שתף קטע נבחר

משרד החוץ שובת, סטודנטים זרים תקועים בדרך

מאות סטודנטים מהמזרח הרחוק שאמורים ללמוד בישראל טרם קיבלו אשרות כניסה לארץ בגלל עיצומי ועד עובדי משרד החוץ. נשיא הטכניון זועם: "נגרם נזק עצום ליחסינו עם שתי מעצמות"

מתקפה אקדמית חריפה: נשיא הטכניון בחיפה, פרופ' פרץ לביא, הביע היום (ג') מורת רוח מהמשך עיצומי ועד משרד החוץ וטען כי הם גורמים נזק כבד למוסד וליחסיו הבינלאומיים. מאות סטודנטים מהמזרח הרחוק, שהיו אמורים ללמוד בישראל, טרם קיבלו אשרות. בנוסף, מעוכב האישור ל-63 מנכ"לים מסין, שאמורים להשתתף בסדנה בטכניון. בוועד העובדים של משרד החוץ אמרו כי לא הועברה פנייה בנושא לוועדת החריגים, ואם תהיה פנייה כזו יתקיים דיון.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

עו"ד פלדמן: יש בישראל לפחות אסיר חשאי נוסף

בן שנה וחצי מבת ים טבע ומת בבריכה בביתו  

 

פרופ' לביא אמר כי מאות סטודנטים תקועים בדרך לישראל ומחציתם כבר העבירו את דרכוניהם לשגרירויות ואינם יכולים לקבלם בחזרה". לביא אמר עוד כי 140 מבין הסטודנטים היו אמורים ללמוד בטכניון במימון הוות"ת (הוועדה לתכנון ותקצוב). בנוסף, 20 סטודנטים שהתקבלו ללימודי תואר ראשון בבית הספר הבינלאומי של הטכניון, אינם יכולים גם הם להגיע ולהתחיל את לימודיהם.

 

נשיא הטכניון ציין כי מלבד הסטודנטים 63 מנכ"לים סינים היו צפויים כאמור להגיע לסדנה בטכניון בנושא חדשנות ושיתוף פעולה בין המחקר לתעשייה. "השר בנט יכול להכריז בחגיגיות על הסכם סחר חופשי שמתגבש, אבל בעוד הוא מכין את יד ימין שלו לחתימה, יד שמאל יורה לעצמנו ברגל", אמר פרופ' לביא. "מה חושב בלבו שר סיני היושב מול השר הישראלי שמדבר איתו על שיתופי פעולה, כשמדינת ישראל לא נותנת ל-63 מנכ"לים אשרת כניסה?"

 

"המאמץ האדיר להידוק הקשרים יורד לטמיון". הטכניון (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
"המאמץ האדיר להידוק הקשרים יורד לטמיון". הטכניון(צילום: אלעד גרשגורן)

 

פרופ' לביא הוסיף כי "מה חושבים ראשי האוניברסיטאות המובילות, שיותר מ-100 סטודנטים שלהן כבר הפקידו את דרכוניהם בשגרירות ישראל כדי לקבל ויזה, ועתה הם תקועים". הוא סיפר כי במשרדי הממשלה השונים הוא זכה לאהדה, מלווה במשיכת כתף של חוסר אונים. גם עמיתיו הסינים התקשו להבין כיצד יורדת לטמיון סדנה שבהכנתה עסקו חודשים.

 

"אני לא נכנס לסיבות שדחפו את עובדי משרד החוץ לעיצומים, איני יודע מי צודק. אני רק רואה את הנזק העצום שנגרם ליחסי החוץ של ישראל עם שתי מעצמות", אמר פרופ' לביא. "אנו רואים כיצד יורד לטמיון המאמץ האדיר שאנו עושים להידוק הקשרים עם עמיתינו בארצות אדירות אלה, נזכרים באהדה העצומה שלה זכינו שם, ולא נותר לנו אלא לזעוק לשמים".

 

"מאבדים את יחסי האמון" 

פרופסור ענת רפאלי, סגן ראש בית הספר הבינלאומי והאחראית על קשרי חוץ אקדמיים של הטכניון, הזהירה אף היא מפני ההשלכות שיהיו לעיכוב הגעת הסטודנטים על יחסיו הבינלאומיים של המוסד: "אנו מאבדים את יחסי האמון שבנינו במשך שנים ארוכות עם אוניברסיטאות מובילות בסין והודו". רק באחרונה נחתם הסכם ל-20 שנה, לפיו קרן חינוך סינית תעניק מלגות בסך שמונה מיליון דולר לסטודנטים סינים אשר ילמדו בטכניון.

 

ועד העובדים במשרד החוץ מסר כי גם לאחר ארבעה חודשים של סכסוך עבודה, לא הייתה התקדמות ממשית במשא ומתן. מהוועד נמסר כי "על כן נאלצנו להחריף את העיצומים הננקטים. בנוגע למקרה הנ"ל לא נעשתה פנייה לוועדת חריגים ואם תיעשה פנייה נדון בכל מקרה לגופו. אנו קוראים לאנשי האוצר לנהל משא ומתן רציני וענייני עם נציגי העובדים כדי לסיים את הסכסוך במהירות ובכך להביא לסיום הפגיעה באזרחים ובמדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"איני יודע מי צודק". פרופ' לביא
צילום: יואב בכר
מומלצים