שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

סיני בנקודת רתיחה: כומר קופטי נרצח באל-עריש

ימים אחדים לאחר ההפיכה, שוקע חצי האי למערבולת אלימה. בצהריים נרצח ביריות כומר קופטי באל-עריש. היום הותקפו ארבע נקודות ביקורת של הצבא המצרי בסיני. נשיא מצרים הזמני עדלי מנסור כינס ישיבה בארמון הנשיאות עם נציגי הזרמים הפוליטיים. אל-ג'זירה: האחים המוסלמים החרימו

אחת התוצאות של ההפיכה במצרים היא הסלמה במצב בחצי האי סיני שמקבלת היום (שבת) ביטוי חריף בדמות רצח כומר קופטי באל-עריש. מתקפת היריות נגד הכומר מינה עבד אל-שרוואן מגיעה לאחר שהיום הותקפו ארבע נקודות ביקורת של הצבא המצרי בצפון חצי האי סיני ואתמול נהרגו חמישה שוטרים באל-עריש.

 

האחים המוסלמים זועמים על האפיפיור הקופטי תאודורוס השני שהתייצב לימין האופוזיציה והצבא בהפיכה נגד הנשיא מוחמד מורסי. במצרים חיים כשמונה מיליון נוצרים קופטים.  

 

בלילה שבין חמישי לשישי ירו מחבלים רקטות לעבר תחנת משטרה ברפיח, סמוך לגבול עם רצועת עזה וישראל, ופתחו באש גם לעבר נמל התעופה אל-עריש ושלוש נקודות ביקורת של הצבא הסמוכות לו. במתקפת הטרור הזו נהרג קולונל מוחמד חאני, שאלמונים ארבו לו ירו לעברו ממכונית שישה כדורים. אחת ממכוניות החמושים נפגעה לאחר מכן מטיל שנורה ממסוק אפאצ'י של צבא מצרים. אתמול סגר הצבא המצרי את מעבר רפיח בעקבות המתקפה המשולבת. המנהל הכללי של מחלקת המעברים והגבולות ברצועת עזה, מאהר אבו סבחה, אמר לסוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" כי המצרים פתחו את מעבר רפיח למשך חמש דקות הבוקר, ואז סגרו אותו בגלל המצב הביטחוני בחצי האי.

 

מעבר רפיח. סימני ירי ודריכות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מעבר רפיח. סימני ירי ודריכות(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בישראל עוקבים מקרוב אחר הנעשה במצרים ובעיקר בחצי האי סיני. החשש העיקרי הוא מפני זליגת טרור והפניית האש לעבר ישראל. ארגון "ג'מאעת אנסאר בית אל-מוקדס", הפועל בחצי האי סיני קיבל אמש אחריות לירי לכאורה של שתי רקטות גראד לעבר אילת בחמישי בערב. הארגון פרסם הודעה בנושא באינטרנט. תושבים באילת דיווחו בחמישי בערב על שניים או שלושה פיצוצים שנשמעו באזור העיר, אולם כוחות הביטחון לא מצאו עד כה נפלים של רקטות.

 

בהודעתו התרברב ארגון הטרור כי הפיצוצים העזים "הפחידו את אויבי אללה היהודים" ואילצו אותם לברוח אל המקלטים. על רקע ההפיכה במצרים והדחת נשיאה מוחמד מורסי, שיש חשש שיערערו עוד יותר את המצב בחצי האי סיני, אמר הארגון: "המצב במצרים, שליהודים יש יד ארוכה בו, לא יעצור בשום אופן את גלגלי הג'יהאד. בעזרת אללה, המצב הזה יגביר את הנחישות לפעול למען הדת הזו וכדי להשליט את השריעה של אללה". 

 

בצהריים פתח נשיא מצרים הזמני עדלי מנסור ישיבה בארמון הנשיאות עם נציגי הזרמים הפוליטיים במצרים - בעיקר מהאופוזיציה. בפגישה משתתפים חברי תנועת האופוזיציה "תמרוד", שעמדה מאחורי המחאה נגד מורסי. עוד משתתפים מפלגת א-נור הסלפית ומפלגת "מצרים החזקה", שבראשה עומד המועמד לשעבר לבחירות לנשיאות, עבד אל-מונעם אבו אל-פתוח. הנושא המרכזי שנדון הוא הקמת ממשלה חדשה והשאלה מי יעמוד בראשה. רשת אל-ג'זירה דיווחה כי מפלגת החירות והצדק של האחים המוסלמים סירבה להיענות לקריאה להגיע לאותה פגישה. 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
תומכי מורסי מפגינים
צילום: רויטרס
מומלצים