שתף קטע נבחר

בזכות הכליה של אימו: חייו של רומן בן ה-5 ניצלו

מאז שנולד סבל רומן קורמלוב ממחלת כליות קשה, שגרמה לכך שהוא נאלץ להגיע שלוש פעמים בשבוע מאשדוד, עיר מגוריו, לדיאליזה בביה"ח שניידר בפ"ת. אך לא עוד: אימו, קטיה, תרמה לו כליה - והצילה את חייו. "אנשים אומרים לי כל הכבוד, אבל אני לא מרגישה גיבורה", היא אומרת ל-ynet

הוא רק בן חמש, אבל מאז שנולד סובל רומן קורמלוב ממחלת כליות קשה. לפני כ-10 ימים הוא התחיל סוף סוף בחיים חדשים, לאחר שאמו, קטיה, תרמה לו כליה בניתוח שבוצע במרכז שניידר לרפואת ילדים. "אנשים אומרים לי כל הכבוד, אבל אני לא מרגישה גיבורה, הרי מדובר פה בבריאות של הילד שלי", אומרת האם, שעזבה את עבודתה ומקדישה את חייה לטיפול בבנה החולה, ל-ynet. "זה אמור לקרות ככה. אם אמא או קרוב משפחה אחר מתאימים, אז ברור שתורמים. לא הייתה בכלל שאלה. נתתי לו עוד צ'אנס להיות בחיים. לא צריך לפחד לתרום, ועכשיו אנחנו יכולים להמשיך בחיים".

 

עוד על תרומת כליה מן החי :

 

לפני הניתוח הגיע רומן עם הוריו שלוש פעמים בשבוע מאשדוד לבית החולים "שניידר" בפתח תקווה על מנת לעבור טיפולי דיאליזה. כעת הם מאושרים שיצטרכו להגיע רק לביקורות מדי פעם, מה שיאפשר לרומן לנהל חיים נורמלים.

 

לדברי קטיה מאז התרומה בנה מנשק אותה כל הזמן ואומר לה שהוא אוהב אותה. "הוא גם מבקש לראות את התפרים שלי ודואג לבריאות שלי. זו התודה הכי גדולה שאני יכולה לקבל". רומן מקבל כעת טיפול על מנת למנוע את דחיית הכליה על ידי הגוף, וצפוי להשתחרר בעוד כחודש.

 

קטיה ורומן קורמלוב. צפוי להשתחרר בעוד חודש (צילום: דוברות מרכז שניידר) (צילום: דוברות מרכז שניידר)
קטיה ורומן קורמלוב. צפוי להשתחרר בעוד חודש(צילום: דוברות מרכז שניידר)

 

חמישה ניתוחי השתלה ב-72 שעות

במרכז שניידר לא הסתפקו בניתוח של רומן, ומיד אחריו ביצעו שלוש השתלות נוספות. תוך כדי ההכנה להשתלה של רומן התקבלה בבית החולים הודעה מהמרכז הלאומי להשתלות כי התקבלו תרומות נוספות, וכבד ושתי כליות נמצאים בדרך אליהם. מיד עם סיום ההשתלה התפנה הצוות הרפואי להשתיל את הכבד בילד בן 13 ואת הכליות בילדה בת שלוש ובילד בן חמש.

 

יומיים לפני ההשתלה בה קיבל רומן את הכליה, זכתה מאלאך בת השש בתרומה של אונת כבד מאביה, עזאם באראקאת. בשניידר מתגאים במרתון ההשתלות שביצעו בימים האחרונים, חמישה ניתוחים תוך 72 שעות, ארבעה מתוכם אחד אחרי השני. "מרכז שניידר הוא בין בתי החולים הבודדים לילדים בעולם אשר ערוך לבצע מספר רב של השתלות איברים במקביל. כדי לבצע חמישה ניתוחי השתלות מורכבים, מתוכם שניים הכוללים תרומת איבר ממבוגר לילד, בפרק זמן כה קצר, נדרשת היערכות מיוחדת של הצוות", נמסר מבית החולים.

 

"כל מי שעוסק בתחום ההשתלות יודע שהוא יכול להיות מוקפץ בכל שעה. זה כמו ביחידה קרבית ומדובר באנשים שמוכנים לתת יותר", אומר פרופ' איתן מור, מנהל מערך ההשתלות בשניידר. "תוך כדי השתלת הכליה המתוכננת שאלו אותנו אם נהיה מוכנים לקבל תרומה של כבד ושתי כליות ולא אומרים לזה לא. בדרך כלל לוקח לצוות 24 שעות להתאושש אחרי השתלה, אבל בגלל שנדיר לקבל איברים טובים להשתלה, אז מתגברים על העייפות. הדבר שהכי מתגמל זה לראות את הילדים האלה קמים וחיים".




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות מרכז שניידר
קטיה ורומן קורמלוב. "הוא דואג לבריאות שלי"
צילום: דוברות מרכז שניידר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים