שתף קטע נבחר

לבנה ביתית מושלמת: מתכון ומדריך

מיכל וקסמן מאסה בגבינות בלי טעם ועם מרקם של סיד, שמתחזות לגבינת לבנה אורגינלית. מה עושים? ניחשתם נכון - לוקחים חיתול בד, יוגורט ושמן זית ומכינים לבנה ביתית אסלית

לבנה היא גבינה מאד חביבה. מאז ומעולם היה בה בעיני סוג של פיתוי. פיתוי שנגמר בדרך כלל באכזבה עמוקה.

 

 

יותר פעמים מאשר לא, חלמתי על לבנה וקבלתי משחה דלילה מדי, חמוצה מדי, בעלת מרקם של סיד, עשויה מחלב פרה ללא ניחוחות עיזים או כבשים שהם מהות טעמה המיוחד.

 

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

גם לבנה שנמכרה בשקיות במכולות ערביות או דרוזיות, כולה הבטחה לדבר האמיתי, הגדילה לאכזב, שלא לדבר על עשרות עמדות פיתות דרוזיות שקמו בכל חניון קק"ל והביאו לזילות שיא של הגבינה הנחשקת.

 

תכלס, אין באמת סיבה לגרור אכזבות. מכל של יוגורט כבשים איכותי וחיתול מבד זה כל מה שצריך בשביל לבנה הום מייד טעימה באמת. ככה תעשו:

 

לבנה ביתית

שימו לב: אפשר להשאיר את היוגורט לטפטף מעל הכיור ואפשר להכניס אותו למקרר להמשך טיפטוף של 24 שעות פחות או יותר.

 

גם במקרר החיתול צריך להיות תלוי כך שכל כובד משקלו של היוגורט נמצא באוויר ומשמש משקולת לעצמו.

 

התלייה במקרר תצריך אלתור מסוים: קשירה על גבי מדף, לכף עץ מושכבת בין מדפים, כיד הדמיון הטובה עליכם, העיקר שיהיה ליוגורט מרחב טפטוף. מתחת לחיתול כדאי לשים קערית שתאסוף את הנוזלים שניגרים.

 

המרכיבים:

1 מיכל גדול של יוגורט צאן או כבשים (גד, יוגורמה, מחלבות השומרון, משק צאן-אל וכו') העיקר שיהיה סמיך וקרמי ויהיו בו 4% שומן לפחות

קורט מלח

חיתול בד של תינוקות, עדיף כזה שאין לו ריחות וטעמי לוואי של סבון כביסה

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים יוגורט ומלח.
  2. פורסים חיתול במסננת כששולי החיתול נופלים מעל שולי המסננת. שופכים את היוגורט אל מרכז החיתול, אוספים את קצותיו, מהדקים היטב סביב כדור היוגורט שבפנים וקושרים קשר הדוק בראש הכדור.
  3. קושרים את שולי החיתול לצווארו של ברז בכיור המטבח ומניחים לו לטפטף במשך כמה שעות עד שזרם הטיפות נחלש. כמות הנוזלים שיטפטפו תלויה במרקמו המקורי של היוגורט.
  4. נגמר הטפטוף, הלבנה מוכנה. פותחים את החיתול. בתוכו מתחבא כדור גבינה שמרקמה יבש ומוצק וכולה טעמי יוגורט מרוכזים, חמצמצים במידה, קרמיים במידה ובעיקר טעימים מאוד.
  5. עכשיו אפשר לאכול אותה כמו שהיא עם קצת שמן זית ועלי זעתר טריים או לגלגל לכדורים קטנים ולאחסן בצנצנת מלאה בשמן זית משובח. כך או כך תישמר הלבנה במקרר שבוע ימים ואפילו יותר.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

  • הצעת הגשה: עם פיתות קלויות בתנור, ליד חציל שרוף על הגריל, עם פרוסות של קישואים פצפונים מטוגנים בשמן זית או עם מלפפוני קיץ ראשונים ופריכים ועלי נענע טריים מעל. יופי של ארוחה קלילה.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"
  • לכל הטורים של מיכל וקסמן   

     

     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מיכל וקסמן
    לבנה אסלית
    צילום: מיכל וקסמן
    מומלצים