שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    עם הפנים לים: ביקור בבית מעוצב בחיפה
    לאחר שיפוץ שכלל בחירת חיפויים, תכנון המטבח ובחירת רהיטים וסטיילינג, קיבלה משפחה מחיפה בית נקי ואלגנטי בעיצוב המותאם לנוף מסביב. צפו

     

    בית מרווח ומואר עם נוף מרהיב אל הים ואל יערות הכרמל. זו הייתה נקודת הפתיחה לשיפוץ בית בחיפה שרכשה משפחה בת חמש נפשות. בני המשפחה פנו למעצבת הפנים הילית קרש וביקשו ממנה להתאים את הבית, המתפרש על פני שטח של כ-200 מ"ר עם מרפסות בשטח של 50 מ"ר, לצרכיהם ולטעמם האישי.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    מבט אל החלל הציבורי בבית, הנוף חודר פנימה מכל הכיוונים (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    מבט אל החלל הציבורי בבית, הנוף חודר פנימה מכל הכיוונים(צילום: עודד סמדר)

     

    הנוף המקיף את הבית מכל כיווניו היה מרכיב עיקרי בתהליך התכנון, וכדי לא ליצור התנגשות בין חללי הפנים לבין הנוף הדומיננטי - הוחלט לשמור על עיצוב נקי בגוונים בהירים, עם נגיעות מדודות של פריטים בסגנון "לואי" מלכותי. כל זאת, באופן שמדגיש עוד יותר את הצבעוניות הנשקפת דרך פתחי הבית.

     

    הצבעוניות העיקרית היא הנוף שנכנס מבחוץ פנימה (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    הצבעוניות העיקרית היא הנוף שנכנס מבחוץ פנימה(צילום: עודד סמדר)

     

    גווני אפור ולבן עם נגיעות של גוונים כהים והרבה חומרים מבריקים ושקופים בחלל הפנים (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    גווני אפור ולבן עם נגיעות של גוונים כהים והרבה חומרים מבריקים ושקופים בחלל הפנים(צילום: עודד סמדר)
     

     

    דלת הכניסה לבית נפתחת אל מבואת כניסה רחבה במראה דרמטי, המובילה אל החללים הציבוריים של הבית, שנהנים מחלל כפול ומרשים בגובה שישה מטרים. כדי להדגיש את גובה החלל וגודלו, חופו קירות הסלון בלבנים בגווני לבן ואפור בהיר, והרצפה חופתה באריחי גרניט פורצלן בגודל 120/120 במראה נקי.

     

    הכניסה לבית. טפט שחור, קונסולה כסופה, מראה אובאלית ופסל דרמטי (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    הכניסה לבית. טפט שחור, קונסולה כסופה, מראה אובאלית ופסל דרמטי(צילום: עודד סמדר)
     

     

    הצבעים העיקריים בחלל הם לבן ואפור בהיר, עם נגיעות של גוונים כהים, ונעשה שימוש רב בחומרים מבריקים ושקופים. בסלון מוקמה ספה ארוכה בגוון אפור כהה עם שתי כורסאות כסופות מבריקות, ובמרכז מוקמו שני שולחנות עגולים קלילים עם משטח זכוכית חלבית.

     

    בקיר הנגדי מוקם מזנון לבן, שהותאם באופן מיוחד למידות ולצורת החלל. בחלקו התחתון של הקיר הגבוה המפריד בין הסלון לפינת האוכל הוקם קמין בעיצוב מודרני ומינימליסטי, הכולל חלוקי נחל המשתלבים עם הלבנים המחפות את הקיר.

     

    ספה בגוון אפור כהה, חיפוי לבנים בגווני אפור ולבן וקמין בעיצוב מודרני בסלון (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    ספה בגוון אפור כהה, חיפוי לבנים בגווני אפור ולבן וקמין בעיצוב מודרני בסלון(צילום: עודד סמדר)
     

     

    קמין בצבע שחור עם חלוקי נחל בהירים בגווני הקיר הדקורטיבי (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    קמין בצבע שחור עם חלוקי נחל בהירים בגווני הקיר הדקורטיבי(צילום: עודד סמדר)
     

     

    פינת האוכל מפרידה בין הסלון למטבח וכוללת שולחן זכוכית מלבני במראה מרחף בעל רגל אחת מרכזית, מעליו נתלו שתי נברשות שחורות ומרשימות המדגישות את גובה החלל. את המראה משלימים וילונות לבנים ורכים התלויים מהתקרה ומגיעים עד לרצפה.

     

    פינת אוכל מינימליסטית עם זוג נברשות דרמטיות ווילונות ארוכים וקלילים (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    פינת אוכל מינימליסטית עם זוג נברשות דרמטיות ווילונות ארוכים וקלילים(צילום: עודד סמדר)

     

    המטבח תוכנן בצורת האות ח', כאשר הקיר המרכזי מכיל ארונות גבוהים ומקרר, הקיר החזיתי מכיל ארונות נמוכים וכיור ומולו הוצב אי אכילה המשמש גם לאחסון ומשיק לעמוד תומך מסיבי. בהמשך לקו העיצובי שנבחר, מוקמו ארונות עם פאזה פנימית בחיפוי זכוכית לבנה, ותוכננה תאורה נסתרת מתחת למשטח העבודה, שמוסיפה תאורה נעימה לחלל העבודה.

     

    ארונות מטבח בהירים ותאורה נסתרת מתחת למשטח העבודה (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    ארונות מטבח בהירים ותאורה נסתרת מתחת למשטח העבודה(צילום: עודד סמדר)

     

    מבט מהמטבח אל פינת האוכל והסלון (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    מבט מהמטבח אל פינת האוכל והסלון(צילום: עודד סמדר)

     

    אי עבודה ואחסון המתחבר אל העמוד הנושא (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    אי עבודה ואחסון המתחבר אל העמוד הנושא(צילום: עודד סמדר)
     

     

    המדרגות לקומה השנייה, בה מוקמו חדרי השינה של הילדים (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    המדרגות לקומה השנייה, בה מוקמו חדרי השינה של הילדים(צילום: עודד סמדר)

     

    מבט מחלל המדרגות אל החלל הציבורי בקומה הראשונה (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    מבט מחלל המדרגות אל החלל הציבורי בקומה הראשונה(צילום: עודד סמדר)

     

    יחידת ההורים המרווחת מוקמה גם היא בקומת הקרקע, ונעשה בה שימוש באותם חומרים וגוונים שמופיעים גם בחלל הציבורי המשיק לה. הקיר מאחורי המיטה חופה בלבנים בגווני לבן ואפור, נבחרה מיטה שחורה בסגנון קלאסי מעוטר עם גב מרופד, ובשני צדי המיטה נתלו גופי תאורה העשויים מאלומיניום.

     

    שימוש באותם גוונים וחומרים מהחלל הציבורי גם בחדרי השינה (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    שימוש באותם גוונים וחומרים מהחלל הציבורי גם בחדרי השינה(צילום: עודד סמדר)

     

    נוף פנורמי מחדר השינה המרווח (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    נוף פנורמי מחדר השינה המרווח(צילום: עודד סמדר)
     

     

    חדר הרחצה של ההורים הופרד מחדר השינה על ידי מחיצת זכוכית קלילה, שיוצרת מראה רחב והמשכי לחלל. החדר חופה גם הוא בלבנים בהירות, ומוקמו ארונות מרחפים לבנים עם ידיות סמויות.

     

    מחיצת זכוכית קלילה מפרידה בין חדר השינה הזוגי לחדר הרחצה הצמוד (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    מחיצת זכוכית קלילה מפרידה בין חדר השינה הזוגי לחדר הרחצה הצמוד(צילום: עודד סמדר)

     

    גוונים בהירים ונקיון עיצובי גם בחדר הרחצה (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    גוונים בהירים ונקיון עיצובי גם בחדר הרחצה(צילום: עודד סמדר)

     

    מבט אל חדר השינה של אחד הילדים (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    מבט אל חדר השינה של אחד הילדים(צילום: עודד סמדר)
     

     

    חדר רחצה נוסף (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    חדר רחצה נוסף(צילום: עודד סמדר)
     

     

    סיור בבית מדגים כיצד עיצוב פנים בקו אחיד, נקי ומהודק יכול להדגיש בצורה נפלאה את אחד היתרונות הגדולים של הבית - הנוף המדהים שסביבו. הפנים והחוץ מתקיימים בו בהרמוניה זה לצד זה, והנוף הצבעוני מודגש בעזרת הבחירות העיצוביות בחלל הפנים, שמתאים לאופי הדיירים ולסגנונם האישי.

     

    רשימת ספקים: קמין - קמין סטודיו; מטבח - שיק מטבחים; כלים סניטריים - טופולסקי; ריהוט ותאורה - KARE, טולמנס, סוהו חיפה; מקלחונים - זכוכית 2000

     

    הכתבה באדיבות אתר בניין ודיור - פורטל עיצוב פנים ועיצוב הבית. מחפשים חיפויים? לאינדקס חיפויי קיר מיוחדים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: עודד סמדר
    הבית בחיפה. הנוף היווה נקודת פתיחה
    צילום: עודד סמדר
    מומלצים