שתף קטע נבחר

סוף לקביעות ולתגמול הוותק בשירות הציבורי?

הוועדה לרפורמה בשירות הציבורי הגישה לראש הממשלה את המלצותיה, שעלולות לעורר התנגדות רבה בקרב הוועדים וההסתדרות. בין ההצעות: שינוי שיטת מתן הקביעות, הגבלת משך כהונתם של מנהלים, ואימוץ שיטת חישוב שכר המתגמלת על פי ביצועים והישגים ולא על בסיס ותק כנהוג כיום

כשברקע חיכוכים בין ארגוני העובדים הגדולים לבין הממשלה, סביב רפורמה אפשרית בנמלים ובחברת החשמל, מוטלת כפפה נוספת לזירה. הוועדה לקידום רפורמה בניהול ההון האנושי בשירות המדינה, השלימה את עבודתה לאחר שנה וחצי, ובין המלצותיה הרבות כלולות הצעות לשנות את שיטת מתן הקביעות והתגמול על בסיס ותק. המסקנות צפויות לעורר התנגדות רבה בקרב הסתדרות העובדים.

 

לכתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

הדו"ח המקיף, שהוגש היום (ד') לראש הממשלה, הוכן בידי ועדה בראשותו של נציב שירות המדינה, משה דיין, שבה השתתפו גם מנכ"ל משרד ראש הממשלה,הראל לוקר, מנכ"ל האוצר לשעבר, דורון כהן והממונה על התקציבים גל הרשקוביץ.

 

חישוב השכר לא מעודד מצוינות

בין היתר ממליצה הוועדה האריך את הזמן הדרוש לקבלת קביעות בשירות המדינה, משנתיים ל-5 שנים, עם אפשרות לפטר את העובד אחרי חמש שנים בגין חוסר התאמה. עוד נקבע כי יש להגביל בזמן את משרות הניהול ולאמץ שיטת חישוב שכר חדשה, המתגמלת על פי הערכת הביצועים של עובד המדינה, ולא על בסיס ותק כפי שנהוג כיום.  

 

חברי הוועדה מצאו שורה של ליקויים בניהול כוח האדם בשירות המדינה. בין היתר, נמצא כי פחות ממחצית מהעובדים בשירות המדינה קיימו שיחת משוב עם מנהלם הישיר ואין הלימה בין הביצועים לבין התקדמות במעלה מדרג התפקידים. עוד נמצא כי שיטות חישוב השכר מיושנות ואינן מעודדות מצוינות והישגיות בתפקיד. כמו כן, גילו חברי הוועדה, כי 36% מהמנהלים בשירות המדינה מכהנים בתפקידם יותר מ-12 שנים. 

 

המלצות הוועדה הן, למעשה, תכנית מקיפה לרפורמה בשירות הציבורי, שתכלול הטמעת מערכות ממוחשבות להערכת עובדים לצורך קביעת שכר, למיון עובדים לקראת קבלה לעבודה ולקליטת עובדים. בדו"ח הוועדה נטען כי תהליך קליטת עובד לשירות המדינה אורך כיום 9 חודשים. 

 

לטענת חברי הוועדה, הרפורמה נועדה להתאים את שירות המדינה בישראל לצרכים המשתנים של הציבור. בנוסף המטרה היא להטמיע ערכים של טוהר המידות ומצוינות במתן שירות ולחזק את יכולתן של יחידות הסמך השונות במשרדי הממשלה, שעליהן (כך נטען בדו"ח) מוטלות לא פעם משימות שאינן תואמות את איכות וכמות כוח האדם שעומד לרשותן.

 

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר בתגובה: "ראיתי היום בפעם הראשונה את הרפורמה בשירות המדינה באמצעות כלי התקשורת. בכל מה שקשור לזכויות העובדים וההשלכות על העובדים ללא הסכם עם ההסתדרות - הוא לא יעבור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים