דאי

אורגיית פירות אדומים: פטל, תות-עץ ומה שביניהם

התקבצו להם תותי יער, פטל, דובדבני ענק והתגלגלו, השתוללו, התבלבלו ובעיקר - עשו לארז נעים בבטן ואדום בידיים. חגיגה של מתכוני מוזלי פירות יער, משקה לאסי אדום, פלמידה קלויה עם רוטב יוגורט-תותי עץ ואפילו קוקטייל מבעבע שכולו ישראלי

ישבתי ליד החלונות והתבוננתי בטיפות הגשם זולגות על החלונות עליהן מבחוץ. אחלה מחזה בסוף מאי, הרבה אחרי שבאופן רשמי לא אמורים לרדת גשמים כאלו באיזור השחון בו אנו חיים. אתם זוכרים שירד גשם ממש לא מזמן? מזג אוויר מאני-דפרסיבי לחלוטין.

 

 

נחזור לרגע ההוא שבו אני יושב מול החלונות. שמחה אמיתית פעמה בי. או אז צלצל אייל, חברי ממתת, חקלאי דובדבנים אורגניים רציני ומסור והתחיל לבכות על מר גורלו.

 

 (צילום: ארז קומרובסקי ) (צילום: ארז קומרובסקי )

 (צילום: ארז קומרובסקי ) (צילום: ארז קומרובסקי )
(צילום: ארז קומרובסקי )

 

עוד בערוץ האוכל:

 

"לא מספיק שהיו לנו חמסינים נוראיים כשהפרחים חנטו את הפירות, אז עכשיו בא הגשם הזה ומפוצץ את כל שארית הפליטה שעוד שרדה על העצים. דווקא עכשיו, כשהגיע הרגע לקטוף את הדובדבנים הרציניים ביותר, הצ'ינוק (Chinook) הענקיים והמתוקים שבדיוק מבשילים על העצים, דווקא עכשיו יורד הגשם?!", הוא שאל בעצב אינסופי.

 

אני חייב להתוודות ביבושת שהעצב על הדובדבנים המפוצצים לא הצליח להעכיר את שמחת הטיפות שזולגות על בוסתני. יומיים אחר כך, כשהלכתי לבקר את אייל ואת אשתו, התיישבנו לנו לשולחן, ועליו ערימת דובדבנים מפוצצים, שהחלו לקבל מראה רקבובי. התענגנו על מתיקותם וטעמם האלוהי. דווקא העובדה שלא ניתן לשווק אותם איפשרה לנו לזלול אותם באופן רציני.

 

בדרך חזרה מאייל עצרתי מתחת לעצי התות העצומים שגדלים בבוסתנים שבמרכז הישוב. קטפתי לי קצת מאלו השחורים והחמצמצים מהעץ הראשון וקצת מאלו הלבנבנים-סגלגלים, טעמם מתוק כסוכר, מהעץ השני.

 

 (צילום: ארז קומרובסקי ) (צילום: ארז קומרובסקי )

תות אוזבקי רציני ביותר (צילום: ארז קומרובסקי ) (צילום: ארז קומרובסקי )
תות אוזבקי רציני ביותר(צילום: ארז קומרובסקי )

 

המשכתי הביתה וכמובן שלא התאפקתי - ולמרות סימנים מדאיגים שהבטן שידרה לי - נעמדתי ליד עץ התות האוזבקי שלי, על תותיו המאורכים ודשדשתי לעבר עץ התות הבתול, בעל הפירות הקטנטנים. אורגיה כזו של פירות אדומים כבר מזמן לא נראתה במקומותינו. ידיי נראו כמו אחרי טקס החינה של אחותי, החולצה והמכנסיים היו מוכתמים לחלוטין, אבל חיוך גדול היה מרוח על פרצופי.

 

בערב המשכתי את החגיגה האדומה הזאת, עם עוד בישולים שמשלבים פירות-יער אדומים שכאלו, עד שבסוף נשברתי לחלוטין.

 

קיר ישראלי ואדום עם תותי עץ או פטל

המרכיבים:

750 מ"ל יין מבעבע ישראלי ואיכותי יבש מאד (בדרגת יובש ברוט), מקורר היטב

1+1 כוסות תותי עץ או פטל בשלים

 (צילום: ארז קומרובסקי ) (צילום: ארז קומרובסקי )
(צילום: ארז קומרובסקי )

 

אופן ההכנה:

  1. מועכים היטב כוס אחת של תותי העץ או הפטל ומסננים. מכניסים מעט מהעסיס לכוסות מאורכות. מוסיפים לכוסות את הפירות השלמים שנותרו. מוזגים את היין הקר מעל ושותים.

 

פלמידה לבנה קלויה בתנור עם ראיטה יוגורט ותותי עץ

מרענן וטעים. שימו לב: הפלמידות נצרבות הכי טוב על גריל פחמים. אל חשש - הדג לא יידבק אם תיאזרו בסבלנות ותניחו לו להיצרב היטב מצד אחד לפני שהופכים לצד השני.

 

המרכיבים:

2 דגי פלמידה לבנים או כל דג ים אחר שאוהבים ושעלה בגורלכם לפגוש אצל הדייגים

מספר עלי מרווה

מעט שמן זית עדין

מלח ים גס

1 פלפל אדום חריף, פרוס דק

 

לראיטה:

300-400 מ"ל יוגורט כבשים שמנמן

2 כוסות פירות יער אדומים

1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק

2 כפות מיץ שנסחטו היטב מג'ינגר מגורד

3 שיני שום כתושות

2 פלפלים אדומים חריפים, מגולענים וקצוצים דק

מלח ים, לפי הטעם

 

 (צילום: ארז קומרובסקי ) (צילום: ארז קומרובסקי )
(צילום: ארז קומרובסקי )

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הראיטה: מערבבים את כל המרכיבים. משהים חצי שעה לספיגת טעמים.
  2. מכינים את הפלמידות: יוצרים חתכים בדגים ומחדירים לתוכם מעט מהפלפל החריף, מלח ים ושמן זית. אופים את הדגים על גריל, בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך כ-7דקות. הופכים את הדגים ואופים 7 דקות נוספות. מגישים מייד לצד רוטב הראיטה.

 

לאסי פירות אדומים מהעצים

המרכיבים:

500 מ"ל יוגורט

10 קוביות קרח שבורות

2 כוסות פירות אדומים (תותי עץ, פטל או דובדבנים)

1/2 כוס סירופ סוכר

 

 (צילום: ארז קומרובסקי ) (צילום: ארז קומרובסקי )
(צילום: ארז קומרובסקי )

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבל משקה במרקם אחיד. במידת הצורך, ממתיקים בעוד סירופ סוכר (כמו בהודו). בכל מקרה, שותים קר ונהנים.

 

מוזלי פירות יער

המרכיבים ל-4 מנות:

600 מ"ל יוגורט לבן

2 כוסות פירות יער אדומים

1/2 כוס פיסטוקים קלויים

1/2 כוס שקדים קלויים

3-4 כפות דבש

מיץ מלימון אחד

 

 (צילום: ארז קומרובסקי ) (צילום: ארז קומרובסקי )
(צילום: ארז קומרובסקי )

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הפירות האדומים עם מיץ הלימון והדבש. מחכים כחצי שעה.
  2. יוצקים את היוגורט לקעריות עמוקות ומפזרים מעל את הפירות האדומים, כולל המיץ שהופרש ואת הפיסטוקים והשקדים הקלויים. מגישים מייד.

 

אדומה מפטל, דובדבנים ומה לא. ידו של ארז קומרובסקי (צילום: ארז קומרובסקי ) (צילום: ארז קומרובסקי )
אדומה מפטל, דובדבנים ומה לא. ידו של ארז קומרובסקי(צילום: ארז קומרובסקי )


 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז קומרובסקי
תותים, יין מבעבע ונוף הרים צלול כיין
צילום: ארז קומרובסקי
מומלצים