שתף קטע נבחר

נשמע ביוקר: פיוניר A3

כמעט 2,600 שקל יסדרו לכם חפיץ מעוצב להשמעת מוזיקה בחדרי הבית השונים או בטיול. בדקנו אותו אחרי שהצלחנו לחבר אותו לאייפון

נשיאת מוזיקה מחדר לחדר והחוצה. פרישת רמקולים איכותיים בבית דרך הרשת. רבים וטובים מנסים, בדרך כלל העסק הזה לא זול. היצרנית פיוניר שולחת לקרב הזה את ה-A3. מכשיר פרימיום שעולה כמו מערכת מיני - 2,590 שקל. אנחנו קיבלנו את הדגם XWSMA3 בצבע לבן (ניתן להשיג גם בשחור).

 

 

יקר ויפה (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
יקר ויפה(צילום: שחר שושן)

 

עיצוב 

בטח תסכימו שמדובר בפריט יפה. זוויות פוגשות דפנות מעוגלות ו-4 כפתורי מגע כמעט בלתי נראים מאזנים וארבעה נוריות צבעוניות בצד שני. תאורה עדינה בסגול, אדום או כחול משלימה את הלוק. הרמקול המעודן הזה ייראה נהדר בסלון הלבנבן של הבית, אולי במשרד מכובד, אולי כפריט משלים למטבח היוקרתי שלא בטוח שבאמת מבשלים בו. הבורגניות של הדבר הזה, יחד עם משקל של 4 קילו קילו ותג המחיר גבוה די רומזת: אף אחד לא באמת מתכוון לקחת אותו החוצה לפיקניק בכנרת. אולי לפטיו, מתחת לשריגי הגפן. שימו משהו קליל, אבל לא מתחנף לאוזן מדי.

 

שימוש 

המכשיר היפה הזה תומך בתקני  DLNA ו-AirPlay ומציע די הרבה אפשרויות לשימוש. חוץ

 מחיבור PL קטן ("בננה") לכל מכשיר, ניתן לחבר אותו באופן קווי למכשירי אפל ולשלוט באמצעותם, לעשות חיבור קווי או אלחוטי לרשת הביתית תוך שליטה והשמעה מהמחשב,  וגם להפעיל רשת WIFI מהמכשיר ואליה להתחבר עם האייפון/אייפד.

 

הבעיה: חלק מאופציות די מסובכות ליישום. איך נדע כיצד לעשות אותן? בקופסה של המכשיר הזה ישנו דף הוראות, כלומר שטיח. כלומר התוכניות של בואינג 747 ששולפים בסרטי מתח כדי ללמד מישהו לתקן מטוס כשהוא באוויר. על אותו פלקט ישנם כמה תרשימי זרימה לחיבורים השונים. תרשים F לדוגמא, הוא חיבור האייפון או האייפון - בחיבור WIFI ללא ראוטר.

 

וזו התוכנית (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
וזו התוכנית(צילום: שחר שושן)

 

וכך נעשה זאת: קודם כל יש לוודא ששנאי החשמל וכבל הרשת לא מחוברים. וידאתם? יופי. כעת חברו את השנאי ולחצו על כפתור ההפעלה. נורת הכוח אמורה להבהב בכחול. עכשיו יש להמתין בין 30 ל-40 שניות. כשהנורית מפסיקה להבהב, כעת לחצו והחזיקו את כפתור Input בפאנל האחורי למשך 3 שניות. האור הראשי יהבהב בכחול. כעת נותר רק לבחור את הרשת באייפון או האייפד ולהשמיע מוזיקה. זהו זה הכל.

 

יש לציין שבניגוד לחיבור הזה, חיבור קבוע לרשת הביתית נצטרך להגדיר פעם אחת והוא פחות מסובך.  

 

מבט מהצד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מבט מהצד(צילום: ירון ברנר)

 

לפי החברה המכשיר עמיד למים, והסוללה הנטענת מספיקה ל-5 שעות כשהיא מלאה. המכשיר מגיע עם שלט בו פעולות בסיסיות.

 

שמע 

ולאחר שהתלוננו על השימושיות והקשיים, הגיע הזמן לחלק האמנותי. וזה המקום להחמיא: הדבר המעוצב הזה יודע להוציא סאונד עמוק, יפה ובשרני. הוא לא מערכת סטריאו, הוא רמקול קטן ובכל זאת: יש נמוכים יש גבוהים והחלל יתמלא מיד בצלילים. החברים שלכם שבאו לקרפצ'יו בפטיו, יהנו ממנו גם אם אנחנו מדברים על מוזיקה קלאסית גם טראנס, סול או רוק קלאסי, וגם בחדר קטן וגם בגדול, ועצרו עם המסיבה - אל תגזימו. הווליום לא עד כדי כך גבוה - זה חפץ מעודן. ונוסיף גם: לאנשים עם טעם טוב, וקצת כסף מיותר.

 

מידות המכשיר: רוחב: 320 מ"מ גובה: 180 מ"מ עומק: 145 מ"מ משקל: 4 ק"ג מתח: 100-240V

 

מבט מאחור (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מבט מאחור(צילום: ירון ברנר)

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים