שתף קטע נבחר

11 דרכים לשכנע את הילד לצחצח שיניים

כבר כשהשן הראשונה בוקעת חשוב מאוד להתחיל לצחצח אותה ולהקפיד להרגיל את הילדים לצחצוח שיניים קבוע. רופא שיניים מסביר למה חשוב להקפיד על ההרגל ואיך להתמודד עם התנגדות הילדים לצחצוח

מהרגע שבוקעת השן הראשונה  אצל הילדים, ההמלצה היא להתחיל לצחצח אותה. גם אם זה בעיקר לשם ההרגל ופחות לצורך עצמו. כדאי גם בהתחלה לעשות זאת עם פד גאזה או מברשת אצבע. אבל איך מתגברים אם הילדים מפתחים התנגדות עקרונית לעניין?

 

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד

  

1. בחירת המברשת

בגילאים אלו אין ממש הבדלים בין המברשות השונות ועלינו לתת לילד לבחור את המברשת עם הדמות האהובה עליו ולא להתערב בבחירתו - רוב מברשות הילדים היום מעוטרות בדמויות של גיבורי-על, ברבי וכו'.

 

עוד כתבות על בריאות השיניים

עששת בילדים: 10 פעולות פשוטות למניעה

איך לבחור מברשת ומשחת שיניים לילדים?

דנטל הום: הטיפול הביתי שיחסוך לכם רופא שיניים

 

2. בחירת משחה

כל משחות הילדים לרוב זהות בהרכבן, לפי קבוצות הגיל המתאימות. חשוב לוודא כי הן מכילות פלואור ולתת לילד לבחור את המשחה הטעימה ביותר לו ועם הציורים היפים לטעמו.

 

עלינו להבין כי מתן עצמאות בבחירת מברשת ומשחה מקנה לילד תחושת בגרות ועצמאות ועל ידי כך הוא ישאף עמוד בציפיות המבוגרים ולצחצח את השיניים.

 

3. חיקוי המבוגרים

"קוף אחרי בן אדם"-ילדים אוהבים לחקות את המבוגרים ולכן חשוב מאד לתת להם דוגמא אישית-צחצוח שיניים עימם באותו הזמן והפיכת הצחצוח לפעילות משפחתית מהנה תעלה את המוטיבציה ואת הנכונות לצחצוח.

 

4. קריאת ספרים ייעודים

קיימים ספרים רבים מאד הממחישים לילד את חשיבות הצחצוח, המפורסם ביותר-"קריוס ובקטוס". חשוב מאד לקרוא לילד מספר ספרים בנושא, אך לא להפחידו. קריאה חוזרת ונשנית של מספר ספרים בנושא חודרת לתודעתו של הילד ומסבירה לו בדרך מהנה ויצירתית את חשיבות העניין.

 

5. מי מצחצח?

יש לתת לילד, לא משנה גילו, לצחצח לבד עם השגחתנו כמובן ובכך להקנות לו אחריות ותחושת בגרות, אך מיד בתום הצחצוח שלו עלינו לעבור על שיניו עם המברשת שוב ולמעשה לצחצח מחדש מאחר והיכולת המנואלית של הילדים עד גיל 8 אינה מספקת.

 

צחצחו שיניים ביחד עם הילדים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
צחצחו שיניים ביחד עם הילדים(צילום: shutterstock)

 

6. לא לוותר!

אפילו אם חוזרים הביתה מאוחר והילד נרדם ברכב, חשוב שנעיר אותו לצחצוח או שנצחצח לפני הנסיעה. פעולה זו ממחישה לילד את חשיבות הצחצוח ומשרישה את ההרגל.

 

7. אתה לי ואני לך

ניתן לעודד את פעולת הצחצוח בכך שניתן לילד לצחצח את השיניים שלנו-כדי שיראה את הפעולה גם עלינו ויבין את מהותה,ובו בזמן אנו נצחצח את שיניו. הצחצוח נעשה אקט היתולי ונחמד לילד וגם מראה לו את אפקט הצחצוח.

 

8. עזרים ויכולת בחירה

קיימים עזרים רבים כמו מעמדים מברשות,וואקומים למראה ,ועוד שכדאי לרכוש לילד ואולי גם מספר מברשות או משחות ואז לתת לילד לבחור אחת מהן בכל יום-זה מגרה את דמיונו של הילד ומעודד אותו לצחצח.

 

9. גמישות מרחבית

הצחצוח אינו חייב להיעשות דווקא באמבטיה,אם הילד מתעקש על המיקום אין צורך לריב על כך הוא יכול להתבצע גם במיטה,כיסא או מול טלוויזיה.

 

10. עזרה בתמיכה

צחצוח לילדים קטנים מניע את ראשם לצדדים, זה לא נוח, לכן יש לתת תמיכה לראש אם באמצעות היד או הישענות על בטן ההורה.

 

11. גלו יצירתיות

ניתן להמציא שירים בזמן הצחצוח או קריאות התפעלות מהשיניים היפות ומחלקי המזון שבורחים להם החוצה מהפה, כל קטע יצירתי שהילד ישמח ממנו יהפוך את הצחצוח לחוויה כיפית ומהנה. (על מנת לגרום לילד לפתוח את הפה ניתן לבקש ממנו לשאוג כמו סימבה מלך האריות למשל או לחקות גיבורי ילדות אחרים).

 

הכותב הוא רופא שיניים ומנהל מרפאת מאלו קליניק ישראל





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להתחיל לצחצח כבר מהשן הראשונה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים