שתף קטע נבחר

יש גישור: יופסקו עיצומי עובדי משרד החוץ

בית הדין הארצי לעבודה הורה להפסיק את העיצומים שנוקטים עובדי משרד החוץ זה כשלושה חודשים. באוצר אמרו כי הם משעים את ההחלטה לנכות את שכרם

אחרי שלושה חודשים יופסקו מחר (ה') העיצומים במשרד החוץ, לאחר שהעובדים ונציגי המשרד הסכימו לפנות למגשר על מנת לסיים את סכסוך העבודה. ההחלטה התקבלה בבית הדין הארצי לעבודה. בדיון שהתקיים קבעה השופטת דיתה פרוז'ינין: "בתוקף של החלטה להסכמת הצדדים בדבר פנייה למגשר לצורך סיום סכסוך בהבנה, הצדדים ידווחו לבית הדין על התקדמות הגישור על ל-15 בספטמבר. הצדדים יודיעו עד מחר ב-14:00 מי המגשר המוסכם. השהיית העיצומים והניכוי מהשכר מושהים".

 

מוועד עובדי משרד החוץ נמסר כי "בלחץ בית הדין לעבודה הסכים האוצר לראשונה להיכנס לתהליך גישור מול העובדים. יש לציין כי האוצר סירב עד כה להפנות את הסכסוך לאפיק של גישור או להיכנס למשא ומתן ענייני מול העובדים. שופטת בית הדין מתחה ביקורת על התנהלות פקידי האוצר ועל כך שלא הציג שום הצעה לפתרון המשבר.

 

העיצומים במשרד החוץ - כתבות נוספות ב-ynet:

 

בוועד הוסיפו: "אנו מברכים על החלטת השופטת שבדבריה תמכה במה שאנו אומרים כבר ארבעה חודשים, כי האוצר מנהל משא ומתן בחוסר תום לב, ולחצה עליו להיכנס להליך של גישור. אנו שמחים שהאוצר הבין שהוא צריך לשבת ולנהל מו"מ ענייני ואמיתי הבודק את הנתונים והעובדות לאשורן, ולאחר גרירת רגליים במשך תקופה ארוכה יאיץ את צעדיו על מנת להחזיר את פעילות שירות החוץ למסלולה המקצועי ולייעודה המדיני".

 

סגן שר החוץ, זאב אלקין, אמר: "אני מברך על ההחלטה לסיים את העיצומים שפגעו קשה בעבודת משרד החוץ ובאזרחי המדינה. אני מקווה שהגישור יביא לפתרונות בנושא תנאי עבודתם של משרד החוץ. אמשיך לפעול הכל הכוח כדי לקדם הסכם צודק בין הוועד למשרד האוצר".

 

באוצר בירכו על החלטת בית הדין. גורמים במשרד טוענים כי הם הציעו מיוזמתם לפני כמה שבועות להשהות בינתיים את הפחתת השכר ולעצור את העיצומים, אולם העובדים לא הסכימו לכך. עוד ציינו הגורמים כי לאור מצב המשק - זה לא הזמן לעיצומים ולדבר על תוספות שכר לעובדים. הממונה על השכר במשרד האוצר, עו"ד קובי אמסלם, בירך על ההחלטה והורה להשעות לעת הזו את ניכויי השכר לעובדי משרד החוץ הנוקטים עיצומים.

 

עובדי המשרד נמצאים בסכסוך עבודה על רקע תנאי שירות חו"ל וטענות למנהל לא תקין. הם טענו כי האוצר והממשלה מתעלמים מהעיצומים ואינם נענים לבקשה לפצוח מולם במו"מ - דבר שהביא להחרפת הצעדים הארגוניים. במסגרת זו הפסיקו העובדים בחודש יוני בין היתר את מתן השירות הקונסולרי בנציגויות בחו"ל. צעדים אלו השפיעו על עשרות ישראלים שנדרשים להוציא דרכון בחו"ל וגילו כי אינם יכולים לעשות זאת. בנוסף בוטלו בשבועיים האחרונים 18 משלחות לפולין הכוללות 2,000 בני נוער.

 

ביום שלישי שיגרו יותר ממאה ראשי נציגויות ישראליות ברחבי העולם, בהם שגרירים

 וקונסולים, מכתב חריף לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר האוצר יאיר לפיד על רקע המשך מאבק העובדים. הם דרשו את התערבותם המיידית בסכסוך העבודה. במכתב שעותקיו נשלחו גם לשרי הממשלה, זקפו העובדים לזכותם בין היתר את הוספת חיזבאללה לרשימת הטרור של האיחוד האירופי והביעו מחאה חריפה עקב "תחושת הזלזול בנו מצד אלה שמינו אותנו".

 

במכתב הביעו הנציגים הישראלים דאגה מסכסוך העבודה המתמשך, וציינו כי "למרות סכסוך העבודה, נציגויות ישראל ברחבי העולם ממשיכות לשקוד על חיזוק ביטחונם של אזרחי ישראל".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת עובדי משרד החוץ. ארכיון
מומלצים